Loading...
nl

numerologie: Geboortegetallen

Rainbow
Rainbow dec 24 '09
Bereken uw lotsgetal door de cijfers van uw geboortedatum bij elkaar op te tellen en deze terug te brengen tot een enkel getal.

Een voorbeeld: Bent u geboren op 12 dec 1985, dan is uw lotsgetal 2 (1+2+1+2+1+9+8+5= 29).
Tel deze cijfers op tot u nu een enkel getal krijgt. (1 + 1 = 2 )
Vormen de opgetelde cijfers samen een getal groter dan 9, dan telt u deze opnieuw op tot u een getal met één cijfer heeft.


Geboortegetal 1
De Enkeling


Element: Vuur
Sleutels:Activiteit, onafhankelijkheid, originaliteit, moed, inventiviteit, leiderschap, ambitie, pionier.

Numerologie
Dit is het getal van de leider, de enkeling, de pionier en initiatiefnemer. Deze persoon is altijd een stap vooruit op de rest en geeft het tempo en de richting aan voor anderen zoals een dirigent dat doet. Eén is ook het getal van activiteit, wilskracht, ambitie en macht. De één is anders dan de anderen, gelooft in eigen geest en levensstijl, handelt intelligent en komt in vaak in opstand tegen de gevestigde orde
Positief

Je zet krachtige energie en inspiratie om in creativiteit en dienstbaarheid; en je bent zeker van jezelf.

Negatief
Egoïstisch, lui, besluiteloos, koppig, tiranniek, hekel aan

Te leren les

Uw moeilijkheden overwinnen door uw eigen creativiteit.

Geboortegetal 2
Samenwerking en tact


Element
Water

Sleutels:Vrede, Compagnonschap, diplomaat, spiritualiteit

Numerologie
Twee is het getal van evenwicht. De twee heeft veel behoefte aan gezelschap, heeft veel liefde te geven en stelt zich graag ten dienste van anderen. De twee is tactvol, zachtmoedig, zeer gevoelig en ijverig. De twee gaat zeer analytisch te werk en houdt van orde en netheid. De twee past zich makkelijk aan, is geduldig en bescheiden, houdt van muziek en is vaak geïnteresseerd in het occulte

Positief
De twee is invoelend naar mensen toe. Moederenergie voor zorgen en verzorgen. Eerst de ander, dan zichzelf.

Negatief
De twee kan krokodillentranen hebben als emoties diep verstopt zijn. Kan in denken blijven zitten. Kan kilte hebben en kwetsbaar zijn (een harde buitenkant met een zachte binnenkant).

Te leren les
Contacten met anderen leggen en de noodzaak van 'geven en nemen'


Geboortegetal 3
Expressie en Taal


Element
Lucht

Sleutels
Verbeelding, Expressie, levensgenieter, creativiteit, economie

Numerologie
De drie in deze uitdaging representeert creativiteit en individualiteit maar ook ondeugd. De drie is vernieuwend, speels en optimistisch. De drie is een echte wereldreiziger maar is hij negatief dan komt hij de deur amper uit. De drie wil alles meemaken en gezien hebben en is spiritueel en paranormaal ingesteld. Creativiteit is een zeer sterk punt. Je mag dan over een geweldige creatief voorstellings- en verwoordend vermogen beschikken, maar je vind het moeilijk je expressie op een effectieve manier te uiten. De uitdaging is: kanalen te zoeken, waarlangs jij je op een creatieve manier uit kunt drukken. Als je hierin slaagt zul je jezelf meer voldaan en gelukkiger voelen.

Positief
Je zet krachtige energie en inspiratie om in creativiteit en dienstbaarheid; en je bent zeker van jezelf.

Negatief
Kritisch, cynisch, pocherig, pessimistisch. Routinewerk is niets voor u. Zorg dat u geen manusje-van-alles wordt, maar specialiseer u.

Te leren les
In staat zijn u vrij te uiten.


Geboortegetal 4
Werk en discipline


Element
Aarde

Sleutels
Gestructureerd, orde, beperking, soberheid

Numerologie
Het kenmerk van de vier is werk en vakmanschap, het is een harde werker met veel uithoudingsvermogen, loyaal en stipt, logisch en analytisch en zowel lichamelijk als geestelijk altijd bezig. De vier is niet zozeer emotioneel maar wel erg betrouwbaar en kan zich goed concentreren. De Vier heeft overal punten, geen swung. Houdt van wetten en regels. Kan strak zijn in zijn beleving. Zo is het en niet anders. Cursus intuïtief schilderen is iets heel engs voor een Vier. De vier is een echte bouwsteen. De vier is een perfectionist. De vier wil ervaren en is zeer trouw.

Positief
Je bereidt je goed voor en doet de dingen stap voor stap;bouwt geduldig voort; heeft bet evenwicht gevonden tussen logica en emotie.

Negatief
Gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging zich aan taken en verplichtingen te onttrekken. Heeft emoties die hij/zij kan opkroppen, zodat er darmklachten kunnen ontstaan. Geen mensen-mens. Verkramping en kortzichtigheid.

Te leren les
Verantwoordelijk zijn voor uw daden.


Geboortegetal 5
Vrijheid en afwisseling


Element
Lucht

Sleutels
constructief, vrijheid, kennis, Veelzijdig, inventief

Numerologie
De vijf is representatief en durft risico te nemen en dingen te verandering maar is tegelijkertijd hele erg bang dat wat hem dierbaar is te verliezen. Daardoor klampt de 5 zich overal aan vast. De Vijf staat ook voor het communiceren naar buiten maar weet niet altijd hoe het te brengen. Alle vormen van geld zijn heel belangrijk maar er echt mee om gaan kan de vijf niet. Het wordt ook wel eens het justitie teken genoemd, dat kan positief maar ook negatief zijn. Ten tijde van een uitdaging zal de vijf moeten zoeken om het sterke verlangen naar bevrediging en vernieuwing in balans te brengen met de behoefte aan een partner voor het 'leven'. De vijf hoort bij iemand die zijn/haar ideeën en avonturen met hem/haar delen. Het maakt echt niet uit, of de vijf diepgravend is in de plaatselijke bibliotheek, of de hele globe rondtrekt. De vijf is zeker geen op potter. Als de vijf geld heeft dan laat hij/zei dat zeker rollen. Meestal durft de vijf veel risico's te nemen en neemt het niet altijd even nauw. De vijf is ook een dromer en daardoor laat hij zich nogal snel iets wijs maken. Hij kan goed doen alsof hij iets geloofd terwijl dat niet zo is. De meeste vijven houden van reizen en hebben behoefte aan verandering, maar is de vijf negatief dan kan dit naar de andere zijde omslaan. De vijf houdt van vrijheid maar doet niets zonder overleg want partnerschap en relaties komen op de eerste plaats, net als eerlijkheid. De vijf kan absoluut niet stiekem zijn, dat geeft hem schuldgevoel. De vijf stelt kwantiteit boven kwaliteit. De Vijf kan zijn problemen bij iedereen kwijt maar is toch geen echte prater.

Positief
Houdt van sport en joggen maar toch zijn er maar weinigen die echt actief zijn. Niet sport actieve vijven zijn in ieder geval vaak in beweging, vooral met de auto want lopen, daar aan hebben ze een hekel. Als ze dan toch lopen, dan het liefst in de vrije natuur, want de vijf is een echte ontdekkingsreiziger. Overal de humor van inzien, ook dat is de sterke kant van de vijf.

Negatief
De vijf wil veel maar maakt het maar zelden af. Gaat helemaal op in nieuwe zaken waar uiteindelijk niets van terecht komt. Alles lijkt te mislukken. Jammer want de vijf wil zo graag! Een negatieve kant kan ook zijn moeite met seksualiteit, want daar is intensiteit voor nodig. Andere zwakke punten: energieversnippering, teveel hooi op de vork nemen en rusteloosheid. De vijf kan oppervlakkig zijn die niet van moeilijke dingen en zaken houdt. De vijf kan te vaak met humor proberen iets op te lossen. Kan uren achter elkaar achter de pc zitten zonder aan nachtrust toe te komen. Slapen op de bank, dat gebeurd iets te vaak!

Te leren les
Op de juiste manier met uw vrijheid omgaan.


Geboortegetal 6
Verantwoordelijkheid, Tehuis en Dienstvaardigheid


Element
Water

Sleutels
Artistiek,verantwoordelijkheid, liefde voor faam.

Numerologie
Mensen die onder het getal zes vallen zijn liefdevol, begrijpend en hartelijk. Je zou ze de kosmische ouders kunnen noemen, ze zijn gesteld op harmonie en stabiliteit, ze zijn standvastig en rechtvaardig. Ze zijn idealistisch en rechtvaardig, raadsman en heler.
De Zes staat voor de Liefde, de planeet Venus en verantwoordelijkheid. De zes kent niet veel spiritualiteit, wel water en emoties. Alle zessen houden van harmonie en werken vanuit hun hart met mensen. Ze kunnen heel aardig, maar ook heel venijnig. Soms zijn ze een echte moederkloek. De zes wil altijd de harmonie bewaren. Soms denken ze dat er ruzie is terwijl dat niet zo is.

Positief
Je ziet het grotere geheel; bent vergevensgezind en geduldig;en doet uitstekend werk zonder te perfectionistisch te worden; Je accepteert jezelf en anderen. Heeft veel met aardse liefde te maken en kan genieten van de mooie en kleine dingen. Huis en haard zijn heilig en het hele leven staat in het teken van de liefde.

Negatief
Een bekende eigenschap van de zes is dat ze mensen afhankelijk van hen kunnen maken. Je moet dan doen wat zij zeggen. Soms zijn ze erg bemoeizuchtig, waardoor ze anderen ook afhankelijk van hen maken. De zes kan soms erg venijnig zijn. De zes kan moeilijk conflicten hanteren. Soms kan de zes problemen met liefdesaangelegenheden hebben en weten dan niet wat ze er mee aan moeten. Zwakke punten zijn de geslachtsorganen, het hart en de vruchtbaarheid. Ze kunnen over-vrouwelijk zijn (als man kan de zes dan b.v. homoseksueel zijn), of juist over-mannelijk (als vrouw kan de zes dan b.v. lesbisch zijn).

Te leren les
Verantwoordelijkheid aanvaarden voor uw gezin en de samenleving.


Geboortegetal 7
De analyst - Innerlijke wijsheid


Element
Water

Sleutels
Analist, begrijpt wetenschap, meditatie, Ritueel en Magie.

Numerologie
De zeven is een wetenschapper, altijd aan het nadenken en leren, gericht op kwaliteit, vol geloof en vertrouwen. De zeven is evenwichtig en houdt van rust en straalt dit ook uit, zijn/haar gedrag is beschaafd en edelmoedig. De Zeven raakt nauwelijks de aarde en zweeft als het ware. De zeven staat voor spiritualiteit, voor vervagen en voor eenzame hoogten. Soms wil de zeven alleen maar praten met bovennatuurlijke of goddelijke wezens. De zeven leeft vaak in een roes, een droomwereld en heeft soms alle grip op de werkelijkheid en het leven om hem/haar heen verloren. De zeven heeft interesse in alles wat men niet praktisch nodig heeft in het leven. Je moet de zeven niet laten winkelen in b.v. een groentewinkel, maar wel in een esoterische boekhandel of new-age winkel. de zeven is een gevoelig mens maar ziet de dingen soms te mooi of juist te lelijk. De zeven zou soms wel willen vluchten maar kan dit niet. De drang om te vluchten is groter dan de drang om te ervaren. De zeven kan zich erg eenzaam voelen en onbegrepen. Hij/zij heeft grote intuïtie en voelt veel dingen aan, nog voordat het gebeurd is. De zeven is in een dienstbaar beroep zeer geschikt.
De zeven moet altijd proberen evenwicht te vinden tussen, enerzijds de behoefte aan structuur, en anderzijds de behoefte aan verandering. De zeven heeft vaak het gevoel in meer dan één richting geduwd te worden. Het zal de zeven dan ook zelden lukken om achter de grote hoeveelheid aan interesses die hij/zij heeft, tegelijkertijd aandacht te besteden. In plaats daarvan kan de zeven beter kijken hoe hij/zij spontaan kan zijn en tijd vrij kan maken voor persoonlijke groei.

Positief
Je vertrouwt op je diepste gevoelens; vertrouwt anderen genoeg om je hart open te stellen; en neemt emotionele risico's en deelt je gevoelens. De zeven zoekt de fleur in het leven. Hij/zij is verzorgend en zorgt goed voor anderen.

Negatief
Te haastig, onredelijk, tegenzin om te leren, angst om te falen en alleen te zijn. De negatieve zeven grijpt snel naar drugs en alcohol. Als kind geven ze vaak problemen voor de ouders, maar ook als jonge volwassenen kan de zeven voor heel wat problemen zorgen voor ouders, vrienden, gezin en familieleden. De zeven heeft soms iets te veel de neiging zich van alles en iedereen terug te trekken.

Te leren les
Uw geest ontwikkelen en wijsheid en begrip verwerven.


Geboortegetal 8
Materieel succes en prestatievermogen


Element Aarde
Sleutels
Oordelen, rechter, materieel, sterk, organisatie

Numerologie
Het getal acht symboliseert de manifestatie van kracht op materieel niveau, de eigenschappen die hier bijhoren zijn een goed vermogen tot oordelen, tact en doelgerichtheid. Een acht heeft gezag, materiële vrijheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en is zeer betrouwbaar. Een acht is beleefd en intelligent.
De Acht gaat altijd door. Leert langzaam en is een echte laatbloeier. De acht kan goed leidinggeven. Emoties vinden ze vaak zwak. Ze zijn een goede leraar met grote wijsheid in eigendom. Over het algemeen is de acht een goede organisator en heeft hij/zij veel geduld. De acht is constant in beweging. De acht leert door omstandigheden en ervaring en reageert verstandig. Hij/zij is een harde werker. Ten opzichte van de drie (luchtig) is de acht zwaar en serieus. Heeft de acht een probleem, dan gaat hij/zij naar de kern ervan om het op te lossen. Gaat denken, is misschien pessimistisch, en vindt een oplossing. De acht Wil zijn oplossing het liefst aan iedereen vertellen, totdat er weer een probleem komt en de cyclus opnieuw begint. De acht staat ook voor kracht, status, autoriteit en dynamiek.

Positief
Je kent overvloed en hebt invloed zonder zorgen of misbruik; Je bent vrijgevig en wijs in het delen van zegeningen. De acht weet heel goed om ervaringen een plekje te geven.

Negatief
De acht weet niet altijd hoe hij/zij moet slagen zonder de ellebogen te gebruiken. De negatieve acht kan erg lui zijn, ook als het tijd is voor actie, beweging en radicale beslissingen. De negatieve acht toont geen emoties en kropt alles op. De acht heeft vaak last van de nek en de schouders en soms ook van de onderrug.

Te leren les
Materieel succes bereiken en gezag verwerven.


Geboortegetal 9
Menselijk begrip en volmaaktheid.


Element
Vuur
Sleutels
Kunnen vergeven, zich zelf vergeten, perfectie, philanthropisch en Goddelijke krachten, inzet voor universeel doel.

Numerologie
Het getal negen draait om liefde, het is bij wijze van spreken het getal van de 'leraar in de liefde' op universeel niveau. De negen is barmhartig, menslievend, spiritueel, romantisch en gevoelig. De Negen staat voor “hier kom ik, hier ga ik, ik ben de zon”. Vaak is de negen dan ook daadwerkelijk het zonnetje in huis. De negen heeft een magnetische aantrekkingskracht en is intuïtief, werkt graag samen met anderen is daarin creatief, efficïent en verantwoordelijk. De negen wil gezien worden en wordt dat ook meestal. Lukt dat niet dan krijgt de negen al snel het gevoel te weinig aandacht te krijgen. Is de negen negatief ingesteld dan gaat hij/zij misschien zelfs wat zeurderig worden.
Een negen heeft een ruime kijk op het leven en zal altijd eerder aan anderen denken dan aan zichzelf. De negen is de samenstelling van alle voorafgaande getallen en is daardoor het getal van de volmaking.
De negen kan moeilijk dingen loslaten. Het zijn heel nieuwsgierige mensen, ook op seksueel gebied. Ze zijn emotioneel en professioneel maar kunnen niet gemakkelijk grenzen bepalen. Heeft behoefte aan vijvers, spiegels, alles wat glinstert, veel licht in huis om het maar zo ruimtelijk mogelijk te maken.
Vraagt veel aandacht, want de negen is de zon, en de zon wil gevoed worden. Drukken veel uit met hun lichaam, door bewegen, dansen of praten met de handen.

Positief
De negen leeft in overeenstemming met zijn/haar hogere principes en is een leider door zijn/haar voorbeeld. De negen heeft diepgang, charisma en wijsheid.

Negatief
Kleinzielig, bevooroordeeld.De negen moet leren een ruimdenkende houding te ontwikkelen. De negen kan soms wat zeurderig zijn en de zin willen hebben. Soms eist de negen te veel aandacht op en vindt zichzelf te belangrijk.

Te leren les
Een ruimdenkende houding te ontwikkelen.


bron: http://www.symbolic.be
Delen:
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
Waar zijn de 11,22,33 nou? want die hoef je niet tot 2,4,6 te maken hoor
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
heeft niet met meestergetallen te maken
dit zijn geboortegetallen, is van numerologie
net zoals je huisnumerologie, jaargetal, naam numerologie
persoonlijkheidsgetal hebt
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
Geboortegetallen kunnen wel degelijk meestergetallen zijn..
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09


Berekenen van je geboortegetal
Om je geboortegetal uit te rekenen tel je de cijfers van de dag, de maand en het geboortejaar bij elkaar op.

Bijvoorbeeld: je geboortedatum is 25 juni 1972

2+5= 7
7+6= 13
13+1+9+7+2= 32 -> 3+2= 5

http://spiriwiki.com/index.php?title=Berekening_geboortegetal_en_persoonlijk_naamgetal

De persoon waar deze geboortedatum van is, heeft het geboortegetal 5 dus.


Als er uit deze som 11, 22, of 33 uitkomt, moet je niet verder rekenen. Dit zijn de zogenaamde meestergetallen.
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
je hebt wel een verschil, grondkleur aura en geboortegetal wink
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
Ja dat weet ik, maar misschien kan het wel samen gaan!
Ga maar googelen op geboortegetal nummerologie
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
raad ik jou aan wink
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
dan zal ik je de link maar nog een keer geven
http://spiriwiki.com/index.php?title=Berekening_geboortegetal_en_persoonlijk_naamgetal

Alsjeblieft
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
je moet eens de verschillen leren begrijpen
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
staat zelf op jouw link

Berekenen van je geboortegetal

Om je geboortegetal uit te rekenen tel je de cijfers van de dag, de maand en het geboortejaar bij elkaar op.

Bijvoorbeeld: je geboortedatum is 25 juni 1972

2+5= 7
7+6= 13
13+1+9+7+2= 32 -> 3+2= 5

De persoon waar deze geboortedatum van is, heeft het geboortegetal 5 dus.
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
nou dat is toch goed ik zeg verder toch niks.
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
zullen zien wat de andere zeggen, mss iemand die er meer van kent wink
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
Ja, laten we dat maar doen want dit hele gesprek gaat nergens over.
Ik heb geen zin meer om hier over in discussie te gaan
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
http://www.numerologie-online.nl/geboorte.html

hier zie je wat er allemaal is wink
Natalie1986
Natalie1986 dec 24 '09
Here we go again............
admin
admin dec 24 '09
hahaha... dat noemen ze "steggelen"!!

Hier heb ik een prachtboek liggen, " de numerologie van de nieuwe tijd" , heb ik al jaren.
daarin staat het beschreven, en gedetaileeert waarom je de optelling ook kan doen, zoals ik het al eerder schreef.
Heel goed boek, kan ik iedereen aanbevelen.
Meestergetallen ZIJN meestergetallen,het draagt de kiem van meesterschap,
maar als die kiem niet tot groei of bloei komt,
blijft een 22 in de strijd van de 4 en de 11 in de strijd van de 2.
Dus, Alle 22ers zijn ook 4en en Alle 11ers zijn ook 2en, want ze beginnen daar te groeien naar het meestergetal.
Rainbow
Rainbow dec 24 '09
smile
Pagina's: 1 2 3 Volgende

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki