Loading...
nl

Anonieme vrijgevigheid

JulienMoorrees
JulienMoorrees sep 13 '10
Stel je voor..........

Komen ze nog voor.........

Die bijzondere momenten van fonkelende blijheid, van weldadige warmte, van
dankbaarheid, die verrassingen in de vorm van anonieme vrijgevigheid teweeg
kunnen brengen? Een mooi gebaar, een lichtpuntje, een magische twinkeling in de
vorm van kleine verrassingen. De belevenis “er is aan mij gedacht” geeft warmte en
licht aan de mensen. Een eenvoudige verrassing uit het hart, te hooi en te gras door
de weken heen gestrooid.

Dit kan op velerlei manieren. Zo kun je bijvoorbeeld van verhalenkaarten,
gedichten, kleine edelsteentjes, gelukskaartjes, mooie veren, boekenbonnen, een
eigen ontworpen cd en dergelijke, verrassingsenveloppen maken en deze anoniem
versturen naar willekeurige adressen uit het telefoonboek.

Wat zal de ontvanger beleven als hij/zij het geschenk ontvangt? Ik zie ze al verrast
kijken en zich afvragen: “Wie heeft dit gestuurd? En waarom? Ze spreken er
misschien over met anderen, worden zelf enthousiast, en wie weet……… spookt het
in de wereld meer en meer vrolijk en liefdevol rond smile
Delen:
gast
gast sep 13 '10
Nee niet op deze manier. Wel spontaan iets geven aan iemand waarvan je ziet dat die het kan gebruiken, of wil hebben.
Die iemand hoeft niet persé iemand te zijn uit mijn kennissen kring. Zo heb ik ook wel eens iemand olijven gegeven die naast mij in het casino zat. Hij vroeg mij waar hij die kon kopen, maar aangezien het veel te veel was voor mij alleen heb ik hem de olijven gegeven die ik nog had. Hij heeft ze met smaak opgegeten laugh
Ik vond laatst 50 Nafl in een zak waarvan ik niet meer wist dat ik die had. Ik heb het aan iemand gegeven waarvan ik weet dat ie niet veel heeft en er iets leuks mee kan doen voor zijn gezin.
Gewoon zonder er ietas voor terug te hoeven.
Ook heeft iemand wel eens geld van mij "geleend" waartegen ik heb gezegt; als je het terug kunt geven aan mij, geef het dan door aan iemand die het ook goed kan gebruiken.

HEt is alleen niet makkelijk voor mensen om te ontvangen, dat heb ik wel gemerkt. Ik zelf heb er wel van geleerd om te ontvangen, en dat er niet altijd iets tegenover hoeft te staan.
admin
admin sep 13 '10
Niet anoniem, ik weet niet of ik dat ook zou doen.
Ik houd van open en eerlijk smile
Als ik iets heb en iemand heeft het nodig dan geef ik het gewoon als ik het kan missen, ik vind dat doodnormaal en hoop dat meer mensen dit doen.

Ontvangen is moeilijker dan geven Gast.
En daarbij vind dat je ook moet uitkijken, niet iedereen is ervan gediend om *zomaar* iets te krijgen.
Ik merk in mijn omgeving dat mensen echt spastisch kunnen doen over tweedehands kleding, dus dat bied ik alleen nog aan aan mensen die wél kunnen en durven ontvangen.
Islandlady
Islandlady sep 15 '10
nee inderdaad ook niet anoniem maar als ik iets kan geven doe ik dat heel graag. Verwacht er ook niets voor terug. Dat is anders met lenen. Dan als ik het zelf terug nodig heb wil ik het graag zelf terug en anders ja als iemand anders het goed kan gebruiken geef ik het zo door.
Belachelijk van die tweedehands kleding Karin wat bezield de mensen. Ik heb laatst weer kleding van mijn jongens uitgezocht en aan een vriendin gegeven die bedankte me wel 100 x geef natuurlijk alleen maar hele en niet vale spullen weg hehe.....
Maar dat geeft een onwijs goed gevoel.
Emuca
Emuca sep 15 '10
Ik vind weggeven mooi. Omdat je iemand dan een speciaal gevoel geeft. Vroeger vulde ik altijd schoenendozen voor kindjes in derdewereld landen, en dat ga ik dit jaar weer doen.

Maar het idee om zomaar willekeurige mensen een kaart te sturen lijkt me ook heel mooi. Als kind zijnde heb ik eens tekeningen uitgedeeld, die deed ik dan bij mensen in de bus.
Islandlady
Islandlady sep 15 '10
Ja voor kindjes deed ik dat vroeger ook en voor Haiti heb ik dat ook gedaan inderdaad kleding en allerlei andere dingen wat we konden missen... maar dichter bij huis is het vaak net zo triest dus kun je mensen wel blij maken met een kleinigheidje als een tekening of een lief kaartje maar anoniem nee ...
admin
admin sep 20 '10
Nee niet anoniem, als ik mijn dankbaarheid of iets uit wil spreken doe ik het toch zodat de ontvanger weet van wie het af komt!
Zelfs al is het aan een onbekende die je hulp bijv. hard nodig heeft of geniet van de kleine dingetjes dan nog zou ik het niet anoniem doen!
Vind het voor de ontvanger wel zo eerlijk als diegene weet van wie het afkomt! Want dan heeft diegene ook de mogelijkheid om terug te reageren.. of dadelijk strijkt iemand anders met de eer van het bedankje terwijl het van jou afkomt...

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki