Loading...
nl

Graag hulp bij helpen aangelopen kat

Spud
Spud jul 27 '12
Zou iemand mij kunnen helpen om deze kat nog beter te kunnen helpen?
Ik zit namelijk in mijn begin stadium van echte verbinding met dieren te hebben dus ik versta nog niet altijd alle signalen. En aangezien dieren levende wezens zijn, vind ik dat ik wel van ze mag leren, maar ze mogen absoluut geen proefdieren worden.

Inleiding over deze kat.
Sinds een aantal dagen zoekt hij mij op, in de eerste instantie dacht ik dat het een zwerver was omdat hij steeds wegvluchtte, maar inmiddels zijn we zover dat ik hem mag aanraken.
Hij ziet er verschrikkelijk uit, mist een deel van zijn staart en heeft lelijke wonden op zijn flanken zitten.
Na onderzoek in de buurt blijkt het dat deze kat, daar eigenlijk al jaren mee rondloopt, hij is achtergelaten door de vorige eigenaar en buiten dat hij af en toe brokjes krijgt en in een schuur mag slapen, is er niemand die zich werkelijk bekommerd om zijn wonden.
Ik dus wel, dus volgde mijn gevoel, en heb deze wonden ontsmet met isobetadine, wat deze kat prima toeliet, maar....
Vandaag zien die wonden er verschrikkelijk uit! Er loopt allemaal pus uit. Dus ik ben bang dat er iets misgegaan is in onze communicatie.
Om verdere fouten te voorkomen, zou ik jullie willen vragen om zijn foto´s te lezen?
Want ik zou eigenlijk graag met hem naar een dierenarts gaan, maar ik weet niet of hij het daar mee eens is. We kennen elkaar pas net 3 dagen, en hoewel ik veel met hem mag doen, en het hem ook regelmatig vraag, is me dat nog niet helemaal duidelijk.

Op de foto kan hij misschien wat woede overbrengen, maar dat heeft wrs te maken met het feit dat mijn katten hem tijdens de fotosessie aan het pesten waren. Ook zij zijn elkaar aan het leren kennen. (oh ja, ik zeg wel hij, maar twijfel ik momenteel ook over.

Hier de foto´s dan
2 van hemzelf en 2 van de wonden.
Ukkie 1
Ukkie 2
Ukkie met wond
1 van de wonden

Alvast hartstikke bedankt!
Delen:
Enigma
Enigma jul 27 '12
Sorry hoor lieve Spud, maar jij bent echt veel "TE" lief smile

Dat je voor hem/haar wilt zorgen is okee wink
Spiritueel zijn en telepatisch kunnen communiceren met en het aanvoelen van dieren is ook okee, maar we leven wel in het nu en op deze aarde

Ik weet dat je het goed bedoelt, maar dieren zijn afhankelijk en iemand moet verantwoording voor de wonden van Ukkie nemen
Het is net als met kinderen en alles wat afhankelijk is, daar moeten andere mensen die het kunnen verantwoording voor nemen en voor zorgen smile
Ukkie heeft niks te willen, die gaat jou of iemand anders straks heel veel liefde geven, omdat diegene voor hem gezorgd heeft wink
Als jij voor hem wilt zorgen, mag jij ook de beslissing nemen of Ukkie naar de dierenarts gaat, uit liefde laugh

Je weet namelijk niet wat voor wond het is en waar het door komt
Je zei het zelf al dat je hem/haar liever meeneemt naar de DA, dat is je gevoel, dus geef daar dan aan toe
Je hoeft niet zo onzeker over te komen, want je weet het wel winksmile

Je kunt wel zelf gaan dokteren, maar misschien heeft hij/zij wel een antibioticakuur nodig wink
Als er pus uit komt is het vaak een ontsteking
Bij de DA kun je er ook wat over leren toch !!! laugh
Je kunt ook eerst de dierenambulance bellen als het je te veel geld gaat kosten
Want volgens mij neem jij een beetje te veel dierenleed op je schouders

Ik zeg niet dat dat niet mag hoor, ik vind het geweldig dat je zo zorgzaam voor dieren bent, maar denk ook een beetje aan jezelf laugh

Liefs Enigma
Spud
Spud jul 27 '12
Dankjewel Enigma!

Ik denk zekers wel aan mezelf hoor! Dieren helpen zover als dat in mijn kunnen ligt, is mijn hobby! smile
Maar beslissingen nemen voor, daar heb ik nog steeds moeite mee.
Maar door wat jij zegt, geef je me een totaal andere kijk op zaken, inderdaad kan maar zo zijn dat die kat mij wil leren, om knopen door te hakken. Hij komt immers naar mij toe dus mag ik daar best beslissingen in nemen hoe ik ons contact wil laten bestaan. En dat is zekers niet lijdzaam aanzien hoe die wonden zich keer op keer evalueren. winkBezoekje dierenarts dus, want ik weet wel wat van wondverzorging en onstekingen maar wil er liever toch een specialist naar laten kijken. Zekers omdat hij er blijkbaar al zoveel jaren mee rondloopt, er moet iets anders achter zitten.

Gelukkig zijn er langdurigwerkende injecties zodat ik er niet onzeker over hoef te zijn of hij nadien nog terugkomt voor verdere behandeling. Hij hoeft niet terug te komen, als ik hem maar geholpen heb.
Ben alleen een beetje bang dat de dierenarts gaat zeggen dat ie kattenaids heeft, want dan vind ik dat ik hem een spuitje moet geven. cry

Dankjewel voor mij een totaal ander inzicht te geven.

Nu een afspraak met de dierenarts maken dat ik meteen kan komen, wanneer ik hem gevangen heb. wink

Thanks!
MoonFlowertje
MoonFlowertje sep 6 '12
ik lees dit bericht nu pas!

hoe is het met hem?

Ik vind wel dat je de dierenbescherming moet inlichten als je weet van wie hij was!
bij die wonden heb ik niet het idee namelijk dat het vecht-wonden zijn (kat vs kat)
het lijkt ook of ie enorm gestrest is...
op de eerste foto, zie ik dat hij plekken op zijn onderrug (of hoe zeg je dat) heeft...
ook kun je duidelijk zien dat het door weer en wind buiten is geweest, aan zijn vacht!
voor de rest is het een lieverd!
en de andere katten moeten wennen natuurlijk, en ff laten zien dat hun eerder waren enzo!
dat is vrij normaal toch?

groetjes moonflowertje

ps. goed dat je je om de kat bekommert, want er zijn er maar weinig die dat doen, helaas. wink
Spud
Spud dec 2 '12
Volgens de dierenarts heeft het met een vlooienallergie te maken.
Maar omdat deze kat daar al zoveel jaren mee rondloopt, is de ontsteking chronisch geworden.
Dit is een kat die mensen bij de koop van hun huis erbij gekregen hebben van de vorige eigenaren. Dus van mishandeling is geen sprake. Zij doen hun best, zorgen voor de eerste levensbehoefte zoals eten en een plek waar hij kan slapen. Ik vind dat hun niks kwalijk te nemen valt dat ze niet verder de boel zijn gaan uitzoeken.
Dat heb ik gedaan, en nu krijgt hij elke maand een vlooienmiddel en wormenmiddel. En voor die wonden gebruik ik een homeopatisch middel, dat ik eigenlijk gekocht had voor een eigen kat van mij, maar deze weigerd deze in te nemen.
Voor deze kat denk ik dat het helpt, want 1 wond is genezen er groeien zelfs haren op. Nu die hartnekkig wond nog. Als ik er boven mag hangen met mijn handen, begint alles te tintelen en moet ik loslaten op een moment waarop het heftig wordt. Hij begint inmiddels mijn leermeester te worden in mijn kattenliefdadigheids ding. Omdat hij mij een spiegel voorhoudt, soms kan hij dagen verdwijnen als ik zelf niet lekker in mijn vel zit of mezelf voorbij loop in mijn dierenliefde. Inmiddels heb ik wel het vertrouwen dat ik niet enkel iets leer van hem, maar hij ook iets van mij. En ik ben daar dankbaar voor.
Spud
Spud dec 2 '12
En om eerlijk te zijn, zulke wonden gaven mij angst, angst voor het wel en wee voor mijn eigen katten. Dus ik heb bloed laten trekken om uit te sluiten dat hij geen ernstige ziektes heeft. Hij blijkt kern gezond! Ondanks die onstekingen die een verhoogd witte bloedcellen moeten geven. Dat had hij allemaal niet.
Dat minderde mijn stress ook wel een beetje, omdat het zo duidelijk voor me was, mocht hij vip of leukose hebben, ik hem een spuitje zou geven. Om mijn eigen dieren te beschermen maar ook hem te behoeden voor leiden. Het enige ding waarin ik dat niet goed kon praten voor mezelf, is dat een dier in vertrouwen naar je toekomt, en je dan zoiets doet.
Maar dat hoef ik voorlopig dus niet, ik beschouw het als een oefening als er ooit op mijn pad een dier komt waarbij ik dit wel moet doen.

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki