Loading...
nl

de kracht van gedachten

TamaraButterfly
TamaraButterfly nov 26 '10
Wij kennen de gedachte als iets wat van onszelf is, totdat wij haar kenbaar maken aan anderen door haar uit te spreken of door haar op schrift te stellen. Dit is waar. Maar het is slechts beperkt waar. Het is waar op het niveau van onze fysieke zintuigen. Wat zijn zintuigen eigenlijk? Het zijn waarnemingsinstrumenten, meetinstrumenten. Ze zijn beperkt. Daarom hebben we dan ook hulpinstrumenten gemaakt. Zo hebben we microscopen en telescopen gemaakt om met onze ogen meer te kunnen zien. Maar zelfs met deze krachtige hulpmiddelen kunnen we maar een heel klein deel van de werkelijkheid zien. Ons oog kan maar in een beperkt bereik waarnemen. Om nog wat breder te kunnen waarnemen met onze ogen hebben we bijvoorbeeld röntgenapparatuur, radar, sonar, infraroodkijkers en apparatuur voor het fotograferen van de aura ontwikkeld. Zintuigen zijn dus beperkt. Ze kunnen slechts een heel klein deel van de werkelijkheid waarnemen. We weten dat elke dag. We gebruiken elke dag talloze hulpmiddelen om ons boven deze beperkingen te verheffen.

Talloze mensen kennen de gedachte als iets wat verder gaat dan de fysieke realiteit. Zij spreken in dit verband over de scheppende gedachte. Wanneer mensen in een diepe rust zakken, ontstaat er zoiets als wat wij 'aumkracht' noemen. Dit is de kracht van de innerlijke stilte. In deze kracht kan God tot hen spreken. De woorden krijgen dan een bijzonder gehalte aan zuiverheid, waarheid en scheppend vermogen. Het zijn deze woorden die de wereld verder helpen op weg naar vrede, liefde en ontwikkeling naar God. De essentie is, dat deze woorden tot de mens komen. De mens is een ontvangststaion voor wat in de kosmos aanwezig is. Alle scheppende gedachten die de mens verheffen in de richting van God zijn in de kosmos reeds aanwezig. De mens kan deze gedachten scheppend ontvangen. Dat betekend dat de mens deze energie zowel kan ontvangen als uitzenden.

Gedachten zijn werkelijk zeer grote krachten. Zij zijn in staat koninkrijken te breken en vormen. Alles is mogelijk met de kracht van de gedachte. Het is puur aan de mens welke gedachte hij ontvangt en uitzendt - ieder moment weer. Zo is het leven van de mens.

-
Wanneer wij denken, vindt een energetisch proces plaats dat gekend kan worden door de ziener. Met 'ziener' bedoelen wij hier iemand die op een of andere manier zuiver kan waarnemen op het energetische niveau van de mens.
Elke gedachte is een energieveld. Dit energieveld heeft zijn eigen kenmerken en wetmatigheden. Wij beschruiven ze als de zeven wetten van gedachte-energie.
- De 1e wet is zojuist al genoemd: elke gedachte is een energieveld. Ook de kleinste gedachte is een energieveld.
- De 2e wet is, dat gedachte-energie een trilling is die zich 'verplaatst'. De afstand die deze trilling aflegt is, naar menselijke maat gemeten, onbeperkt. Dat betekent dat iedere gedachte een energieveld is dat tot ver in de kosmos doorklinkt.
- De 3e wet is, dat gedachte-energie resoneert op gelijksoortige vibraties. Dat betekent dat een gedachte in de kosmos gelijksoortige gedachten ontmoet. Deze gedachte blijft daar levend bestaan. Wanneer bijvoorbeeld vele mensen dankbaar zijn voor wat ze meemaken in hun leven, zullen de gedachten die daarmee gepaard gaan een krachtig energieveld van dankbaarheid vormen, wanneer veel mensen afgunstig zijn, zullen de daaraan verbonden gedachten een krachtig veld van jaloezie vormen.
(De eigen gedachte resoneert dus met een veld van gelijksoortige energie. De eigen gedachte versterkt dit veld. Wij kunnen voortdurend kiezen of we dit willen. 'Is dit een energieveld dat wij willen versterken?' is een zeer gezonde vraag)
- De 4e wet is, dat de energie die je uitstuurt uiteindelijk bij je terugkomt. Dit is een zeer belangrijke wet. Zij wordt ook wel omschreven als 'wat men uitstuurt, trekt men aan'.
- De 5e wet is, dat wat je uitstuurt versterkt bij je terugkomt.Dit wordt ook wel gezegd als : 'wie de wind zaait, zal storm oogsten'.
Bijvoorbeeld: Je bent boos en loopt continu te mopperen en je wilt niet op deze aarde zijn, die gedachtens zend je uit, en het komt weer bij je terug, je wordt nóg bozer, en zo blijf je in de cirkel.
Ander voorbeeld : Je bent dankbaar en je denkt dankbare gedachtens, die zendt je ook uit, en komen weer bij je terug, dus je voelt je nóg beter in je vel.
Als wij niet willen leren van onze gedachten, zal er een spiraal ontstaan van steeds krachtiger gedachten en krachtiger golven die bij ons terugkeren.
De 4e en de 5e wet hebben daardoor enkele zeer bijzonder kwaliteiten. Op de allereerste plaats maken zij dat de mens zijn eigen leraar is. Doordat alles wat we uitzenden bij ons terugkomt, zullen wij - uiteindelijk - steeds onder ogen moeten zien wie wij zijn.
Wat wij te zien en te ervaren krijgen is puur onze eigen creatie. Hoe sneller wij de les die wij buiten ons zien, verinnerlijken als een les voor onszelf, des te sneller valt de les weg.
- De 6e wet luidt dat gedachte-energie scheppend is. Dit is een zeer, zeer diep concept. Met onze zintuigen kunnen wij alleen de grofstoffelijke wereld waarnemen. Wij leven daardoor voortdurend in de waan dat deze fysieke wereld de enig werkelijke wereld is. Het is een waan die ontstaan is vanuit de beperking van onze waarneming.
Een van de wegen waarlangs de geest tot de mens komt, is die van inspiratie. Inspiratie betekent letterlijk 'inademing'. Het is het inademen van wat aanwezig is in de geest. Als we geïnspireerd zijn, ademen we in deze kosmische tank van ideeën.
Wanneer wij geïnspireerd worden, zijn wij een ontvangststation. Wat ontvangen wordt, komt uit het geestelijke, dit deel is van het goddelijke, niet uit het persoonlijke. Men ontvangt omdat men zich opent en afstemt op de juiste vibratie. De goddelijke gedachte is overal om ons heen aanwezig. Wij hoeven ons er slechts voor te openen om haar te ontvangen.
De mens is geschapen naar Gods evenbeeld. Dat betekent dat ook de mens in potentie scheppende vermogens in zich heeft. Deze vermogens zijn heel verschillend ontwikkeld, maar het principe is in iedere mens aanwezig. De weg tot het scheppen is de gedachte. Elke gedachte heeft een scheppend volume. Hoe gering ook- zij schept. Zij creeërt een werkelijkheid. Dat betekent dat alles wat wij denken op de 1 of andere manier tot vorm zal komen. Niets blijft in het geestelijke. Alles komt tot het stoffelijke. De wereld die wij zien, is de schepping van onze gedachten. Zij is onze creatie-in elk aspect!!
- De 7e wet nuanceert de 6e wet. Zij luidt dat het tempo waarin de materialisering plaatsvindt, afhangt van de geestelijke ontwikkeling.
Naarmate men op het geestelijke pad meer ontwikkeld is, zal de gedachte eerder in de stoffelijke wereld zichtbaar worden.


-

Positieve gedachten zijn gedachten die leiden tot liefde of ze zijn liefde. Het zijn gedachten die aanzetten tot groei en ontwikkeling. Zij geven moed en hoop. Zij zijn vreugdevol.
Negatieve gedachten remmen de groei. Zij geven een sfeer van mislukken, vastzitten, niet meer vooruitkomen.

-

Zelfonderzoek : wat men uitstuurt, trekt men aan

De gedachte-energie werkt dus als een magneet. Het trekt energie van gelijke kwaliteit aan. Hier liggen erorme mogelijkheden voor ontwikkeling. Als wij werkelijk gaan onderzoeken hoe onze gedachten zijn, gaat er een wereld van mogelijkheden voor ons open. Als wij dat doen, zullen wij spoedig merken dat de wereld van gedachten veel gecompliceerder is dan wij dachten. Misschien we van onszelf het beeld voortdurend positief en aardig te zijn, maar valt dat bij een grondig zelfonderzoek best tegen. Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk om voortdurend positief en constructief te denken. Dat komt door de verwarring die de emoties met zich meebrengen. Wanneer we onze gedachten onderzoeken, dienen we dus ook grondig onze emoties te onderzoeken. Maar wie heeft daar zin in? Wie heeft daar tijd voor, of beter gezegd: wie wilt daar tijd voor vrijmaken? Zelfonderzoek vraagt een voortdurende bereidheid om onszelf ter discussie te stellen. Ook dat is niet gemakkelijk. Wanneer we werkelijk bereid zijn de diepte in te gaan, is de beloning echter groot.

Zelfonderzoek vraagt dat wij steeds opnieuw onze gedachten onder de loep nemen en ons afvragen vanuit welke intentie een gedachte is vormgegeven. Is zij positief? Zo nee, dan zou men haar los kunnen laten, want ze zal niemand goed doen. Dit loslaten van negatieve gedachten vraagt soms een hele inspanning. Wij kunnen onze gedachten onderzoeken door regelmatig naast onze gedachten te gaan staan en deze vervolgens te onderzoeken op hun intentie en inhoud.

Er is een fundamenteel andere wijze om onze gedachten te onderzoeken. Wij richten onze aandacht dan niet op de gedachten, maar op het resultaat van onze gedachten. Wat hebben wij gecreëerd? Wanneer wij ons leven als geheel analyseren, zullen spoedig grote lijnen zichtbaar worden. De een heeft veel liefde om zich heen-een ander veel geweld. De een is welvarend-een ander leeft in armoede. De een lukt alles-een ander niets. Wanneer zulke rode draden zichtbaar worden, kan men zijn gedachten aangaande een rode draad gaan onderzoeken. Dat kan men éénmaal doen, maar men kan dat ook voortdurend doen. Wellicht ontdekt men bijvoorbeeld, dat men zelf voortdurend agressief denkt. Onder de rode draag in het leven vind men dan de rode draad in de emotie-gedachten. Ook dan kan het nog heel moeilijk zijn om onder ogen te zien dat de agressie die men naar zich toe krijgt een gevolg is van wat men uitzendt. Men kan eerder geneigd zijn om te denken dat de eigen agressie gevolg is van wat men naar zich toe krijgt. Men kan niet anders dan agressief worden in zo'n situatie, denkt men dan.

In deze fase van het zelfonderzoek blijven mensen vaak steken. Zij zien zichzelf als slachtoffer van de situatie. Zij hadden geen keus. Ze moesten wel zo reageren.
Vooruitgang ontstaat wanneer men zich bewust wordt dat men altijd vrijheid van keuze heeft. Men zou de aanheif "ik moest wel.." het beste kunnen schrappen uit zijn repertoire en die vervangen door de zin "ik heb gekozen om op deze manier met de situatie om te gaan".

Het bewustzijn dat ment de wijze van omgaan met een situatie altijd zélf kiest, is ultieme vrijheid. Men bevindt zich dan namelijk voortdurend in het bewustzijn dat men zijn leven kan vormgeven in de richting van wat men werkelijk wil. Men is dan de baas over zijn eigen leven in plaats van slachtoffer van het leven.

Laag-astraal en hoog-astraal

Wanneer wij denken, maken wij onszelf tot deel van soortgelijke energie. De energie waarmee wij ons verbinden verbindt zich in een andere dimensie. Deze andere dimensie noemen we de astrale wereld. Dit is de wereld waar de ziel verblijft als deze niet is geïncarneerd. Deze wereld wordt onderscheiden in de hoog-astrale en de laag-astrale wereld. Dat zijn fundamenteel verschillende werelden. In de laag-astrale wereld is de ziel uit contact met God. Zij mist daardoor het fundament van liefde. Wat dan gebeurt, is duidelijk zichtbaar in de aardse wereld. Het is veelal een wereld van haat en nijd, van list en bedrog, van moord en doodslag. Maar bovenal een wereld van angst. Er is een voordurende fundamentele angst om vernietigt te worden. Deze wereld is de wereld die de mens schept als hij uit contact met liefde is. De laag-astrale wereld kent verschillende niveaus : van inktzwart tot diepgrijs.

Hoe anders is de hoog-astrale wereld. Dit is fundamenteel een wereld van liefde en ware kennis. Er is een ervaarbare verbinding met het goddelijke. Ook de hoog-astrale wereld kent verschillende niveaus. Ontwikkelingen verlopen nu eenmaal niet in een keer van wit naar zwart, maar in vele kleine stapjes. In de hogere delen is deze wereld een wereld van vrede, rust en harmonie. De klank van vrede en vreugde klinkt in elke ziel die daar aanwezig is. Hoe hoger de wereld is waar de ziel in vertoeft, des te moeilijker is het doorgaans voor een ziel om terug te keren naar de aarde, waar zoveel donkere energie en zwaarte heerst. Dat heeft ook te maken met een ander aspect dat wij hier beschrijven.

Dualiteit
In de hoog-astrale wereld heerst vrede omdat zij gekenmerkt wordt door een beleving van heelheid, eenheid en verbinding. Er is voortdurend alles doordrenkend bewustzijn dat iedereen met God is verbonden in heelheid. Er is geen splitsing. Wij zijn allen verbonden. Wat de ander gebeurt,gebeurt ook altijd bij mij, dat komt omdat de ander mij is. Hoe zou men ten opzichte van de ander iets kunnen doen dat niet heilzaam is voor het geheel?

In de laag-astrale wereld heerst de dualiteit. De wereld is gesplitst in het mijn en het dijn. Dit komt omdat men uit verbinding met God is. Want een van de dimensies van God is, Dat wij allen één in God zijn.
Negatieve gedachten vormen de wereld van dualiteit. Zij scheppen de wereld van splitsing. Dit is ook niet verwonderlijk. De mens is geschapen naar Gods evenbeeld. Als onderscheidend instrument heeft hij zijn verstand gekregen. Met zijn verstand kan hij scheppen- net zoals God. Hij kan een wereld van liefde creëeren of een wereld van haat. Een wereld van eenheid of een wereld van dualiteit.

Aantrekken van de laag-astrale wereld
Wanneer wij ons heel sterk verbinden met negatieve krachten verbinden wij ons met de laag-astrale wereld. Dit betekent dat wij ons openen voor zeer destructieve krachten. Wij geven enkele voorbeelden wanneer dat kan gebeuren :
-Drugs, maar ook medicijnen kunnen leiden tot grote angsten. Angst is de poort voor de laag-astrale wereld om binnen te komen, eenvoudigweg omdat dit het belangrijkste kernmerk van deze wereld is. Wat men uitstuurt, trekt men aan.
- Wie vanuit wanhoop zijn leven beëindigt door zelfdoding komt, wanneer hij het gordijn passeert, in eenzelfde wereld van wanhoop terecht. Dit is de laag-astrale wereld. Men kan deze wereld goed vergelijken met de wereld hier. Hier op aarde waren waarschijnlijk mensen die deze wanopige mens probeerden te bereiken. Dat lukte niet. In de laag-astrale wereld regeren de angst en de wanhoop, maar is er wel degelijk ook hoop doordat er vele lichtwezens werkzaam zijn. Licht is overal. Het is de verantwoordelijkheid van de individuele mens om het licht te zien en te aanvaarden in zijn hart. Niemand kan hem daartoe dwingen. De uiteindelijke keuze ligt altijd bij de wanhopige mens zelf.


Voorbeeld:
Het nieuws, over de hele wereld kijken mensen in het begin van de avond-lokale tijd- naar het nieuws. Mondiaal gezien zijn dus constant miljoenen mensen naar het nieuws aan het kijken. Dag in dag uit krijgen deze mensen te zien water allemaal wel niet misgaat in de wereld. Is dit niet de grootste hersenspoeling die denkbaar is? Met zijn allen denken we dat was mis is, nieuws is, en richten ons daar voortdurend op. Zoals je weet, wat men uitstuurt, trekt men versterkt aan. Op deze wijze creëeren wij mondiaal 24 uur per dag met een gigantisch leger 'de ellende'.

En zo werkt het met ALLES.

Bron : Fons Delnooz/Patricia Martinot - Op weg naar zuiverheid
Delen:
Serenity
Serenity mei 23 '11
Oh My Goshhh, Mijn beste Merudiaanen ik heb gevonden wat ik zocht, maar zal hier de zoektocht nu echt mee stoppen?
Daar kan ik een dikke vette 'NEE' op zeggen, ik loop nu niet meer te zoeken, ik bewandel en zoek op!

Ik ben helemaal onder de indruk, wat een begrijpelijk goed geschreven stuk is dit zeg!


AMEN.

Nu nog dit boek te pakken zien krijgen hahaha ^^ !!

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki