Loading...
nl

Vraagje voor mijn partner

Daantje
Daantje jan 8 '12
Mijn partner heeft elke keer last van huid uitslag.
en plekken in zijn gezicht die lijken op een gegeven moment wel op soort brandwonden.
Paar keer voor naar de huisarts geweest en verschillende exceem zalfjes enzo voor gekregen maar niets werkt echt goed.

Ik weet niet of ik een hulp vraag voor een ander kan stellen?
Maar wij weten het zo onderhand echt niet meer waar te zoeken.
Delen:
Archolm
Archolm jan 8 '12
Is niet misschien gewoon allergie voor iets? Maybe nieuw waspoeder?
Daantje
Daantje jan 8 '12
nee we hebben al hele tijd het zelfde waspoeder en verder ook niks veranderd
Beschermengel
Beschermengel jan 8 '12

Maar wat niet is kan komen, ik was ook nooit allergie's voor dieren maar sinds een aantal jaren wel...wat ik vreslijk vind maar gebruik wel antie allergie pillen ervoor en dat helpt ook weer.

En als je aan de dokter vraagt voor een verwijskaart voor de dermatoloog?...die is gespecialiseerd in huidziekte.
Daantje
Daantje jan 8 '12
Ja ik denk dat we dat maar is moeten proberen het is echt vervelend vooral heel erg veel jeuk, hij ligt er nachten wakker van
bloempje
bloempje jan 9 '12
kijk of het uitslag is die komt na het eten, ik heb zelf heel veel last van uitslag na het eten van tomaat en appel gehad dat gaf ook uitslag met diepe wonden na een paar uur.
zalfjes zullen dan niet helpen, anti histamine wel en wat je ook kan doen is de weerstand helpen door dagelijks vitamine D en K te slikken gecombineerd met magnesium en calcium. de vitamine D en K moeten wel opgelost zijn in oliecapsules anders zal het niet werken. het kost even wat tijd maar dan raak je er wel vanaf. de vitamine D mag rustig een ruime dubbele dosering zijn van wat er op het etiket staat en als de allergie minder wordt dan kun je de vitamine d alleen nog een onderhoudsdosering van de dagelijkse dosering nemen. een huiduitslag wordt vaak veroorzaakt door een allergie en een allergie wordt veroorzaakt door problemen in de darm door bijvoorbeeld medicijngebruik zoals antihistamine en antibiotica. de darmen moeten herstellen en dan zal de reactie niet meer terugkomen. zolang de reactie nog komt zijn de darmen niet volledig hersteld. zo hoef je dus niet te weten waarvoor de allergie is maar versterk je je lichaam tegen de reactie:)

Liefs Bloempje
HeiligHart
HeiligHart jan 9 '12
Hoi Daantje/partner wink..

Ik vroeg mij af of je partner spiritueel aan het ontwaken is?
Er bestaat een 40symptomen lijst hierover, en daar staat ook in dat je plots allergisch kan worden voor iets.
Ook staat hierin dat je huid erop kan reageren dmv huiduitslag.
De huiduitslag kan in mijn optiek komen, doordat je dingen aan het verwerken bent en zo de "afvalstoffen" uit je lichaam aan het werken bent.
Komt er stress bij, dan word het extremer omdat het nog meer moet wegwerken en meer energie nodig heeft hiervoor.

In mijn omgeving had iemand hier ook last van en we hebben toen bosbessen in water laten koken tot het een papje was. Dit op een lap gedaan en op de plekjes gehouden. Dit werd ook zo toegepast in de oudheid en dit zorgde voor enige verlichting.

En het gedeelte van de allergische mogelijkheid, en dan kijkend naar mijn eigen ervaring ermee, ik werd ook allergisch voor mijn wasmiddel.
Dit wasmiddel gebruikte ik al jaren en zelfs mijn moeder gebruikte die al, toch kon ik er niet meer tegen.
In bed kreeg ik jeuk en overdag door mijn kleding.
Als ik de wasgoed opgehangen had buiten en in de buurt daarvan zat, kreeg ik niesbuien,loopneus etc.
Dit kwam omdat mijn lichaam mij aangaf om geen parfums meer te. Gebruiken, omdat dit toch een vorm van chemische stof was.
Ik ging toen alles wassen met neutral en heb geen last meer gehad smile

misschien hebben jullie er iets aan?
Want het blijft mijn eigen ervaring en weet niet hoe het eruitziet bij jje partner.
Heel veel succes met het vinden naar een oplossing..

Liefs
HeiligHart
HeiligHart jan 9 '12
Ooo ik zie ook dat hij plekken op zijn gezicht heeft?
Dan zou je ook kunnen kijken of hij bijv parfums in een crème,douchegel,shampoo etc. heeft?
Als dat een optie is smile
wolfke
wolfke jan 9 '12
Hallo Daantje, ik weet niet of je partner op een bepaalde plaats in het gelaat die plekken heeft of dat het overal is maar misschien kan je de link eens bekijken bij gezichtsdiagnose of zelf eens google'n op reflexologie van het gelaat http://www.ezinenieuwemaan.nl/3.html . Ik heb ook wel eens last van lelijke plekken en dit hangt meestal samen met een of ander orgaan in het lichaam. Zoals je ook plekken of onregelmatigheden aan de voeten kan linken aan de werking van organen (voetreflexologie). Kan uiteraard ook een allergie zijn, dus even nagaan of er iets gewijzigd is qua voeding of crème .... 'k Zou zeggen veel water drinken ook. Je typt ook dat hij telkens last heeft van uitslag. Bedoel je dan dat het eens begonnen is en sindsdien niet meer verdwenen is. Of het komt en gaat in bepaalde periodes want misschien kan je nog nagaan wanneer het juist begonnen is. Kan ook stress zijn die het uitgelokt heeft bvb.
Petra
Petra jan 9 '12
Origineel bericht van: Daantje
Mijn partner heeft elke keer last van huid uitslag.
en plekken in zijn gezicht die lijken op een gegeven moment wel op soort brandwonden.
Paar keer voor naar de huisarts geweest en verschillende exceem zalfjes enzo voor gekregen maar niets werkt echt goed.

Ik weet niet of ik een hulp vraag voor een ander kan stellen?
Maar wij weten het zo onderhand echt niet meer waar te zoeken.


Wat vervelend voor hem.
We hebben er hier ook mee te maken gehad en toen waren darmproblemen de oorzaak (ws ook gluten). Als darmen niet goed werken, of verstoord zijn, dan heeft de opname van vitaminen en mineralen daaronder te lijden.

In volgorde van doeltreffendheid:

Uitwendig
Een heel simpel middel om de 'brand' ergens uit te halen is groene olijfolie op een schoteltje of klein plat schaaltje gieten, 2-3 druppel zuivere, etherische (!) muntolie erbij doen (eventueel mag lavendel ook). Voor het slapen gaan de olie op de huid doen op en rond de plekken. De etherische olie haalt de brand eruit en de olijfolie geneest. Simpel en doeltreffend om het probleem aan de buitenkant aan te pakken.

Eventueel kun je bij de natuurwinkel deze zalf halen, zeer goed en op basis van echniea force.(een ander merk is uiteraard ook prima, als de concentratie Echinea maar hoog is)
































Inwendig
Een lange periode, elke dag (!) echinae force vloeibaar gebruiken, een paar druppels in een glas water in de ochtend en avond, na een week of twee 1 keer per dag. Dit is om de weerstand te verhogen.

Natuurlijk is heel gezond eten een must, denk niet te snel dat zit wel goed. In ons huidig voedingspatroon is veel veranderd de afgelopen jaren en daar hebben we allemaal hinder van. Voldoende groente en fruit, liefst een tijdje geen suikers. Bij irritatie en ontstekings-achtige klachten is suiker funest!
Verder reinigen karnemelk en andere yoghurt-achtige producten de darmen. Evenals gebakken uien.

Het zijn zomaar wat tips. Voor al deze middelen geldt dat je het echt een tijd vol moet houden en altijd een arts moet blijven raadplegen als het aanhoudt of erger wordt.

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki