Loading...
nl

Blogs van onze members

Cares
Ik kwam vandaag via een zoekactie op google hier bij jullie op het Forum terecht.


Ben al uren aan het kijken en lezen wat iedereen zoal heeft meegemaakt, en wat ieder bezig houd.


Ik zou ook graag mijn verhaal willen delen en hoop dat er mensen zijn die me erin kunnen begeleiden of advies kunnen geven.


Van jongs af aan heb ik altijd het idee gehad dat ik het gevoel van mijn medemens kon voelen en was ook altijd wel een meisje wat erg stil en terug getrokken was.. Toen ik op een dag doorhad dat het met 1 van mijn klasgenootjes niet zo goed ging ben ik gaan vragen wat er aan de hand was en hoe ik kon helpen, ik was toen een jaar of 13 denk ik. Bleek inderdaad dat er rondom haar nog al wat problemen voordeden en ik haar met de tijd daar doorheen geholpen heb. 


op 30 september 2002 overleed mijn Opa plotseling op mijn verjaardag in het bijzijn van mijn moeder, mijn oma en mij.. Dat heeft voor mij de wereld op zijn kop gezet. Kort daarna leek het gevoel wat ik altijd al had alleen maar sterker te worden en wist ik niet meer hoe ik ermee om moest gaan en probeerde het uit alle macht te blokkeren.. Door verkeerde keuzes die ik de jaren daarop volgend gemaakt heb blokkeerde ik die gevoelens uiteindelijk ook.


Toen ik ik 10 jaar verder was leerde ik iemand kennen die daar ook voor open stond en mij het toeliet om die gevoelens verder te ontwikkelen, niet wetende wat ik er verder mee moest doen maar wel dat ik mensen de oprechte vraag kon stellen hoe het met ze ging of de vraag of ik iets kon betekenen.. Dat heeft jaren zo doorgegaan tot 15 september 2016...


Het overlijden van mijn Tante, mijn 2de moeder en echt mijn steun en toeverlaat.. Wat ben ik boos op de wereld geweest.. Ik ben mezelf gaan openstellen voor andere mensen en hun gevoelens, ik heb keuzes gemaakt die mijn leven compleet omgegooid hebben en echt hebben veranderd. Nu is het zo dat mensen makkelijker naar me toe komen om ook met me te praten als het hun niet goed gaat en ik heb antwoorden voor ze waarbij ik niet eens nadenk, antwoorden die gewoon recht uit mijn gevoel komen. 


Ik heb dit alles nog niet verder ontwikkeld, en soms is het ook heel zwaar en wordt ik er heel moe van! Ik hoop via deze weg dat er mensen zijn die het herkennen en weten hoe er mee om te gaan. Het is niet zo dat ik het wil afsluiten het is iets moois wat ik gelukkig heb meegekregen om te delen, maar om het was rustiger in mijn hoofd te krijgen sta ik zeker voor open.


Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.


Groetjes Caressa

Cares jan 30 '17 · Reacties: 2 · Zoekwoorden: gevoel
Julien Moorrees
Apr 14 '14:
Merudi bestaat al sinds 2003 en is na 11 jaar alweer voor de 5e keer getransformeerd. Voor het eerst is er de mogelijkheid om een persoonlijk blog te schrijven en ik wil daarom graag dit moment aan grijpen om mijn persoonlijke verhaal over Merudi op te schrijven.

Het begon allemaal in 2003 toen ik voor het eerst teksten vanuit "boven" ontving die gingen over het ontstaan van de wereld, leven na de dood, geesten en engelen. Deze teksten waren zeer inspirerend en brachten mij op het pad van de spiritualiteit. Ik ging op ontdekkingsreis in mezelf en kwam erachter dat er een wereld open ging die zo nieuw en anders was, dat ik niet goed wist hoe ik hiermee om moest gaan.

Ik kende niemand die hetzelfde voelde als ik en ook kon ik mijn inzichten met niemand bespreken of delen. Ik voelde me verloren en verschillende zoektochten op Internet brachten mij niet veel inzichten. Ik kwam toen in aanraking met nieuwsgroepen, waarop een filosofische groep was. Ik deelde hierop mijn inzichten en kwam toen met gelijkgestemde mensen in aanraking. Toch waren de nieuwsgroepen ook niet uitputtend en ik wilde een verandering teweeg brengen.

Ik kreeg het idee om mijn teksten die ik had doorgekregen op een website te plaatsen. En omdat ik hierop graag feedback wilde ontvangen, leek het me wel handig om hierop ook een forum aan toe te voegen. Ik was handig met computers en had ook een eigen website, dus bracht ik het geheel onder op mijn eigen site, www.nims.nl/ziel Het forum doopte ik tot: "Het Levensforum".

Dit forum groeide gestaag en na verloop van tijd ontstond er een vaste club aan bezoekers waarmee er een diep contact ontstond. Eindelijk waren de spirituele onderwerpen "gewoon" geworden en bleek ik toch niet zo anders te zijn dan dat ik altijd had gedacht. Ik ging ontdekken hoe het was om zielenkoppelingen te maken met anderen, en kon op afstand mensen aanvoelen en healen.

Doordat ik meer ging openstaan en gevoeliger werd, kreeg ik ook teksten door over de evolutie van de mensheid. Ik kwam erachter dat mijn eerste teksten van de Engel Gabriel waren en dat nu Michael tot mij sprak. Er kwam veel informatie over het lichtwerk en het pad tot verlichting en de teksten op Merudi groeiden steeds meer. Het werd tijd voor een eigen domein en website.

Ik krijg weleens de vraag: "Waar komt de naam Merudi vandaan?" En dat is eigenlijk ontstaan, bij het registreren van deze website. Ik zocht namelijk een korte, leuk klinkende naam, die ook nog vrij was om te registreren. Na wat pogingen met leuke namen, bleek dat Merudi.com Merudi.net Merudi.org en Merudi.nl nog vrij waren. Ik vond dat mooi klinken en al vrij snel had ik ze geregistreerd. Pas vele jaren later kwam ik erachter dat in het Swahili het woord Merudi de betekenis heeft: "Weer op aarde gekeerd zijn.". Ik denk dan ook, dat deze naam niet voor niets op mijn pad is terecht gekomen.

Hoe dan ook, de website kwam online. Ik maakte een nieuwe vormgeving en ook het forum werd uitgebreid. Er kwam een steeds actievere groep mensen die hun verhalen gingen delen en elkaar ook gingen helpen. Het forum voor fotolezingen werd toegevoegd en gaf de mogelijkheid aan iedereen zichzelf (en de ander) beter te leren kennen. Je kon hier naar hartelust oefenen en erachter komen dat je in staat was, een ander te kunnen lezen. Mensen ontdekten nieuwe gaves en gingen steeds meer zichzelf ontwikkelen.

Ik ontwikkelde mij steeds meer en kwam erachter dat ik een geincarneerde engel ben. Dit inzicht was voor mij even raar als dat het klopte, dat ik niet goed wist wat ik ermee aan moest. Ik besloot het te onderzoeken en leerde mezelf steeds beter kennen. Ik kwam erachter wat het betekende om als Engel op aarde te moeten leven. Ik heb hiervoor uiteindelijk de tekst over de Engelmens opgeschreven die nog steeds voor heel veel mensen uitlegt hoe het is, om als engel op aarde te leven. Ook was er regelmatig discussie over deze tekst en vooral het stukje over "De engelmens is zonder ziel" heeft nogal wat voor discussies gezorgd.

Hierop terugkijkend kan ik nu beter zeggen dat de engelmens een "transparante" ziel heeft, waardoor het lijkt alsof deze er niet is. Dat neemt niet weg dat ook het super ego van de engelmens, hier af en toe nog mee aan de haal kan gaan. Dus laten we de waarheid gewoon in het midden houden. Tenslotte mag ieder zijn / haar eigen waarheid vinden.

De reis van Merudi ging verder en er kwam steeds meer ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn. Soms stelde iemand een vraag, waar die het antwoord eigenlijk niet op wilde weten. Dat leidde tot conflicten en ook regelmatig tot breuken. Of soms was iemand weg, en kwam na jaren toch weer terug. Ook zijn er andere fora opgericht en gingen er een heleboel leden mee. Uiteindelijk was dat precies hoe het gaat in het leven. Soms reis je mee en dient het je en dan ga je weer weg. Het was altijd turbulent en soms ook weer super stil.

Uiteindelijk heb ik geleerd dat Merudi ook zijn eigen weg gaat en mee transformeert met haar leden. Ik kan niet zeggen dat het mijn site is (hoewel ik het wel beheer), maar dat het onze site is. Als je ziet dat er op dit moment 2200 leden zijn die meer dan 65.000 berichten hebben geschreven, is dat een schat aan persoonlijke momenten en verhalen. Merudi is de spiegel naar de ziel en nodigt je uit om open te zijn vanuit je innerlijk. Soms anoniem en veilig achter een schuilnaam of soms met je eigen persoonlijke foto open en bloot. Het mag allemaal en voor iedereen is het mogelijk.

Ik merkte dat ik steeds meer mensen ging helpen op het forum en merkte dat ik daarbij veel goede inzichten had. Ik wilde hier meer mee gaan doen en een veel betere theorie achter wat ik deed te ontwikkelen. Ik besloot een HBO opleiding te gaan volgen tot Holistisch Therapeut. Deze opleiding bracht me enorm dicht bij mezelf en zorgde ervoor dat ik een enorme transformatie doormaakte. Mijn toenmalige relatie ging uit en ik ging een proces door, waarin ik mezelf opnieuw in het leven mocht gaan neerzetten.

Ik had een heel duidelijk gevoel dat ik volgde in de richting waar ik naartoe wilde en ik liet alles drastisch los, wat mij niet meer diende. Ik verloor veel "vrienden" waarvan ik nu weet dat ze niets konden bijgedragen aan mijn nieuwe leven. Mijn leven ging helemaal anders, maar toch precies zoals het moest. Ik ontmoette de liefde van mijn leven en ontdekte alle kanten in mijzelf die er niet altijd mochten zijn. Zo leerde ik ook kwetsbaar te zijn en mocht ik ook fouten maken. Ik ben niet perfect en ben blij dat ik dat ook niet meer hoefde te zijn. Ik was veel meer mezelf en kon daarin mijn thema's en processen volledig uitwerken, transformeren en loslaten.

Ik ronde mijn opleiding af en begon de Merudi praktijk als holistisch coach en therapeut in Utrecht. Hierin bracht ik alles wat ik al die jaren had geleerd samen en hielp mijn clienten met de verschillende, alternatieve therapien zoals: Regressie Therapie, Adem Therapie, Lichaamsgerichte Therapie, Chakra Psychologie, Creatieve Therapie en NLP.

Ik ging me ontwikkelen in de buitenwereld en de spiritualiteit werd bij mij ook steeds meer zichtbaar. Ik hoefde me niet meer te verschuilen achter mijn forumnaam "nims" en werd steeds meer zichtbaar. Ik veranderde zelfs mijn forumnaam naar mijn echte naam en foto om mezelf te laten zien, wie ik ben. Juist datgene wat ik op Merudi ooit was begonnen, mocht ik nu zelf in de praktijk brengen. Spiritualiteit is niet meer vreemd en mag er helemaal zijn. Ook hier :).

Mijn reis ging verder en ik kreeg de heilige geometrie en de kosmische stralen op mijn pad. Tijdens een visualisatie naar de Germaanse goden, kreeg ik het laatste kristallen schedel (nr 13) van de Maya's. Ik mocht deze tijdens een ritueel samenbrengen met de andere 12, in november 2011. Ik voerde dit ritueel uit op Gran Canaria op het strand Playa d'el Ingels (Het strand van de Engelen). Zo mooi dat ik dit mocht doen!

Na het ritueel kreeg ik, door mijn verbinding met de schedels, een groot deel van de geschiedenis van de aarde door. Ik kwam erachter dat er veel verschillende rassen, op aarde hun leven zijn gaan leven. Ik ontdekte de trauma's die hieruit konden zijn vastgezet en ging ook dit verhaal op Merudi delen. Toepasselijk noemde ik dit: "De geschiedenis van de aarde".

Ik kwam erachter dat veel van deze thema's vaak zo diep zitten dat ik dit in mijn praktijk met behulp van Regressie therapie kon uitwerken. Ik ontwikkelde, met behulp van de heilige geometrie, de kosmische symbolen waarmee mensen heel makkelijk contact kunnen maken met de verschillende rassen en energieen. Ook dit kreeg zijn plek op Merudi en een nieuwe transformatie op de website begon. De kosmische stralen kregen prominente aandacht en gaven mij een platform om het verhaal te doen. Ik had ook het doel om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en probeerde van alles een geintegreerd geheel te maken.

Helaas bleek dit niet goed te zijn uitgewerkt. De forum software die ik gebruikte stamde nog uit 2007 en was niet meer meegegaan met de tijd. Het was volgestopt met functies, die zo ingewikkeld en log waren geworden, dat een gebruiker niet echt meer wist wat die nou eigenlijk moest doen. Ook was het aanpassen hiervan erg moeilijk en liep ik tegen steeds meer beperkingen aan. Ik had het gevoel dat er iets moest veranderen en wat is er nou beter dan het aan Merudi zelf te vragen?

Ik vroeg aan de mensen op het forum, wat zij graag anders wilden zien. Daaruit kwamen vele tips die vooral lieten doorschemeren, het moet vernieuwd worden is te ingewikkeld en niet meer zo bij deze tijd. Dus besloot ik, tijd voor transformatie! Ik ging op zoek en al snel kwam er software op mijn pad die precies was wat ik zocht. Ik was onder de indruk ervan en besloot dit te gaan doorvoeren. Ik vond het wel belangrijk dat ieder lid en zijn / haar berichten behouden zouden blijven. Want hoe mooi de software ook is, de persoonlijke verhalen zijn het belangrijkste.

Gelukkig ben ik technisch aangelegd en heb allemaal scripts ontwikkeld die alle gebruikers en hun berichten kon overnemen naar deze nieuwe software. Uiteraard verdwijnen er dan wel zaken, zoals de persoonlijke berichten, maar daar kwam enorm veel nieuws voor terug! Het was een zware maar mooie bevalling, waar ik wel trots op ben als ik kijk naar het resultaat.

Merudi is weer helemaal klaar voor de nieuwe ontwikkelingen en nodigt iedereen uit, om je spiritualiteit aan de wereld te laten zien. Met naam en toenaam, of gewoon ouderwets anoniem. Het is jouw keuze! Voel je vrij om je verhaal te delen of ook een persoonlijk blog te beginnen. Tenslotte is Merudi jouw spiegel en nodigt je uit om er in te kijken, zonder oordeel.

Ik wens je een enorm mooie tijd en wil mijn eerste blog-post ooit, dan ook afsluiten. Wat een feest voor mij, om hier mijn verhaal te doen. Ik ben zo benieuwd naar jullie persoonlijke verhaal.

In licht en liefde,
Julien Moorrees

Geef zoekwoord in

Zoekwoorden

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki