Loading...
nl

Engelmens Hfdstuk 3: De Engelmens is zonder ziel

JulienMoorrees
JulienMoorrees mrt 8 '07
Lees alles via: http://www.merudi.net/nl/engelmens/engelmens_nl.pdf

Wanneer we kijken naar de opbouw van de mens met betrekking tot aansturing en communicatie, dan geldt hiervoor het volgende plaatje:


Dit geeft de hiërarchie aan, op welke niveaus er communicatie plaatsvindt.

3.2 De opbouw van de geest
De geest is hetgeen dat kan denken, beredeneren, beslissingen nemen, vooruitdenken, reflecteren en signalen kan interpreteren. Deze signalen kunnen afkomstig zijn van andere geesten, het lichaam of de ziel. De essentie van de geest is de mogelijkheid om de verschillende communicatiestromen te combineren, onafhankelijk van het tijdstip waarop deze signalen binnenkwamen en met gebruik van deze informatie een beslissing te nemen. Wij willen dit duidelijk maken met het volgende voorbeeld:
Wanneer iemand een schok krijgt van schrikdraad, komt er een signaal binnen van de reactie bij deze aanraking. De volgende keer dat de geest, schrikdraad herkent, zal het deze ervaring kunnen koppelen met de ervaring uit het verleden en erop aansturen het schrikdraad niet nogmaals aan te raken. Ook ervaringen in de toekomst worden meegenomen en in dit voorbeeld is het de verwachting dat een aanraking opnieuw pijn zal doen. De geest is hierom in staat zich buiten de 4e dimensie (tijd) te bewegen: Het kan de toekomst, het heden en het verleden zonder problemen gebruiken en combineren (niet veranderen, enkel gebruiken!).
De geest bevat daarnaast ook de herinneringen die nodig zijn om te kunnen beredeneren. Zonder herinneringen is de geest onmogelijk in staat het verleden te gebruiken als communicatiemiddel.
Een krachtig middel van de geest is het classificeren van de signalen en ze groeperen in gelijksoortige signalen. Hiervoor zijn de begrippen gevoelens en emoties, die dit proces voorstellen. Door deze classificaties is de geest heel snel in staat om beslissingen te maken. Het associeert bepaalde gevoelens / emoties aan positieve signalen of aan negatieve signalen.
Het volgende plaatje geest weer wat er binnenin een geest gebeurd:

De paarse bol is ook bekend als het Ego. Hetgeen dat de beslissingen neemt en de gedachten vormt.
3.3 De opbouw van de ziel
De ziel is je identiteit, je persoonlijkheid. Al je wensen, je voorkeuren, je afkeuren en je capaciteiten maken deel uit van je ziel. Je ziel weet wie je graag wilt zijn, en wie je niet wilt zijn. Je ziel vormt het doel dat je nastreeft in het leven. Het volgende plaatje geeft dit weer:

2 zielen zijn in staat de wensen, voorkeuren, afkeuren en capaciteiten met elkaar te communiceren. Wanneer deze verschillende onderdelen worden gekoppeld onderscheiden we de volgende eigenschappen:

Wanneer de wensen van 2 zielen overeenkomen, ontstaat er gedeelde liefde voor hetgeen de wens over gaat. Deze liefde kan op vele manieren worden geuit en is afhankelijk van hetgeen de wensen over gaan. Hoe meer wensen er overeenkomen, hoe meer koppeling er plaats vind en hoe meer liefde er tussen deze twee zielen is.
Wanneer de voorkeuren van 2 zielen overeenkomen uit dit zich in het vertonen van hetzelfde gedrag. Bijvoorbeeld dezelfde kleding wordt gekocht, dezelfde producten aangeschaft etc. Hoe meer voorkeuren er overeenkomen, hoe meer hetzelfde gedrag er wordt vertoond.
Wanneer de afkeuren van 2 zielen overeenkomen uit zich dat in gezamenlijk protest. Zij zullen zich over dezelfde dingen opwinden en kwaad maken, en waarschijnlijk samen besluiten er iets tegen te doen.
Wanneer de capaciteiten van 2 zielen overeenkomen kunnen zij deze versterkt inzetten. Er vindt dan evolutie plaats in de gezamenlijke uiting van deze capaciteit ten opzichte van de uiting van de individueel. Een voorbeeld is het goed en zuiver kunnen zingen. Wanneer 2 mensen dit gezamenlijk doen, zal dit een veel beter resultaat hebben, dan waneer je de 2 mensen afzonderlijk hoort zingen. Hoe meer capaciteiten overeenkomen, des te meer evolutie vind er plaats in de gezamenlijke uitgevoerde activiteiten.
3.4 De opbouw van de Engelmens
Voor het jaar 2003 werd er gestreefd naar het ultieme alleen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het Holisme. Het ultieme alleen zijn is een krachtig middel om de ziel volledig te verkennen. “Wie ben je? Wat wil je? Wat is je identiteit?” zijn de vragen die beantwoord worden tijdens deze zoektocht.
Tijdens de evolutie naar 2012 is het duidelijk geworden dat individualiteit een doodlopend spoor is geworden. De kracht van de groep is aan alle kanten merkbaar, en vele malen krachtiger dan een enkel individu. Het is tijd om de identiteit los te laten.
De opbouw van de mens in relatie tot de bron, de ziel en de geest is versimpeld in het volgende plaatje weer gegeven:


Wanneer we kijken naar de Engelmens, dan is al heel snel duidelijk waarom de Engelmens geen ziel meer heeft. Het volgende plaatje geeft dit weer:

Na het loslaten van de identiteit, wordt de mens volledig gevormd door de bron. Engelmensen zijn daadwerkelijk goddelijke wezens. Hun intenties zijn niet meer gevormd door de wens van uniek (de ziel) te zijn, maar zijn volledig in balans met het grotere geheel.
De geest wordt rechtstreeks aangestuurd door de Bron en dit wordt ook bijna direct op deze manier uitgedragen.
De Engelmens heeft nog wel degelijk een ego dat vaak groter is, dan de “gewone” mens. Het ego zit in de geest en wordt gevoed door de bron. Hier komt ook het gevoel van grootheid vandaan.
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki