Loading...
nl

Het slachtofferbewustzijn....

admin
admin sep 22 '09
Loslaten van het

Slachtoffer-bewustzijn







Iedereen heeft een slachtoffer-verhaal, een herinnering van een situatie waarin je je machteloos voelde, waarin je de controle leek te verliezen of hopeloos was. De details van het slachtoffer-verhaal lijken werkelijk zeer echt te zijn en dienen als een herinnering dat, ondanks onze meest oprechte pogingen, we kunnen overweldigd worden door mensen of gebeurtenissen die ons leven in een oogwenk kunnen veranderen. Het doet er niet toe wanneer het slachtofferbewustzijn het eerst ontstond, ieder detail lijkt geëtst in onze geest als een herinnering dat we slechts één kleine stap verwijderd zijn van de totale 'ramp'. Maar dit is niet de bedoeling van onze slachtofferervaringen. Ieder van ons gaat door verschillende aspecten van slachtofferschap in het leven, te beginnen met je kindertijd, toen je kwetsbaar en afhankelijk was, overgaand naar de volwassenheid waarin we trachtten onze dromen te verwezenlijken ondanks vele uitdagingen die onoverkomelijk leken te zijn. We worden deze tijd gevraagd om duidelijk te kiezen : de keuze voor ofwel slachtofferschap of om uit te rijzen boven onze schijnbare limieten en in onze kracht te stappen.



Het slachtofferbewustzijn is een paradigma dat de hele mensheid kan en dient te overwinnen en daarvan loskomen maakt deel uit van onze collectieve spirituele reis. Ons slachtofferverhaal begon in de kindertijd, waaruit we ons incidenten herinneren waarin we werden overweldigd door anderen, onze ouders waren emotioneel of fysiek niet in staat om al onze behoeften te kunnen vervullen. Of er gebeurde iets, zoals een ziekte, misbruik, een moeilijke thuissituatie, de dood van één van onze ouders of gebeurtenissen die trauma creëerden en het slachtoffer-paradigma creëerde in ons leven. Zonder het ons te realiseren werd dit paradigma de ‘mal’ voor ons die dan bepaalde welke vorm ons leven zou aannemen. Toen begonnen we mensen aan te trekken en situaties die hiermee in verband stonden en dit vergrootte slechts ons slachtofferbesef. Dit was omdat dit de basis-energie was waarmee we zelf resoneerden. Toen stelden we ons de vraag waarom mensen ons niet met respect behandelden, ons niet leken tegemoet te komen in onze wensen of er op uit leken ons te blokkeren bij iedere stap die we namen. Ons slachtofferschap leek gerechtvaardigd en werd alleen maar groter iedere keer we ons afvroegen waarom ons leven zo hard of moeilijk leek, we ongelukkig zijn, ongeluk hebben, onvervuld lijken. De verklaring hiervoor ligt dus in het slachtofferparadigma. We kunnen ons heel erg alleen voelen in ons verhaal, maar in feite heeft iedereen heeft zo’n verhaal. Zelfs diegene die in onze ogen het meeste succes hebben, of het meest verwezenlijkt hebben herbergen in zichzelf een geheim verhaal, waarin ze slachtoffer waren van een of ander vergeten incident uit hun verleden. ze vrezen een nieuwe gebeurtenis die hen kan overschaduwen waarbij ze oog in oog staan met een strijd die hun zwakheid aan het daglicht kan brengen.



We kunnen onszelf voorhouden geen slachtoffer te zijn, onze gedachten, geloofssystemen en daden vertellen dikwijls een heel ander verhaal. Een slachtoffer heeft vele problemen, ontgoochelingen, onuitgesproken en onvervulde verwachtingen, ontgoochelingen en onvervulde dromen. Ze denken dikwijls dat anderen meer geluk hebben, begiftigd zijn, gezegend zijn of meer connecties hebben dan zijzelf. Een slachtoffer deelt zijn slachtofferverhaal met iedereen want hij wil sympathie en ergens wil hij ook graag weten dat hij niet alleen staat in zijn ongelukkig-zijn. Bovendien kunnen ze zelf ‘slachtoffertraining’ gekregen hebben van hun familie, wat resulteerde in algemene patronen van slachtoffergeloof. Uiteindelijk worden ze het slachtoffer van hun eigen slachtofferverhaal. Slachtoffers trekken andere slachtoffers aan, of mensen die hen uitbuiten, want als we slachtoffer zijn, trekken we gewelddadigers aan, mensen die anderen willen controleren omdat ze zich eigenlijk ook machteloos voelen maar op die manier proberen dit uit alle macht te onderdrukken. Als we leven vanuit het slachtofferparadigma, dan zenden we in stilte signalen uit naar anderen dat we krachteloos zijn en dat zij meer macht hebben dan wij. Als we hulp nodig hebben, kunnen we iemand vinden die onze roep beantwoordt, maar als wij onze macht aan hem/haar weggeven in ruil voor hulp, dan duwen we onszelf nog dieper in het slachtofferparadigma. Uiteindelijk zal onze redder en hulpverlener de persoon kunnen worden die ons controleert, en de redder wordt een tiran en we stappen van de ene slachtofferrol naar de volgende.Hoe kunnen we dit slachtoffer-paradigma dan loslaten, iets waarin al vele lichtwerkers zijn geslaagd. Eerstens moeten we de reden begrijpen voor het slachtofferparadigma en vervolgens moeten we de keuze maken om dit los te laten, zelfs als we ons nog midden in de slachtoffercyclus bevinden.



Onze spirituele reis kan worden vergeleken met een ceremonie van de oorspronkelijke Amerikaanse inheemse bevolking waarbij de sjamaan de zoeker helpt om herintegratie van de ziel te bekomen door middel van het heroveren van die stukjes van de ziel die doorheen trauma’s uit andere levens zijn verloren geraakt. In ieder leven worden we voorzien van de mogelijkheid om deze oude trauma’s die verborgen liggen in onze zielenherinnering en ons emotionele DNA en onszelf terug te brengen in ons spirituele centrum, waar we beginnen terug verbinding te maken met onze kracht en onze reis om ons te herverbinden met onze kracht. Dit is ook de geschiedenis van de reis van de mensheid vanaf het begin tot nu, de tijd waarin we overgaan naar nieuwe vibraties van zijn. Als een menselijke familie, hebben we de gelegenheid om uit ons slachtofferschap te stappen en onze Bronverbinding te herinneren, onze goddelijkheid en kracht. Onze slachtofferverhalen stammen in feite uit dit leven en vorige levens. Er zijn omstandigheden waarin mensen ons misbruikten, voordeel haalden uit ons en niet deden wat wij van hen verwachten. Maar in ieder van deze slachtofferverhalen is een karmische les, een zielencontract, een nieuw startpunt op onze reis naar vergeving, transformatie en groei.



We hebben de keuze om in slachtofferschap te blijven en te blijven lijden in onmacht of om de verwonde stukken van onze ziel samen te brengen als overwinnaars, spirituele meesters die het grotere plaatje begrijpen en heling verkiezen boven pijn, het huidige moment belangrijker vinden dan het verleden en een leven van overvloed en vervulling boven een leven van tekort en gebrek. Ieder van ons krijgt nu de gelegenheid om deze slachtofferstatus te herkennen en een ander gezichtspunt te kiezen, een nieuw paradigma voor de wereld, waarin er geen slachtoffers meer zijn en dit paradigma voor eeuwig te bevrijden uit de energie van de aarde.



Deze keuze ligt nu bij ons...





Copyright © New Earth Connection. All rights reserved.
Delen:
easydoor
easydoor sep 22 '09
Loslaten is gelijk aan ontgiften!
Wat ontgiften?
Niet alleen het lichaam maar ook de geest waar onze herinneringen aan vast hangen en wie we zijn, geworden.
Dat houdt dus in dat de slechte , belastende, zware, herinneringen moeten worden opgelost,weg, verdwijnen, plaats geven.
Dat gaat dan vaak gepaard met lichamelijke ongemakken tot zelfs ziekte en dood als je er niks aan doet of DENKT aan te kunnen doen. (foute denkwijze lijdt tot angst wat een wederkerend punt is naar herkomst tot deze wordt opgelost door te achterhalen)
Wij reageren pas te laat als er al lichamelijke klachten zijn want dat zijn alarmuitingen van de ziel als sein van onevenwicht in lichaam en geest, energetische onevenwicht!
Ziekte is dus het gevolg van verstoorde communicatie dat werkt op energie omdat het iets aards is; aarde komt enkel in combinatie met èèn bepaalde energie, die uit chemie en tot leven of beweging komt.
Dan huist er nog geen (actieve geest) in dat lichaam!
De geest die ons mensen maakte heeft de kennis die in de ziel huist!
Al de rest, wat onze voorgangers waren, zijn de dieren en de planten met DNA van onze creerders, God(en), Aliens,entiteiten,…
Allen deel van een experiment dat aan elkaar vast hangt.
We hangen dus letterlijk aan elkaar vast, ondoorzichtig, en zijn daardoor afhankelijk in zekere zin, willen we bevrijdt worden van onze vete, verbanning, vloek, eeuwig lijden…samen zijn we sterker.
We zijn per slot van rekening een creatie van verschillende Goden, entiteiten elk met hun capaciteiten, waardoor wij alleen al als individu, 12 x sterker zijn en wij zijn straks met 7 miljard!
Als we allen samen vechten en dat in rekening brengen kunnen we niet verliezen.
Niet door letterlijk samen te vechten in lichaam of een of ander materiaal maar met onze breinen waarvan we nu maar 1/3 gebruiken…
Hoe doen we dat?
Anders denken;….zoeken naar balans door onze kennis te verenigen, open te stellen, wakker te maken…
easydoor
Lena
Lena sep 22 '09
anders denken...
een mooi begin van....

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki