Loading...
nl

Doe jij ook aan karma yoga?

JulienMoorrees
JulienMoorrees mei 5 '12
Karma yoga, ook wel Boeddhi yoga, is de weg van de invulling van het leven om door praktische inspanning tot eenwording te komen en zo net als bij alle andere yoga's bevrijd te worden van de cyclus van dood en wedergeboorte die door karma in stand gehouden wordt. Door alle wezens als uitingsvormen van de ene Brahma onbaatzuchtig te dienen zou het gevoel van afgescheiden zijn geleidelijk opgeheven worden.

De meeste yogasystemen staan een volledig loslaten van en terugtrekking uit de wereld (der zintuigen) voor en een volledige toewijding aan meditatie en contemplatie. Voor wie dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld doordat men de zorg voor familieleden draagt, dient karma yoga. Die stelt dat al het handelen vrij dient te zijn van verlangen naar of angst voor de gevolgen van acties. Alle handelingen (en resultaten daarvan) worden zonder oog voor het resultaat gedaan. Hiermee wordt onthechtheid bereikt. Het doel is, zoals bij alle vormen van Yoga, om zo bevrijd te worden uit de eeuwige cyclus van dood en wedergeboorte die door (slecht) karma in stand wordt gehouden.

In de praktijk kan het betekenen dat je de dingen die je doet, voor een ander, zonder verwachting of doet zonder er iets voor terug te willen. Je bent totaal onbaatzuchtig en doet ze vanuit jezelf. Iedere keer als je dit doet, krijg je karma punten waarmee je de verwachting om er iets tastbaars voor terug te krijgen, kunt loslaten.
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki