Loading...
nl

Negatieve reacties advertorial RTL over Monsanto

JulienMoorrees
JulienMoorrees mei 23 '13
Op een promotieartikel over het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto op de website van het RTL televisieprogramma Eigen Huis en Tuin zijn veel negatieve reacties gekomen. Monsanto, een biotechnologie- en landbouwgifbedrijf, is al langer in het nieuws vanwege aanklachten over het schenden van patentregels, de vernietiging van natuur door de gifproducten en de negatieve gevolgen voor mens en dier. Een woordvoerder van RTL zegt dat alleen op vragen die bij hun binnenkomen wordt gereageerd. Op de ruim 225 negatieve Facebook-reacties wordt niet gereageerd.

Eigen Huis en Tuin, het televisieprogramma van RTL, is negatief in het nieuws door een advertorial voor het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van het biotechnologie- en landbouwgifbedrijf Monsanto. Op de advertorial zijn via een Facebook plug-in inmiddels meer dan 225 reacties gekomen van consumenten die niet snappen dat RTL reclame maakt voor dit bedrijf.

De onderneming Monsanto komt regelmatig in een negatief daglicht te staan door berichten over de naar schatting 200.000 Indiase boeren die zelfmoord zouden hebben gepleegd door de schulden die de patenten van Monsanto met zich meebrachten. Het bedrijf zou het dna van gewassen gemanipuleerd hebben en die gewassen groeien alleen door ze met chemische onkruidbestrijding van Monsanto te behandelen. Het landbouwgif Roundup zou alles kapot maken, behalve de gewassen van Monsanto. Ook worden mensen en dieren ziek doordat het gif in grondwater terechtkomt. Er is zoveel ophef over het bedrijf dat er zaterdag protestmarsen in verschillende steden in Nederland worden gelopen.

Consumenten die op het artikel reageren, vinden het onbegrijpelijk dat RTL reclame maakt voor zo’n omstreden product. Sommige consumenten roepen op tot een boycot op RTL. Een woordvoerder van RTL zegt tegen Customer Talk: “We hebben geconstateerd dat er veel reacties zijn binnen gekomen via sociale media. We zien dat er nu ook vragen bij ons binnen komen en daar zullen we op reageren.” Met andere woorden, RTL reageert alleen op vragen die rechtstreeks aan hen worden gesteld en niet op berichten in sociale media.

Op de vraag of RTL onderzoek heeft gedaan naar Monsanto en zijn onkruidbestrijdingsproduct voordat ze reclame besloten te maken, antwoordt de woordvoerder: “We volgen hierin de Nederlandse wetgeving. Het product is wettelijk toegestaan en het juiste gebruik leggen we uit aan de kijker. Voor verboden producten is geen plaats in Eigen Huis en Tuin.”

Bron: http://www.customertalk.nl/nieuws/id6530...ingsmiddel.html
Delen:
L'arbre de vie
L'arbre de vie mei 23 '13
Las het bericht ook;
Aan de ene kant denk ik, jaa hoe kan zoiets nou:S Echt erin kijken, lukt toch niet.

Aan de andere kant; Miss zitten er niet zo bewuste mensen bij RTL... wat je niet ziet of niet weet, kun je ze dan ook niet kwalijk nemen..

Zo zijn er altijd twee kanten vd medaille..
Enigma
Enigma mei 24 '13
Waarom zaterdag 2 miljoen mensen wereldwijd de straat op gaan.

(Eten met geweten | door Hanneke van Veghel).

Aanstaande zaterdag gaan er 2 miljoen mensen wereldwijd de straat op. Ook in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Bergschenhoek en Wageningen kun je om 14 uur aansluiten bij het grote protest tegen de op hol geslagen grootmacht Monsanto. Wellicht denk je nog steeds: ‘Hoezo?’. Ik leg het nog even voor je uit.


#1 ‘Seeds of suicide’

Sinds Monsanto in de jaren ’90 India binnen is gedrongen hebben naar schatting 200.000 Indiase boeren zelfmoord gepleegd door de schulden die de patenten van Monsanto met zich meebrachten. Deze grote tragedie noemen ze ook wel de GM-genocide. De entree van grote coöperaties in India veranderde de landbouw binnen zeer korte tijd. De boeren waren verplicht elk jaar nieuwe zaden aan te schaffen, waardoor ze met een grote schuld opgezadeld werden. De enige manier om daar onderuit te komen en je familie niet mee die ellende in te trekken is om jezelf van het leven te beroven. Met als gevolg 200.000 zelfmoorden.

#2 Monsanto’s verknipte werkwijze – patenten op zaden

Monsanto is giga-groot. Monsanto is giga-machtig. Monsanto heeft met het DNA van gewassen zoals maïs, soja en katoen geknoeid om ze ‘super-fantastische-Monsanto-gewassen’ te maken (Genetisch gemanipuleerde of GM-gewassen). Daar hebben ze nu patent op met als gevolg dat boeren die hun gewassen kweken elk jaar van Monsanto nieuwe zaden + hun chemische zooi moeten kopen. En al zou je zaden van je planten voor volgend jaar stiekem willen gebruiken, dan kan dit niet, omdat Monsanto de gewassen dusdanig heeft gemanipuleerd dat ze geen zaden meer produceren. Jammer maar helaas. Onlangs heeft een Amerikaanse boer van 75 jaar overigens nog $84.456 moeten betalen aan Monsanto omdat de beste man een rechtszaak verloor van deze verdorven grootmacht. En ken je kruisbestuiving nog van biologie van vroeger? Nou mochten jouw gewassen per ongeluk een babytje maken met die van Monsanto, dan staan jij en je ondankbare planten zwaar bij Monsanto in het krijt, want Monsanto ziet dat als een inbreuk op hun patent. En juridisch gezien winnen ze dat soort absurde rechtzaken dus ook nog. Ze pakken je, geloof me……Lees hier verder

****

Interview met Tami Canal, de oprichtster en organisator van March-Against-Monsanto.com

(Corbett Report) Vandaag praat James met Tami Canal, de oprichtster en organisator van March-Against-Monsanto.com. Een groep die tienduizenden activisten over de hele wereld bij elkaar brengt om deel te nemen aan een dag van protest op 25 mei tegen de producten en praktijken van Monsanto.
Met gebeurtenissen die zullen plaatsvinden in honderden steden op tientallen continenten, bespreken we wat de motivatie is achter deze actie en hoe gelijkgestemden kunnen deelnemen aan een mars bij hen in de buurt.

Klik hier voor het interview

Bron: www.corbettreport.com

****

De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld)

Marie-Monique Robin, die al drie andere documentaires op haar naam heeft staan over biodiversiteit en patenten op leven, kwam daarbij steeds de naam Monsanto tegen en ging daarom op onderzoek uit naar het bedrijf zelf.

[video:youtube]http:///...ed&v=fONUvkPPMGY![/video]


http://www.wanttoknow.nl/nieuws/china-vernietigt-3-scheepsladingen-gmo-mais/

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/voedsel/old-man-santo-had-a-farm-gm-gm-o/

http://www.wanttoknow.nl/economie/duurzaam/hij-is-er-de-app-om-monsanto-rommel-te-vermijden/

WERELDWIJDE PROTESTMARS TEGEN MONSANTO OP 25 MEI !!!

Aankomende zaterdag zullen er wereldwijd miljoenen mensen de straat op gaan om te protesteren tegen de misdadige praktijken van Monsanto.
Voor al díegenen die altijd al iets hebben willen doen is hier je kans, want ook in Nederland wordt geprotesteerd.

Zaterdagmiddag 25 mei 2013 vanaf 13.00 uur in Wageningen (info en aanmelden) en vanaf 14.00 uur in Amsterdam (info en aanmelden) kun je meedoen om een wereldwijd signaal af te geven aan de elite dat wij als mensheid niet langer accepteren dat we systematisch wordt vergiftigd en vernietigd.

[video:youtube]http:///...ed&v=nDAJ7Rmppqs![/video]


MONSANTO VS MOEDER AARDE !!!

Op deze site kun je de petitie tekenen:

http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_loc/?fnIPJeb&pv=44

Bron: AVAAZ.org: De wereld in actie: http://www.avaaz.org/nl/about.php
Enigma
Enigma mei 25 '13
Monsanto: Seeds of Death (film)
zaterdag, 25 mei 2013 10:27

Terwijl miljoenen mensen vandaag demonstreren tegen biotechreus Monsanto, stelt de Amerikaanse talkshowhost Gary Null de documentaire Seeds of Death beschikbaar voor het grote publiek.
Monsanto, DuPont en Syngenta zijn vastbesloten om de bevolking onwetend te houden over de gezondheidsrisico’s van transgene gewassen.
Zowel de wetenschap die genetische gemodificeerde gewassen aanprijst als de corporaties en overheden die ze ondersteunen, zijn doordrenkt van misleiding en corruptie.
Onderstaande documentaire ontmaskert de leugens over transgene gewassen en laat zien hoe de aarde eruit komt te zien als de biotechreuzen de wereldvoedselmarkt gaan domineren.

Bron: YouTube/Gary Null


Seeds of death - full movie

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eUd9rRSLY4A#
Enigma
Enigma mei 27 '13
Miljoenen lopen mee in 'Mars tegen Monsanto'

maandag, 27 mei 2013 13:43

In meer dan 50 landen zijn zaterdag mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen biotechreus Monsanto.
De ‘Mars tegen Monsanto’, die op 28 februari jongstleden op Facebook ontstond, trok in 436 steden in 52 landen ongeveer twee miljoen mensen. Dat er zo veel mensen kwamen opdagen, overtrof alle verwachtingen.
“Ik zou al blij zijn geweest met 3000 mensen,” zei organisator Tami Canal. “Het was bemoedigend en inspirerend om te zien hoe zo veel mensen van alle rangen en standen hun verschillen vergaten en bijeenkwamen. We gaan door tot Monsanto luistert naar de consument. Het bedrijf vergiftigt onze kinderen en onze planeet.”
Handelswijze
In de Verenigde Staten richtten actievoerders zich ook tegen de overheid. De Amerikaanse Senaat had juist een amendement verworpen waarmee senator Bernie Sanders het labelen van genetisch gemodificeerde ingrediënten wilde verplichten.
Enkele dagen terug zei één van zijn collega’s, senator Jeff Merkley, in een verklaring dat hij de zogeheten ‘Monsanto Protection Act’ wilde gaan terugdraaien.
Dorothy Muehlmann organiseerde de Mars tegen Monsanto in Los Angeles. Volgens haar is het protest ook bedoeld om mensen meer bewust te maken van de handelswijze van Monsanto. “We willen dat meer mensen ervan weten zodat ze hun eigen beslissingen kunnen nemen,” zei ze.
Lobbygroepen
In Nederland werd in Amsterdam, Wageningen, Bergschenhoek en Den Haag gedemonstreerd tegen Monsanto. In Amsterdam, Wageningen en Brussel waren naar verluidt duizenden mensen op de been. In Antwerpen kregen bijna 100 actievoerders een boete omdat ze betoogden zonder toelating.
In Brussel wilden de demonstranten ook de rol van de Europese instellingen en lobbygroepen aan de kaak stellen. Ze toonden zich solidair met organisaties als Field Liberation Movement, waarvan elf leden dinsdag voor de rechter komen omdat ze in Wetteren genetisch gemodificeerde aardappelen uit de grond hebben getrokken.
Monsanto verdedigde zijn handelswijze zaterdag in een verklaring:
De landbouw wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals de voedselproductie voor onze groeiende bevolking en het verminderen van de agrarische voetafdruk op de natuur. Hoewel we het recht van eenieder om zijn of haar mening over deze kwesties uit te spreken respecteren, vinden we dat we bijdragen aan het verbeteren van de landbouw door boeren te helpen hun productie te verhogen en minder natuurlijke hulpbronnen zoals water en energie te verbruiken.
Onderstaande video van het protest in New York City werd uitgezonden door RT, met daaronder beelden uit verschillende steden:

[video:youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4TqqEUgbaXc[/video]

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZYWFatN6LpQ#

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZYWFatN6LpQ#

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ie3BlYI0rF8#

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y9T2e6FWD3A

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xfhfXfWXDo0

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tT5BCJhfLbM

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E-Xwrz2MNO4
Enigma
Enigma jun 14 '13
Bron: Natural news.com
Donderdag, 13 juni 2013 09:59

Er is wederom een onderzoek gepubliceerd waarbij onomstotelijk de schadelijke gevolgen van het eten van genetisch gemanipuleerde organismen (GMO) wordt aangetoond.

http://www.naturalnews.com/040727_GMO_feed_severe_inflammation_pig_stomachs.html

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki