Loading...
nl

Bioresonantie

Spud
Spud jun 17 '09
Zijn jullie hier bekend mee?

Ik heb me vandaag door laten meten. En nu heb ik een bevestiging van wat ik al dacht maar niet geheel toe wilde geven. Ik ben dus inderdaad HSP en heel gevoelig voor alles en nog wat. Maar ik ben eigenlijk nog veel meer te weten gekomen.

Blijkbaar is dit het geval bij veel HSP-ers dat ze een tweeling zijn maar dat 1 van beiden tijdens de zwangerschap gestorven is. Moeders weten dat vaak niet bewust. Ik dus ook, ik had een broer. Dit verklaart wrs waarom ik m'n hele leven lang al opzoek ben naar die ene persoon die niet te beschrijven is maar vertrouwd zou voelen. Maar dat ik door mijn zoektocht nogal eens verstrikt raakte in het soalmates gebeuren waardoor ik gekwetst raakte. Daar hoef ik dus niet meer naar te zoeken want die is er niet of hij is juist hartstikke dicht bij me. Deze wetenschap geeft me een dubbel gevoel ergens heel blij en ontroerd en tegenlijkertijd ook wel een beetje opgelucht.

Eigenlijk is er verschrikkelijk veel uitgekomen. Allemaal dingen waar ik iets mee kan. Alleen ben ik er nu zo door overweldigd dat ik het eerst allemaal moet plaatsen en m'n koers weer moet bepalen.

Maar ik wilde het hier even benoemen als een eventueele mogelijkheid als je voelt dat je vast gelopen bent en even niet meer weet welke richting je op moet. Bioresonantie.
Best confronterend ook maar ook heel erg verlichtend. En nee, geen spuitjes of electrodes (zoals ik dacht wink) Iemand die de taal van jou lichaam verstaat. Anders weet ik het even niet te omschrijven sorry!
Delen:
Spud
Spud jun 18 '09
Ja leuk natuurlijk dat ik dit schrijf maar daar hebben jullie nog niks aan. Ik heb een stukje opgezocht wat een betere uitleg geeft over wat het is:

Bij bioresonantie wordt gebruik gemaakt van een diagnose- en therapie systeem dat al ruim 25 jaar wordt toegepast en zijn werkzaamheid meer dan bewezen heeft. Wereldwijd werken er inmiddels meer dan 6.000 artsen, dierenartsen, tandartsen en diverse soorten therapeuten met dit systeem. Jaarlijks worden er miljoenen behandelingen mee uitgevoerd.
De Bioresonantie therapie is bekend geworden vanwege het grote succes bij de behandeling van allergieën. Uit diverse onderzoeken blijkt dat genezingpercentages van 70% - 90% niet ongebruikelijk zijn. Allergieën die succesvol behandeld kunnen worden zijn onder andere hooikoorts, allergieën voor dieren, medicijnen, voedingsmiddelen en zware metalen. Wist u dat de oorzaak van veel ziekten een allergie is? Zo kunnen huidaandoeningen, waaronder eczeem maar ook astma, bronchitis, reuma en vele andere ziekten, ontstaan zijn vanuit een allergie voor bijvoorbeeld voor melk of tarwe De Bioresonantie therapie heeft tot doel ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren. Met een specifieke, pijnloze test kan worden uitgezocht of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen, zoals voedingsmiddelen en pollen, maar ook een zonne- of koudeallergie. Er kan ook sprake zijn van een belasting door bijvoorbeeld milieutoxinen, zware metalen (grijze tandvullingen), straling (mobiele en DECT telefoon) maar ook door bacteriën, parasieten,schimmels en virussen. Ook wordt uitgezocht of de organen wel goed functioneren en in staat zijn om giftige stoffen uit te scheiden. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord. Vervolgens wordt een individueel behandelplan opgesteld en wordt er met u overlegd welke acties u zelf kunt ondernemen om uw genezing te bespoedigen.
Lena
Lena jun 18 '09
he spud wat fijn dat je er wat mee kan... smile
Spud
Spud jun 20 '09
Hé bedankt Lena grin

Nou ik blijf maar gewoon schrijven over dit onderwerp, wie weet dat uiteindelijk iemand er wat aan heeft. Hihihi en ik zit er gewoon vol van dus het mes snijdt aan 2 kanten. wink
Oké meeting dus gehad en nu het verdere werk. Het zelfreinigend vermogen van mijn lichaam is uit balans en dat gaan we nu de komende maanden weer terug in balans zien te krijgen en de gifstoffen eruit. Ik zit hier dus met flink wat homeopatische middelen en vitamines die heel wat van m'n dicipline vragen. :)Maar het voelt goed en ik heb me in tijden niet zo positief gevoeld! Als ik erop terug kijk lijkt het wel alsof m'n gidsen direct tot mij gesproken hebben, streng doch rechtvaardig en met veel warmte en liefde. Ik weet nu weer ongeveer wat voor pad ik kan gaan bewandelen. En heb er weer vertrouwen in dat ik daarbij begeleidt word. Alleen nu uitkijken dat ik niet alles tegelijk aan wil pakken, want zo ben ik nu ook wel weer wanneer ik het licht weer heb gezien. wink

Groetjes,
Spud

P.s. Geeft me een fijn gevoel om jullie kennis te laten maken met de persoon die ik werkelijk ben. De persoon die jullie de afgelopen tijd lazen was ik ook maar dan in gebroken vorm. wink
admin
admin jun 20 '09
Ik ben er niet bekend mee, en ik wist niet dat je HSP door een meting kan laten aantonen????

Fijn dat er voor jou nu veel puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen smile

Groejes,
Marjan
Spud
Spud jun 20 '09
Hoi Marjan,

Goed dat je die opmerking maakt want volgens mij is dat toch wel discutabel wat betreft het kunnen aantonen van HSP. wink

Voor mij was het i.i.g. een bevestiging van wat ik al dacht, ik wilde het alleen nog niet echt toegeven omdat ik het niet kon onderbouwen. Men denkt vaak als je het over HSP hebt (tenminste in mijn omgeving) dat je dan ook een "gave" hebt. Behalve dat ik een zeer sterke intuïtie heb (die ik nog niet volledig durf te vertrouwen) heb ik eigenlijk geen aanwijsbare "gave", bij mij speelt alles altijd intern af. Om dan bevestiging te krijgen van iemand die je totaal niet kent, gaf voor mij een steuntje in de rug. Ik was dus niet gek, had ook niets raars bedacht maar ben zoekende. Om mezelf te vormen en de betekenis van mij.

Ik denk dat aantonen te maken heeft met welke bevestiging je zoekt. Bij deze therapeut had ik al aangegeven dat ik dacht dat ik HSP was maar hierin nog heel erg zoekende ben. Misschien als ze dat niet had geweten had ze haar mond gehouden en gewacht totdat ik het zelf zou ontdekken omdat ik er niet voor open zou staan. Jaren terug zou dit ook geval geweest zijn maar nu was ik er klaarblijkelijk aan toe.
Tja en ik denk ook dat het verschil maakt welke persoon je voor je hebt, mijn therapeut is ook een HSP-er en dat maakt denk ik ook wel verschil.

Ik denk dat uiteindelijk het allebelangrijkste is dat je jezelf goed voelt in welke vorm dan ook. Want jij moet het immers toch met jezelf doen dus dan is het toch het prettigste dat je dat op een manier doet die jou het beste past. Ongeacht wat anderen zeggen, die beleven jou immers niet intern en hoeven jou leven niet te leven.
Makkelijk gezegd natuurlijk! Af en toe erkenning of bevestiging krijgen, dat het goed is wat je doet is soms ook wel prettig. wink

Groetjes,
Dees
admin
admin jun 20 '09
Hoi Dees,

Ik begrijp je helemaal. Maar het leek in het begin van je verhaal alsof er een therapie zou bestaan die het zou door kunnen meten, en daar zette ik mijn vraagtekens bij.

Bedankt voor je antwoord smile

Groetjes,
Marjan
Lena
Lena jun 20 '09
Origineel bericht van: Spud

P.s. Geeft me een fijn gevoel om jullie kennis te laten maken met de persoon die ik werkelijk ben. De persoon die jullie de afgelopen tijd lazen was ik ook maar dan in gebroken vorm. wink


ook in gebroken vorm goed te lezen hoor... wink
maar herken ook veel in wat je schrijft..
Ik denk dat uiteindelijk het allebelangrijkste is dat je jezelf goed voelt in welke vorm dan ook. Want jij moet het immers toch met jezelf doen dus dan is het toch het prettigste dat je dat op een manier doet die jou het beste past. Ongeacht wat anderen zegge, die beleven jou immers niet intern en hoeven jou leven niet te leven.
Makkelijk gezegd natuurlijk! Af en toe erkenning of bevestiging krijgen, dat het goed is wat je doet is soms ook wel prettig

intern en begeleiding ja zo ervaar ik ook..
hsp herkennen en er daarna wat mee kunnen, of althans een beter begrip voor jezelf waarom je de dingen zo doet zoals je ze doet..
wel af en toe afstand nemen is ook een goede raad..
met andere woorden er niet te veel over nadenken wink
Spud
Spud jun 21 '09
Hé Marjan,

Fijn dat je die opmerking maakte want als jij het dacht, zullen er veel meer mensen het gedacht hebben. En nee, ik wil absoluut niks beweren. Meer dat ik het poste omdat misschien meer mensen vastlopen zoals ik en wellicht dat ze er iets aan hebben. Voor mij werkte het, maar dat hoeft niet te zeggen dat het voor heel de wereld werkt. winkIn m'n enthousiasme had ik dat even over het hoofd gezien. smile

Lena,
Hele wijze raad, af en toe afstand nemen! winkBerusting en vertrouwen dat het allemaal wel goed gaat. Ik kan soms ontzettend in zaken opgaan dat ik ervan ga zweven en dat ik mezelf het moeilijker maak dan dat het is. Bijvoorbeeld de prikkels die je op doet, heb een tijd lang zoveel mogelijk prikkels gemeden. Maar daardoor vergat ik ook te leven. Ben er nu inmiddels achter doordat ik zo "voorzichtig" met mezelf omging ik mezelf in feiten nog kwetsbaarder maakte. Van te voren denken dat je er al moe van wordt maakt je moe. Dus inderdaad niet teveel denken maar gewoon op je af laten komen. Gek genoeg nu ik dat doe, krijg ik juist energie van de dingen waarvan ik eerder dacht dat ze me energie koste. wink
admin
admin jun 21 '09
Quote:
Fijn dat je die opmerking maakte want als jij het dacht, zullen er veel meer mensen het gedacht hebben. En nee, ik wil absoluut niks beweren. Meer dat ik het poste omdat misschien meer mensen vastlopen zoals ik en wellicht dat ze er iets aan hebben. Voor mij werkte het, maar dat hoeft niet te zeggen dat het voor heel de wereld werkt. In m'n enthousiasme had ik dat even over het hoofd gezien.


Ja, als ik iets tegenkom wat ik niet kan plaatsen, vraag ik er liever naar blush
Een ander heeft het misschien voor waarheid aangenomen hoor.
Of ik ben de enige bij wie het zo overkwam. Maar aangezien ik hier in een gezin leef met de meerderheid HSP, viel het me op wink
En als het jou goed heeft gedaan, is dat toch alleen maar jouw weg die je bewandeld hebt op jouw manier!! smile

Liefs,
Marjan
JulienMoorrees
JulienMoorrees jun 22 '09
Hoe meten ze dit dan? Wat voor pijnloze tests worden er uitgevoerd?
Spud
Spud jun 23 '09
Hoi Nims,

Ik ben niet zo goed in uitleggen en om eerlijk te zijn kan ik niet helemaal zeggen hoe het precies werkt. Het technische gedeelte bedoel ik. winkMaar ze doen i.i.g. de meeting met een bepaald aparaat waar een kopere staaf aan vast zit. Deze staaf bewegen ze voor je lichaam en stellen daarmee de vragen. Dus echt aanraken zit er niet bij. Daarnaast hebben ze bakken met buisjes met stoffen erin om de vragen gerichter te kunnen stellen. b.v. vitamines, pollen, zaden etc. Dus eigenlijk worden de vragen direct aan je lichaam gesteld die daar antwoord op geeft. Waar een reactie op komt wordt op papier aangekruist en wanneer je de hele meeting hebt gehad, wordt er naar aanleiding van de resultaten op papier gevraagd wat de eerste behoefte van je lichaam is om aangepakt te worden. Bij mij was dat dus het zelfreinigend effect. Omdat dat niet meer optimaal werkt reageer ik zowiezo extreem allergisch op diverse zaken. Mij deed het denken aan Touche for health, hiermee vragen ze ook direct aan je lichaam alleen zit daar geen aparaat tussen.
Maar buiten dat ze stoffen meten, meten ze eigenlijk veel meer moeilijk te omschrijven. Vastzittende emotisch, onverwerkte pijn en verdriet en zoals er bij mij naar voren kwam, dat ik er 1 van een tweeling ben.
De allergiën of tekorten kunnen ze dan proberen op te lossen met homeopatische middelen en vitamines. Ook hierbij krijg je weer een meeting over hoeveel je nodig hebt en op welke momenten je dit het beste in kan nemen. Wat het psychologische gedeelte betreft zal je naar mijn idee toch zelf aan moeten werken. Voor mij was het i.i.g. een opheldering van wat me nog te doen staat. Weer een ander licht op de zaak want ik was inmiddels behoorlijk vastgelopen.
Inmiddels ben ik dus met de vit. en homeopatische middelen gestart en het effect merk ik wel. Alle vuiligheid komt er op dit moment uit d.m.v. heel veel puisten.
Ik ben er i.i.g. zwaar van onder de indruk omdat ik in de eerste instantie daar gekomen ben met de gedachtte dat ik even doorgemeten werd en ik dan wist waar al m'n abcessen vandaan kwamen. Maar uiteindelijk kwam er dus veel meer uit. Ik had dit flink onderschat want het was ook best confronterend. Ik kan me goed voorstellen dat er sommige mensen gewoon tijdens zo'n meeting weglopen omdat ze de info niet kunnen handelen of het gewoon pure onzin vinden wat er gezegd wordt. Ik bedoel, niet iedereen staat er voor open wanneer er gezegd wordt dat HSP bent. Ik toevallig wel omdat ik daar zelf al zoekende in was.
Ik hoop dat het hiermee wat duidelijker is? Ik zeg dus niet dat het voor iedereen werkt. winkHet helpt mij. En aangezien ik erin geloof dat zaken niet voor niks op je pad komen deel ik die zaken. Wellicht dat het voor een ander ook helpt of ondersteuning biedt. Een maand geleden had ik er nog nooit van gehoord, toevallig (bestaat toeval?) kreeg ik deze tip van mijn dierenspeciaalzaak. Toch een maffe plaats om daar een tip te krijgen? Toen had ik zoiets, dit is niet voor niks, hier moet ik iets mee. En voila hier het resultaat. wink
Geldt eigenlijk ook voor hier. Hier kwam ik soms stom toevallig (heb je toeval weer) zaken tegen die me hielpen en waar ik iets mee kon. Misschien haalt iemand hier weer iets uit waar die verder mee kan. Beter iets zeggen dan het voor je te houden lijkt me zo want dan weet je zeker dat niemand er iets aan heeft. wink
Spud
Spud jun 23 '09
Oh, ik las net over bronvermelding plaatsen. Lukt me niet om m'n eerdere bericht aan te passen dus hierbij de website waar ik het van had.
www.gezondenwel.nu
JulienMoorrees
JulienMoorrees jun 23 '09
Oh maar dat met die staafjes en vloeistoffen ken ik wel. Alleen heeft het ook een andere naam. Mijn vriendin heeft het ook gedaan, alleen kan me die naam niet meer herinneren.
Spud
Spud jun 23 '09
Bedoel je Touche for health misschien?
Tenminste dat deed mij eraan denken.

En hoe heeft je vriendin het ervaren?
JulienMoorrees
JulienMoorrees jun 23 '09
Ik weet het weer, het was gedaan door een mesoloog en de therapie heette mesologie.

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin reguliere medische kennis op effectieve wijze geintegreerd wordt met kennis vanuit: Acupunctuur/Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG),de Ayurveda, de Orthomoleculaire Geneeswijze, de Homeopathie en de Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).

Het begrip Mesologie is onder andere afgeleid van het woord “mesoderm”.
In het mesoderm vindt de reactie van de mens op een prikkel plaats.
Een prikkel kan zowel van buiten de mens als van binnenuit komen.
De reactie op de prikkel is bepalend voor het evenwicht in het menselijk functioneren (gezond/functioneel of ziek/disfunctioneel).
Als de reactie verstoord is, kan er een (chronische) ziekte ontstaan, die bij ieder mens zich anders zal presenteren.
Het mesologisch onderzoek en de behandeling zijn voornamelijk gericht op functiestoornissen.
Elk signaal/klacht maakt deel uit van het geheel.
De klachten onderdrukken met een middeltje heeft geen zin, omdat hiermee de oorzaak nog niet is verdwenen.

De kern (pit) van de klachten heeft meestal een dieper liggende oorzaak.

Kortom zijn de uitgangspunten van de Mesologie:

- Er is een voortdurende wisselwerking tussen een mens en zijn omgeving.
- Het lichaam bezit zelfregulerende krachten.
- Er is altijd samenhang tussen functie en disfunctie.

Het stellen van een goede diagnostiek is een zeer belangrijk aspect van de Mesologie.
Een goede samenwerking met artsen, specialisten en andere disciplines (zoals osteopathie) in de gezondheidszorg is dan wenselijk.

Ze heeft het in het begin wel goed ervaren, maar uiteindelijk is ze er niets mee opgeschoten. Je gaat namelijk met meer klachten weg, dan dat waarvan je eigenlijk last hebt. Er is met van alles wat mis, en overal moet je wel iets voor nemen. Had een beetje de indruk dat in de verkeerde handen, het helemaal niet goed is. Maar goed, dat is wel gebaseerd op 1 ervaring.
Spud
Spud jun 24 '09
Hé in grote lijnen heeft het wel wat weg van wat ik doe. Alleen zoeken ze het hier vanuit allergische reacties waardoor je minder goed functioneerd of een ziekte ontwikkeld.
Ook hier zijn ze gefocust op de zelfregulerende krachten van je lichaam. Daarvoor heb ik dus nu al die homeopatische middelen en vitamines.
En ja bij mij was er ook meer aan de hand dan de eigenlijke klacht die ik had, alleen dacht ik dat zelf ook al. En die klachten zijn niet op te lossen met medicatie daar zal ik toch echt fysiek mee aan de slag moeten. In de praat therapie was ik inmiddels zo'n beetje vast gelopen omdat ik er genoeg over gepraat heb. Het begon tijd te worden dat ik de zaken ging doorvoelen, was dan ook best welkom om daarvoor tips te krijgen waar ik eventueel met mijn hulpvraag terecht kan.

Inderdaad, blijft uitkijken of je wel bij de juiste personen terecht komt, die weten wat ze doen want anders krijg je er zekers extra problemen bij. Dat heb ik in de regulieren therapie ervaren maar ook in het alternatieve.
Goed dat je het even zegt, want dat houdt mij i.i.g. ook alert, dat ik blijf luisteren naar mezelf en niet meteen klakkeloos alles aanneem wat iemand zegt. Doe ik over het algemeen ook niet, maar een extra stukje waakzaamheid lijkt me niet geheel verkeerd.
Vooralsnog ben ik nog steeds enthousiast, maar hé ik ben er dan ook nog maar pas mee begonnen. Ik weet nog niet wat het effect op lange termijn voor mij is. Ik was denk ik dan ook een beetje te voorbarig om in mijn eerste bericht te zeggen, hé dit kan iets zijn.
Kijk en dat is dan weer het voordeel van delen! Je gaat er niet in je hoofd mee aan de haal, want er zijn altijd anderen die je met hun vragen of opmerkingen aan het denken zetten en je andere inzichten/perspectieven geven. grin
Dus hartstikke bedankt voor jullie reacties!
JulienMoorrees
JulienMoorrees jun 24 '09
Jij ook heel bedankt voor het delen hiervan. Kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die het niet kennen, of hiernaar zoeken. Het is inderdaad belangrijk dat je ook logisch blijft nadenken en ermee bezig bent.

Het is inderdaad allemaal homeopatisch en natuurlijke middelen die je neemt, maar ook daarmee is het soms wel dubieus. Mijn vriendin is ermee gestopt toen ze meer dan 1500mg vitamine C per dag moest nemen. Dat is gewoon veel te veel en ook helemaal niet meer bruikbaar voor het lichaam.

Ze nam iets van 7 verschillende natuurlijke pillen per dag. Dan vraag je je toch wel af, hoe natuurlijk is het dan nog? Daarom is ze er mee gestopt.
Spud
Spud jun 24 '09
1500 mg vit. C is wel heel veel ja! Lijkt me niet gezond voor je organen.
Naar aanleiding van je opmerking over die 7 pillen ben ik toch eens gaan kijken naar wat ik zo allemaal inneem.
Begint met elke ochtend en avond een vit. B12 tablet.
Daarnaast een liter water met daarin druppels van stoffen die je hersenen stimuleren en gifstoffen uit je lichaam werken.
Bij de lunch en diner moet ik een tabl. foliumzuur nemen en een desertlepel van een middel dat je denken en doen stimuleerd.(omega 3,6,9 en een hoge dosis vit. E) En dan 2x daags zo'n homeopatisch bolletje onder de tong laten oplossen. Is een kuurtje van 5 dagen dan moet ik 10 dagen wachten en de volgende bolletjes nemen. Vandaag de laatste ronde van de 1e, nog 6 to go!
Inmiddels staat mijn gezicht vol met barstende kraters en abcessen, dus dat er wat gif uit moet is wel duidelijk. wink
Is inderdaad best veel en vergt ook best wat organisatie omdat je dik een half uur voor en dik een half uur na die bolletjes geen mint, koffie, cola of kauwgom mag gebruiken. En dat middel van die desertlepel in een grote fles zit dus die neem je ook niet zomaar mee in je rugzak. En tja, ik ben nooit een regelmatige pillen slikker geweest dus het vergt ook nogal wat van m'n persoonlijke dicipline.
Wat ik ook merk, maar dat zou ook goed in m'n hoofd kunnen zitten.. dat ik weinig tot geen behoefte heb aan ongezonde produkten zoals roken (doe ik stukken minder nu omdat het niet smaakt), alcohol drinken en een vette hap eten (wat toch een redelijke verslaving van me is)en mijn koffie behoefte word ook minder.
Nu ja, als het middel niet helpt ben ik i.i.g. wel een hele tijd heel gezond bezig geweest. grin
Spud
Spud jun 29 '09
Ha die hoi, even een paar dagen niet geschreven omdat ik in een vreselijke dip geraakt ben. Of dit nu te maken heeft met de behandeling of aan mijn persoonlijke situatie ligt? Ik denk het laatste maar lijkt me niet onverstandig om het er toch even bij te vermelden want het zou goed ook een reactie op de behandeling kunnen zijn.
Ik heb zowiezo last van wisselvallige stemmingen maar op het moment ervaar ik ze zelf als extra heftig. Ik loop nu dagen euforisch rond op een wolkzwevend om daarna te belanden in de matheid. Hiervoor was dat niet zo heftig als nu en meer te handelen. Dus wellicht een bijwerking dat moet ik nog navragen.
Inmiddels zit ik in mijn 10 daagse stop van de homeopatische bolletjes de vitamines neem ik nog steeds. Vanaf het moment dat die stop begon ben ik eigenlijk uit m'n ritme en kwam ik in een leegte terecht. Ben dus benieuwd of dit ook het geval zal zijn bij m'n volgende stop. Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes,
Dees
Pagina's: 1 2 3 4 5 Volgende

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki