Loading...
nl

Uittreden

Marleentje
Marleentje jun 6 '05
ik zou toch eens willen weten waarom ik soms dromen voel zoals een miskraam terwel ik die nooit heb gehad!?

keb een keer gedroomt dat ik voor de spiegel stond en dat mij geest er uit wert getroken en dat heb ik ook gevoelt ik wert waker en ik heb me eigen 10 minuten niet kunnen bewegen

kheb ook een keer een droom gehad over een oom van mij ik was op dat moment zwanger als mij zoontje geboren zou worden zou ik een bericht krijgen dat hij dood was maar op dat moment was dat niet maar 2 jaar veder op mij zoontje zn verjardag heb ik zijn dood gevoelt en einde van de dag kreeg ik te horen van de politie dat hij dood was gevonden in duitsland

wie heb dezen antworden voor mij????????????????

bij voort baar mij dank marleen :(<img src=>/cry.gif" alt="" title="cry" height="15" width="15" />" title="" src="graemlins/cry.gif" />
Delen:
JulienMoorrees
JulienMoorrees jun 6 '05
Hoi Marleen,

Ik weet niet wat het betekend. Ben je ooit wel eens uitgetreden of weet je dat niet? Het stukje "ik voor de spiegel stond en dat mij geest er uit wert getroken" doet mij denken aan een uittreding namelijk.
Marleentje
Marleentje jun 9 '05
hey nims wat is de bedoeling van het uit treden dan?????????? xxxxx marleen
JulienMoorrees
JulienMoorrees jul 6 '05
Wat de bedoeling van het uittreden is, weet ik niet precies, maar ik weet wel wat het inhoudt:

Als je uittreed, dan "verlaat" je geest je lichaam. Het is dan niet hetzelfde als de dood, want je geest blijft met een soort van "zilveren koord" (zoals dat vaak zo wordt beschreven) verbonden met het lichaam.

Als je bent uitgetreden dan lijkt het alsof je aan het dromen bent, alleen ben je je wel erg bewust van wat je doet, en kan je ook met andere entiteiten communiceren. Heel soms dan kun je ook jezelf zien liggen op je bed, of bijvoorbeeld bij bekenden van je in hun huis rondlopen. De grap is dan, dat je geest ook daadwerkelijk daar is, en je dus ook dingen kan zien die je normaal gesproken helemaal niet zou kunnen weten.

Is dit een beetje duidelijk zo?
Wendy's
Wendy's okt 23 '06
Ik zet dit op het forum omdat ik wil weten, of meerdere hier ervaring mee hebben. Misschien kunnen jullie mij een beetje uitleggen van hoe of wat. Want ik weet totaal niet wat hier de bedoeling van was. :rolleyes:


hier mijn verhaaltje :D

Afgelopen nacht ging ik slapen. Ik sliep nog niet helemaal, ineens voelde het aan ofdat mijn bed aan het shaken was. Ik werd wakker en voelde een aanwezigheid. Daarna besefte ik ineens dat ik kon zien met mijn ogen dicht! ik kreeg ze ook niet meer open. Ik was heel rustig op dat moment.

Een tijdje later werd ik uit mijn lichaam getrokken. Het leek alsof er iets/iemand aan mijn benen trok. Ik lag ineens op de grond naast mijn bed.
Ik wilde dit niet en schrok best wel . Het lukte me niet om te bewegen.

Ik weet niet meer hoe ik terug kwam. Ineens kon ik me ogen weer openen en bewegen. Alles was weer normaal! :)
En ik lag gewoon in mijn bed.
Ik was best bang op dat moment.


Ik heb het ook een andere keer gehad dat ik me niet meer kon bewegen en gewoon kon zien.
Toen voelde ik ook DUIDELIJK een aanwezigheid, en wist dat er iemand bij me was.


Ik vraag me af wat deze aanwezigheid betekend.
Thomas A
Thomas A okt 23 '06
Heb jij iets gevoeld bij je fontanel toen je terugkwam?

moet nu weg maar kom er later vanavond of zo op terug

Thomas
LPChip
LPChip okt 23 '06
Kan dit een Lucide Droom zijn?
jo
jo okt 23 '06
Dit was toch geen droom?
ik heb ook ooit zoiets gehad..
ik lag in mijn bed en werd wakker maar sliep nog half zeg maar.
ik wist zeker dat er iemand in mijn kamer was. maar ik kon me niet bewegen en kon mijn vriend niet wakker maken ik wilde schreeuwen maar dat lukte ook niet. ik kon helemaal niks meer en was ontzettend bang. toen ik weer wat kon ben ik heel dicht tegen mijn vriend aan gaan liggen en ben ik weer gaan slapen. ik was echt heel erg bang.
En echt er was iemand in mijn kamer maar wat dat betekent geen idee.
dus ik ben benieuwd of jij er nog achter komt wat hij/zij van jou wilde!!
Thomas A
Thomas A okt 23 '06
Dag Wendy

Een spontane uittreding kan meerdere achtergronden hebben waardoor deze ineens toch niet meer zo spontaan blijkt.
Een heftige emotionele ervaring van "even" daarvoor bijvoorbeeld kan een uittreding teweeg brengen. Wat in de psychologie als een shock wordt beschreven, is meestal een komplete uittreding.
Een ervaring zoals jij die beschrijft is in elk geval een uittreding. Maar omdat de ziel (tijdelijk) het lichaam ver-laat kan het achterblijvende fysieke lichaam wezenlijk niets meer. Immers de ziel is onze waarneming maar ook sturing.
Uittredingen kunnen ons leven totaal veranderen. Het geeft ons het besef dat lichaam en ziel 2 dingen zijn, alleen op aarde zijn zij 1. De ziel is linea recta verbonden met zoals je het noemen wilt God, kosmos enz. Via de ziel kunnen wij onszelf goed leren kennen en leren luisteren naar onze behoeften, normen en waarden. Het wordt ons meestaal niet geleerd tijdens onze jeugd, toch is het zo belangrijk serieus naar onze ziel te luisteren. Een uittreding kan ons hier heel goed bij helpen, gewoon omdat we onze ziel leren waarnemen en dat is zo bijzonder dat dit aan je geopenbaart wordt. Dit besef kan best even op zich laten wachten, maar komt vroeg of laat vanzelf, daar hoef je niets voor te doen en daarnaast is de ervaring voor altijd opgeslagen.

Mijn vraag aan jou is nog of jij enige tijd voor de uittreding iets heftigs hebt meegemaakt?
Heb jij verlangens hier niet te willen zijn?

Liefs

Thomas
Wendy's
Wendy's okt 23 '06
Iets heftigs meegemaakt?

Het enigste is dat ik zaterdag afscheid moest nemen van mijn vriendje, en hem waarschijnlijk over negen weken pas weer zie! dat was eght een ***moment :(:(

verder zou ik het niet weten!! :)
JulienMoorrees
JulienMoorrees okt 24 '06
 Quote:
Origineel van Thomas A:
Dag Wendy

Een spontane uittreding kan meerdere achtergronden hebben
Thomas
Hoi Thomas, je spreek hierboven over meerdere, maar in je antwoord licht je er maar eentje toe. Ik ben erg nieuwschierig naar die anderen. Heb jij hier wat meer informatie over?
Thomas A
Thomas A okt 24 '06
Eigenlijk ga ik af op wat ik zelf heb meegemaakt Nims. Wel weet ik dat het niet perse nodig is dat er een heftige ervaring heeft plaatsgevonden maar dat dit vrijwel in de meeste gevallen zo schijnt te zijn. In mijn geval waren het wel shockerende ervaringen waarbinnen dit gebeurde. Een paar jaar geleden probeerde een jongen voor mijn ogen zelfmoord te plegen. Het gevolg was dat ik uittrad. 3 jaar geleden werd ik op een ochtend wakker en stond naast mijzelf naast het bed. Dat was schrikken zeg, ik kon mijzelf naast mij zien staan. Op het moment dat ik dat besefte, ging ik met een enorme vaart via mijn fontanel weer naar binnen......... deze laatste uittreding was erg aangrijpend voor me en heeft mij op mijn zoektocht naar het fenomeen ziel gezet.

Thomas
JulienMoorrees
JulienMoorrees okt 25 '06
Bedankt voor je antwoord thomas, maar ik lees helaas geen andere redenen waarom je spontaan zou kunnen uittreden. Kan jij je uittredingen sturen, of is het bij deze paar keren gebleven?
Thomas A
Thomas A okt 27 '06
Een uittreding sturen heb ik nog niet geprobeert, maar denk wel dat dat lukken zal. Wel heb ik uittredingen tegengehouden als ik ervoor stond. Je kunt het nl. heel goed aan voelen komen.

Thomas
jo
jo okt 30 '06
het lijkt me echt verschrikkelijk om jezelf te zien liggen!! ik denk dat ik dan zoiets zou hebben van SHIT! ik ben dood. Zou je dan bijv kunnen gaan wandelen? en kan je dingen aanraken? kan je praten?
Wendy's
Wendy's okt 31 '06
Ik weet niet of je kan wandelen dat heb ik nog nooit gedaan, ik denk wel dat het kan.

Ik viel langs mijn bed, Ik kon gewoon zien en denken. Praten lukte mij niet.
Ik denk dat je er gewoon doorheen gaat als je iets aan wilt raken (ik wilde mijn deken pakken maar kon er gewoon doorheen kijken, dus waarschijnlijk was ik daar doorheen gegaan ofzo)
Wendy's
Wendy's nov 6 '06
Droom die overloopt in een uittreding

Ik ging slapen, en ging dromen. Ik was ergens met mijn nichtje en een maat. We zaten aan een bar. Hun gingen zwemmen, maar ik wilde niet. Toen liep ik ergens heen en viel ik in het water. Ik had mijn jasje nog aan en wilde hem op tafel leggen. Ik klom uit het zwembad, maar het lukte mij niet meer om op te staan. Steeds werd het moeilijker om mij te bewegen. Ik werd half wakker, en kon inderdaad niet meer bewegen. Ik was heel rustig. Mijn benen voelden heel ontspannen aan, net alsof ze uit mijn lichaam waren. Ik was nog dicht bij mijn lijf, en wist dat dit een uittreding was. Dus ik was erg rustig.

Toen gebeurde er iets raars???
Ik zag ineens een knuffelkonijn op mijn kussen?????????????????????????????????????????
Dit zag ik in flitsen (net als in een discotheek, van die irritante knipperlichten). Opdat moment dacht ik dat het normaal was. Toen liep hij weg. Daarna kon ik weer bewegen. En alles was normaal!! En besefte ik dat, dat konijn er helemaal niet was???????????????????????????????


Voordat ik ging slapen voelde ik me heel erg op mijn gemakt en relaxt. Ik voelde het eigelijk al aankomen, dat dit zou gebeuren.


Echt zoooww vaag dat ik iets zag wat er helemaal niet was!!!
JulienMoorrees
JulienMoorrees nov 6 '06
Hoi Wendy, Ik vraag me af dit wel een uittreding was eigenlijk. Ik heb er verder geen verstand van, dus wat denken de experts?
Thomas A
Thomas A nov 7 '06
Kenmerkend voor een uittreding is, dat je waarneemt vanaf een andere positie en niet dat je dingen ziet die er niet zijn.
Bij een uittreding kun je ook jezelf zien; je eigen lichaam. Je kunt alles waarnemen vanaf een plek buiten het eigen lichaam. Omdat het eigen lichaam door jou is ver-laten, is het bewegingsloos/statisch.

wendy's verhaal komt meer overeen met een droomstadium waarvan ik even niet op de naam kom.

ben ik expert? Ik kan delen wat ik weet.

licht en liefde

Thomas
JulienMoorrees
JulienMoorrees nov 7 '06
Bedoel je soms lucide dromen? En dat dit een lucide droom was?
Pagina's: 1 2 Volgende

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki