Loading...
nl

Kind en entiteiten

Nyssa
Nyssa okt 28 '10
Mijn zoontje (4.5 jaar) ziet weer een geest/entiteit op zijn kamer.

Het gaat over een vrouw met akelige ogen die boven zijn bed zweeft. Hij zegt dan dan hij zijn hoofd onder het deken steekt omdat hij het akelig vindt. Maar schreeuwen doet hij niet meer.

Nu heb ik in het verleden zijn kamer zuiver gehouden met witte salie en dan had hij er een tijdje geen last meer van. Ik heb hem ook gezegd dat, als er weer iets op zijn kamertje verschijnt, hij de Engel Michael kan roepen om hem te beschermen. Of dat hij zijn gids kan vragen om hem te helpen. Maar hij zegt dat ze niet komen om hem te helpen, dat hij ze nog nooit gezien heeft.

Ik vraag me af hoe ik hem weerbaarder kan maken tegen entiteiten. Hiermee heb ikzelf totaal geen ervaring, want ik zie geen gidsen of entiteiten.

Is het op deze leeftijd al verstandig om hem te laten vragen wat de entiteit wil? Ik stel me de vraag of ik de kamer moet blijven zuiveren, of dat ik hem moet leren hiermee om te gaan zodat hij ze zelf kan leren wegsturen. En zo ja, hoe pak ik dit het best aan?

Ik vind het vervelend dat hij alleen maar de enge dingen ziet en niet de mooie zoals jullie het soms omschrijven.

Kan ik, als zijn moeder, op één of andere manier aan zijn gids vragen om hem te beschermen?

Hij heeft een kristal in zijn bed en hij zegt dat de enge energieën dan in het kristal worden opgesloten, maar blijkbaar werkt dit toch niet altijd.

*** zucht *** Ik weet niet meer goed hoe ik hem hiermee moet laten omgaan.

Heeft iemand hier ervaring mee of zijn er tips?
Delen:
Marenubium
Marenubium okt 28 '10
Hai Gwen smile

Ik heb zelf geen kinderen, maar ben er wel ooit 1 geweest winkEh..en nog steeds eigenlijk...
Anyway, voor mijn gevoel en persoonlijk denk ik dat het het beste is je kind te betrekken bij dit soort zaken. Ik lees, dat je dat ook doet. Hulde! 4,5 is nog erg jong, maar ja, hij heeft er nu eenmaal last van.
Wat je kunt doen, is samen met hem op een rustig moment proberen met Mevrouw Spook te praten. En aan je zoontje te vragen, wat hij zou willen (doen) of zou willen vragen aan Mevrouw Spook. Op zich doet Mevrouw Spook niets, behalve kinderen angst aanjagen. Misschien weet je zoontje zelf wel iets om haar weg te krijgen?
Jullie kunnen ook samen een reinigingsritueel uitvoeren in zijn kamer, of een tekening maken met symbolen (of iets dergelijks) die voor jouw zoontje 'werken' (om spookjes te verjagen).De tekening kun je dan boven zijn bed hangen.

Wat jij je zoontje ook kunt 'leren', is op zulke momenten te denken of te zeggen: je kan me alleen maar blij maken maar niet bang. Als je stout bent, wil ik dat je weg gaat'.

Goed, een kristal zou ik idd ook aangeraden hebben, maar dat helpt nu dus even niet. Misschien in de vorm van een knuffelsteen die hij vast kan houden als hij bang wordt?

Nah, dit is wat mij als eerste allemaal te binnen schoot. Hopelijk kun je er wat mee. En anders weet ik zeker dat er ouders hier op het forum zijn die je verder kunnen helpen wink
Succes Gwen!
Cialara
Cialara okt 28 '10
Kinderen schrikken ook van engelen soms... ik zou inderdaad eerst samen met hem uitzoeken of vragen hoe ze er nou precies uitziet en wat hij zo eng of akelig vind aan haar. Dat geeft inzicht en daarna kun je verder gaan.
Nyssa
Nyssa okt 28 '10
Ik ga het proberen. Jullie hebben allebei goeie tips gegeven. Bedankt voor de reacties!

Misschien samen eens een beschermengel knutselen of zo.
En dan heel voorzichtig eens uitvragen.

Maar ik denk wel dat mijn gevoel goed zit en dat ik niet in volle paniek het huis moet beginnen reinigen.

Mercikes!
Marenubium
Marenubium okt 28 '10
Jouw gevoel is altijd goed wink
En nee, niet in paniek raken inderdaad. Wat Jorine zegt, Mevrouw spook kan ook gewoon goede bedoelingen hebben (en misschien zelfs wel de gids zijn).
JulienMoorrees
JulienMoorrees okt 28 '10
Origineel bericht van: Gwen
Ik vraag me af hoe ik hem weerbaarder kan maken tegen entiteiten. Hiermee heb ikzelf totaal geen ervaring, want ik zie geen gidsen of entiteiten.

Als eerste wil ik je meegeven dat het niet de bedoeling is om hem weerbaar te maken, want daarmee sluit hij zichzelf af voor zijn eigen identiteit en zijn eigen gaven. Want hij ziet het tenslotte wel. Je kan hem juist leren om ermee om te gaan.

Zoal je zelf mooi zegt:
Origineel bericht van: Gwen

Is het op deze leeftijd al verstandig om hem te laten vragen wat de entiteit wil? Ik stel me de vraag of ik de kamer moet blijven zuiveren, of dat ik hem moet leren hiermee om te gaan zodat hij ze zelf kan leren wegsturen. En zo ja, hoe pak ik dit het best aan?

Ja absoluut! Hij merkt het, ziet het en komt gelukkig bij jou hiermee. Door hier serieus mee om te gaan kun je hem hiermee heel goed helpen. Hij voelt zich begrepen en je kunt hem ook uitleggen dat jij het niet kan zien, omdat jij het verleerd bent. Maar je kan hem wel zeggen dat jij het niet eng vind en er alle vertrouwen in hebt, dat hij ook doet wat goed voor hem is. Beschouw het als iets normaal waar je over kunt praten. Hij heeft de antwoorden in zichzelf, en jij kan hem erbij helpen om deze ook te vinden.
Nyssa
Nyssa okt 29 '10
Ik denk ook wel dat het niks negatiefs is omdat de sfeer op zijn kamer niet akelig aanvoelt. Dat was de vorige keer wel zo en toen schreeuwde hij ook. Ik zie niks, maar voel wel. En nu voelt het eigenlijk prima.

Ik heb hem nu aangeraden om eens met mevrouw Spook te praten. Ik heb hem gisterenavond ook zelf zijn kristal laten reinigen en dat vond hij fijn. Hij heeft een groot vertrouwen in zijn "maansteen", zoals hij de kristal noemt. Hij zegt dat de enge spoken in het kristal gezogen worden en dat ze er dan niet meer uit kunnen. Als ik dan logisch nadenk, besef ik nu dat mevrouw Spook niet in het kristal "opgezogen" werd.

Ik doe er inderdaad normaal over, zodat hij er openlijk over durft praten. Jammer genoeg kunnen we dit enkel als we alleen zijn, want de omgeving is het er niet mee eens dat ik hem geloof.
Cialara
Cialara okt 29 '10
De omgeving is niet jij of je kind Gwen. Ik weet hoe dat is, maar negeer het maar verder. Ga op je eigen gevoel af zo te lezen ben je helemaal op de goede weg!

Ik ga met Mare mee, ik vermoed ook dat het een gids is. Wilde het niet direct zeggen.

Ik heb met mijn zoon ook vaak dit soort gesprekken, wanneer we alleen zijn. Niet iedereen wil er van horen inderdaad en laat dat dan maar zo. Geniet er van dat je dit met hem kunt en mag delen, hij is niet voor niets bij jou gekomen smile

Liefs Jorine.
Nyssa
Nyssa okt 29 '10
Fijn om hier een open met iemand over te praten. Dank je wel!
Nyssa
Nyssa okt 29 '10
Bij deze laat ik jullie weten dat ik een andere naam gekozen heb omwille van privacyredenen. Maar ik ben het nog steeds he smile
Mimosa
Mimosa okt 29 '10
Ik denk dat je op een hele goed manier hiermee bezig bent. Je gevoel volgen is het beste wat je kunt doen en je kind hetzelfde leren.
Dat zal best wel moeilijk zijn omdat je dit zelf niet kent en je omgeving er ook niet voor open staat. Ik vind het dan ook heel knap hoe je hiermee omgaat.
Diana1979
Diana1979 nov 8 '11
Mijn dochter is 6 en ziet ook entiteiten..zwarte kleding , gele ogen..volgens een medium moet ze de persoon zelf vragen weg te gaan. Maar durft het ( nog) niet. Ze heeft er iedere dag buikpijn van.
MoonFlowertje
MoonFlowertje nov 8 '11
Diana, de gele ogen... kunnen duiden op een lever-ziekte...
de zwarte kleding op "overleden" persoon
Is er toevallig iemand in je omgeving (familie) overleden aan een leverziekte? misschien geelzucht?
in eerste instantie kreeg ik een eng gevoel...
misschien de angst van jou dochtertje?
de tweede ingeving was: iemand die ziek is aan de lever, gele ogen, en overleden...

misschien kun je het plaatsen?
groetjes moonflowertje
Diana1979
Diana1979 nov 8 '11
Nee, niet direct. Volgens de medium is het niet iemand die we kennen.
Angst kan idd zijn de angst van mijn dochtertje. Iig bedankt voor je antwoord.
Ariel
Ariel nov 8 '11
Gele ogen doen ook heel eng aan ,maar hoeven niet eng te zijn.
Ik zie ook geregeld entiteiten met gele ogen ,maar zijn wel goede entiteiten.
Het is alleen doodeng om te zien.
EarthCrystal
EarthCrystal nov 9 '11
Ik ken zelf iemand die gespecialiseerd is in het werken met nieuwetijdskinderen. Ik zou een sessie laten doen om te kijken of de entiteit mogelijk ook om een karmische reden bij hem aanwezig is. Ten minste, het voelt wel karmisch aan. Zij kan die entiteit verwijderen en je kind ook helemaal in het eigen licht blijven.

Je kunt er zelf mee aan blijven modderen of gerichte begeleiding zoeken.

EarthCrystal
Diana1979
Diana1979 nov 9 '11
Ik heb nog even nagevraagd, mijn opa is gestorven aan leverkanker.
Maar nooit gekend hy was al overleden toen ik geboren was. Ik heb morgen weer gesprek met een medium en zou het hem is kunnen vragen of het mijn opa kan zijn.

Bedankt voor je antwoord.
MoonFlowertje
MoonFlowertje nov 10 '11
Vanavond komt de Kinderfluisteraar (Derek Ogilvie)
Om 21:30uur op RTL4
Misschien is het wel interessant

(het gaat dan wel niet specifiek over kinderen die paranormaal begaafd zijn... maar wel over kinderen met een gedragsprobleem)
Derek Ogilvie gebruikt zijn telepathische gave om contact te krijgen met de kinderen en alles erom heen)

groetjes moonflowertje

@Diana1979, het zou heel goed kunnen dat jou opa toch op de een of andere manier met jou, of jou dochter verbonden is...
Misschien is Opa haar gids?

Misschien zou je hem kunnen vragen of hij zich op een andere manier kan laten zien, omdat je dochtertje er angstig voor is?
groetjes moonflowertje wink
MoonFlowertje
MoonFlowertje nov 11 '11
Als jou opa al was overleden, voordat jij geboren was...
dan kan ik er bijna zeker van zijn dat het om jou opa gaat...
ook omdat het medium gezegt heeft dat je hem niet kent...

ik ben wel benieuwd nu...

groetjes moonflowertje
Pagina's: 1 2 3 4 Volgende

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki