Loading...
nl

Boekentips

admin
admin sep 18 '09

Dit is de week van de lancering van het nieuwe boek van Dan Brown, 'The Lost Symbol'.
Dan Brown heeft vriend en vijand op een verkeerd spoor gezet wanneer het gaat om het thema van zijn boek.

Maar de verrassing is er niet minder om, zo blijkt dat Dan Brown zich ingelaten heeft met nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen die een brug slaan tussen wetenschap en spiritualiteit. Deze nieuwe inzichten afkomstig van o.a. het Noetic Sciences Institute van Edgar Mitchell lopen als een rode draad door het boek.

Dit betekent dat miljoenen mensen wereldwijd kennis zullen nemen van deze nieuwe spectaculaire en revolutionaire wetenschappelijke ontdekkingen m.b.t. 'mind over matter' via een fictieve roman.

Met vriendelijke groet

Jan Wicherink


Het Verloren Symbool
Robert Langdon
D. Brown
ISBN:9789024553280
Luitingh-Sijthoff | Paperback | oktober 2009
€ 22.90

Het verloren symbool, de nieuwe thriller van bestsellerauteur Dan Brown, zal op 30 oktober 2009 verkrijgbaar zijn in Nederland en Vlaanderen. De Da Vinci Code krijgt daarmee na meer dan vijf jaar een langverwachte opvolger!

Hoofdpersoon in het nieuwe boek van Brown is opnieuw kunsthistoricus Robert Langdon. De setting van deze spannende thriller is Washington. De eerste oplage zal een half miljoen exemplaren bedragen.

Het verrassende aan Dan Brown's nieuwe boek is dat dit boek grotendeels draait om de nieuwe inzichten van IONS (Institute of Noetic Science).

Lees hier meer over IONS en Het Verloren Symbool


2012 een poort in de tijd
het Goddelijk Plan onthuld
Auteur(s): Caroline Cory

ISBN:9789460150043
Akasha | Paperback | september 2009
€ 19.90

“2012 - een poort in de tijd” is een opbeurend en praktisch handboek voor iedereen die moeiteloos zijn weg wil vervolgen tijdens de belangrijke veranderingen die zich op Aarde aandienen. We staan aan de vooravond van de onvermijdelijke en noodzakelijke opkomst van een nieuwe tijd op Aarde, die wordt georganiseerd en ondersteund door de Goddelijke Orde. Dit boek belicht op heldere wijze de multidimensionale aspecten van deze grootse gebeurtenis en gaat uitvoerig in op onderwerpen als:

- De dimensies die we op Aarde kunnen waarnemen en de dimensies van onze toekomstige werkelijkheid. - De geboorte van een nieuwe menselijke soort op Aarde. - De onvermijdelijke bestuurlijke verschuivingen en de gevolgen daarvan voor de individuele mens. - De kosmische krachten en de intelligente menselijke en niet-menselijke wezens die het Goddelijk Plan organiseren en openbaar maken.

Met de duidelijke handreikingen en oefeningen kun je jezelf spiritueel ontwikkelen en je bewustzijn verruimen. Zo kun je gaan beseffen welke rol je zelf hebt bij het naderende aanbreken van de nieuwe tijd.

Caroline Cory (Palm Beach, Florida) is lerares in bewustzijnsontwikkeling, nieuwe spiritualiteit, energetische geneeswijzen en metafysica. Ze geeft wereldwijd cursussen in het zich verbinden met de Bron en het waarnemen van subtiele energieën.



2012 - Een nieuwe toekomst?
de Mayavoorspellingen
Auteur(s): R. Bonewitz

ISBN:9789085530282
Elmar | Paperback | september 2009
€ 14.95

Op het eerste gezicht lijken de inzichten van een volk dat aan mensenoffers deed ons weinig te kunnen leren over hoe we nu en in de toekomst meer zingeving in ons bestaan kunnen brengen. Toch bezaten de Maya's een beter begrip van de realiteit van het leven dan wij binnen de beperkingen van onze westerse wereld.

Dit boek gaat over een bezorgd volk. Bezorgd dat onze aarde wordt bedreigd door een catastrofe die de menselijke beschaving geheel of gedeeltelijk kan wegvagen. Op grond van hun profetieën kwamen de Maya's tot de conclusie dat dit het scenario is waarmee zij - en wij - kunnen worden geconfronteerd.

De Mayaprofetieën zijn zeer oud en hebben hun wortels in veel vroegere beschavingen. Met mathematische precisie verfijnden de Maya's ze tot een hoog niveau en hun betekenis voor de huidige mensheid vormt het onderwerp van dit boek. De meditaties, visualisaties en oefeningen zijn bedoeld om de lezer in contact te brengen met de kennis van de Maya's, die nauw is verbonden met de overkoepelende patronen van al het leven.

De moderne wereld heeft ons beroofd van onze rechtmatige erfenis: het besef van de eenheid van de schepping en van onze onontbeerlijke band met de natuur. Er zijn echter manieren om te herwinnen wat we hebben verloren.


Het zesde zintuig
er is meer tussen hemel en aarde
Auteur(s): Jan Haerynck
Wim De Smet
Aurelie Cordier

ISBN:9789002235382
Standaard Uitg Alg Uitgave & Import | Paperback | september 2009
€ 17.50

Het zesde zintuig is zonder meer een van de laatste raadsels voor de mens. Voor sommigen bestaat het echt, anderen vinden het vooral verbeelding. Eén ding is zeker: het is een controversieel, intrigerend fenomeen. In het vtmprogramma Het Zesde Zintuig gaat Johan Terryn op zoek naar de Vlaming met het best ontwikkelde zesde zintuig.

In dit boek bij het zeer spraakmakende televisieprogramma worden alle vragen over het zesde zintuig beantwoord. Het vertelt de boeiende verhalen van markante mensen die over unieke krachten beschikken. Helderziendheid, bijna-doodervaring, contact met overledenen, communiceren met engelen, de betekenis van dromen, het mysterie van de klopgeest en vele andere paranormale verschijnselen worden op een heel begrijpelijke manier toegelicht. En je krijgt nuttige tips en methodes waarmee je zelf aan de slag kunt.


Het tijdperk van het ondenkbare
hoewe moeten omgaan met een onvoorspelbare wereld
Auteur(s): J. Ramo

ISBN:9789025427290
Contact B.V. | Hardcover | augustus 2009
€ 34.95

Steeds meer stabiele grootmachten worden uit hun evenwicht gebracht door relatief kleine factoren. De miljoenen verslindende war on terror krijgt geen vat op een kleine groep terroristen in Afghanistan. Iemand met één goed idee heeft een paar jaar later het grootste internetbedrijf ter wereld. Hele economieën storten plotseling in zonder dat men het tij kan keren. 500 Hezbollahstrijders weerstaan 30.000 Israëlische soldaten. De grote oplossingen waar de westerse politiek naar zoekt, werken niet meer. Beangstigend? Integendeel!

Joshua Cooper Ramo stelt in Het tijdperk van het ondenkbare dat onzekerheid en instabiliteit permanente factoren zijn geworden in deze tijd. Hij laat zien hoe kleine groepen mensen, die beschikken over motivatie, improvisatievermogen en verbeeldingskracht, snel en vaak zeer succesvol kunnen inspelen op onzekerheid. Snel reageren, onverwachte gebeurtenissen in je voordeel omzetten. Dat zijn de beste strategieën om te overleven en om eigenhandig de toekomst mee te lijf te gaan.


De balans van Bovenberg
economie en geloof in crisistijd
Auteur(s): T. de Reus
L. Bovenberg

ISBN:9789043516150
Kok ten Have | Paperback | augustus 2009
€ 16.50

Lans Bovenberg is een van Nederlands bekendste economen. Hij geniet een grote reputatie in binnen– en buitenland. Als kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) en adviseur is hij kind aan huis bij de diverse ministeries. Zijn tijd wordt verder gevuld door het hoogleraarschap in Tilburg en het directeurschap van het internationaal geprezen onderzoeksinstituut Netspar. Maar niet alleen de economie houdt Bovenberg bezig. Volgens eigen zeggen fascineert het werk hem enorm, maar is het niet zijn grootste passie. Die vindt hij in Jezus Christus.

In De balans van Bovenberg gaat Tjerk de Reus op zoek naar het hart van deze topeconoom, wereldverbeteraar en overtuigd christen. Een boek over identiteit, rentmeesterschap, Amerika, christelijke politiek, wereldeconomie, persoonlijke keuzes en de aantrekkelijkheid van het predikantschap.


Stop! Geen excuses meer
hoe je een leven lang gekoesterde gedachten kunt veranderen
Auteur(s): W. Dyer

ISBN:9789021546377
Kosmos Uitgevers B.V. | Paperback | september 2009
€ 17.95

In Stop! Geen excuses meer! onthult Wayne Dyer hoe je de negatieve denkpatronen die verhinderen dat je de hoogste niveaus van geluk, succes en gezondheid bereikt, kunt veranderen. Het is vaak ontzettend moeilijk om de destructieve denkgewoontes te doorbreken die je al vanaf je jeugd met je meedraagt. Deze worden continu goedgepraat met excuses als ‘Het is te laat om nu nog te veranderen’, ‘Als ik zou veranderen, zou dat mijn hele leven overhoop halen’, ‘Zo ben ik altijd geweest’. Wayne Dyer daagt je uit om die excuses voor eens en voor altijd de deur uit te doen.

Dr. Wayne W. Dyer is een internationaal bekende auteur en spreker op het gebied van persoonlijke groei, en wordt de 'father of motivation'genoemd. Hij heeft tientallen bestsellers op zijn naam stan en verscheen onder andere in 'The Today Show'en bij Oprah Winfrey.


De energetische code
aspecten van psychologie en psychopathologie in energetisch perspectief
Auteur(s): Warner Hemstede

ISBN:9789076407296
SU De Ronde Tafel | Paperback | september 2009
€ 18.50

Op heldere wijze laat Warner Hemstede in dialoog zien hoe het werken met energie -(chakra`s), psychologie en psychopathologie zich tot een eenheid vormen. Het boek is bestemd voor al diegenen die een aanvullend inzicht willen verkrijgen in het werken met cliënten op deze gebieden.

Het boek geeft naast het nodige inzicht een overzicht op de meest voorkomende ziektebeelden en hoe deze te behandelen. Tevens wordt in dit boek het lichaam verdeeld in meerdere psychologische segmenten, zodat een universele matrijs ontstaat van waaruit je een zuivere diagnose kunt stellen.



Iedereen is mediaal, jij ook!
ontwikkel je medialiteit & helderziendheid
Auteur(s): Beate Bunzel-Dürlich

ISBN:9789460150012
Akasha | Paperback | september 2009
€ 21.90

Iedereen is mediaal! Jij ook!

Medialiteit en helderziendheid zijn niet aan slechts enkele mensen voorbehouden. Iedereen kan zijn medialiteit ontdekken en trainen. Wanneer je hier al praktische ervaring mee hebt opgedaan – in aangename of misschien in onaangename of zelfs beangstigende vorm – zal dit boek je verder helpen. Maar ook wanneer je nieuwsgierig, geïnteresseerd en weetgierig bent, kan dit boek een mooie toegang zijn tot de wijde wereld van de medialiteit.

Nog nooit werden medialiteit en helderziendheid zo uitvoerig en praktijkgericht beschreven. Het boek geeft informatieve verklaringen van begrippen, feiten en processen rondom het thema medialiteit. Ook komt de ethiek van mediaal werk aan bod. De kern vormt de door de auteur ontwikkelde techniek waarmee je stap voor stap je eigen medialiteit kunt ontwikkelen en trainen.

Beate Bunzel-Dürlich is een ervaren seminarleidster en coach voor mediaal ontvangen met behulp van de succesvolle AKHESY®-techniek, die door haar is ontwikkeld. Ze staat aan het hoofd van het Akasha Zentrum Berlin voor medialiteit en levensvreugde.



De evangeliecode

Auteur(s): K. Junger

ISBN:9789043912068
Tirion Uitgevers | Paperback | juni 2008
€ 19.95



Overwin je verslaving
een spirituele benadering
Auteur(s): Deepak Chopra

ISBN:9789021546643
Kosmos Uitgevers B.V. | Paperback | september 2009
€ 16.95

Het uitgangspunt in dit boek is dat verslaafden misleide zoekers zijn; zoekers naar genot, plezier en spirituele diepte. Verslaving en gehechtheid kennen we allemaal en dit boek is een positief boek dat hulp biedt en zicht geeft op verlossing van gewoontes die we achter ons willen laten.


Money and the law of attraction vraag en het is gegeven
de lezingen van Abraham
Auteur(s): E. Hicks
J. Hicks Meer van deze auteur


Palaysia Productions |
€ 14.95

Vraag en het is gegeven de leringen van Abraham en Esther & Jerry Hicks NU OP DVD - GEHEEL NEDERLANDS ONDERTITELD

"Vraag en het is gegeven - zou dat werkelijk zo zijn? En waarom heb ik dan nog niet alles wat ik allemaal gevraagd heb?"

Abraham zou hier op antwoorden: "Je hebt het al, je weet alleen niet waar het is."

Op deze dvd's legt Abraham aan de hand van vele diverse vragen uit het publiek uit, hoe je op die plek kunt komen waar al je dromen op je liggen te wachten. En als je eenmaal bewust op reis gaat naar die plek, wordt je leven een aaneenschakeling van toevalligheden en kleine wondertjes.

Verheugen Want op reis gaan naar je dromen betekent dat je in jezelf een trilling ontsteekt die je vult met plezier en geluk - zoals een kind dat zich verheugd op z'n komende verjaardag, in de wetenschap dat het die gewilde fiets, of wat dan ook, zal krijgen.

Abraham leert je hoe je deze trilling in jezelf ontsteekt, en waar je alles wat je ooit wenste kunt vinden.

In de serie Vraag en het is gegeven is dit de specialdvd Money and the law of attraction (geld en de wet van aantrekking), geheel Nederlands ondertiteld. Op deze dvd staat onder andere:

* de uitgebreide versie van jou * dit is een vibrerend universum * vertel een ander verhaal! * ik wil mijn miljoenen, maar... * beperkt door mijn gedachten * jullie zijn allemaal verschillende werelden * op één lijn komen met je waarlijke fortuin * creëer met elk woord, met elke gedachte

Ondertiteling: Nederlands Audio: Engels Speelduur: 86:30 minuten


Het individuele scheppingsproces
leven vanuit je essentie, de Zwarte Lichten in de praktijk
Auteur(s): Monique Leurink

ISBN:9789021546698
Kosmos Uitgevers B.V. | Paperback | september 2009
€ 19.50

We leven in een tijd van snelle transformatie. God daalt langzaam af uit de hemel en we gaan hem steeds meer ontdekken in onszelf. Dat betekent een ontwaken naar een scheppend individueel bewustzijn. Dit ontwaken betekent een revolutie voor het bewustzijn, want het is een opening om te gaan leven vanuit je essentie, vanuit je ware bron. Als je mederegisseur bent van je eigen leven, dan is het prettig om te kunnen koersen met een kompas in je hand. Dit kompas biedt de spirituele astrologie. Het individuele scheppingsproces brengt de individuele levensweg in kaart en laat zien dat de ziel onderhevig is aan een kosmisch gestuurd zielsproces waarin de eigen scheppingskracht ligt besloten.

Monique Leurink (1955) heeft meer dan 35 jaar studies gedaan in verschillende gebieden van de astrologie. De laatste tien jaar heeft zij zich verdiept in de metafysische kant, een stroming die ongeveer 25 jaar geleden opkwam binnen de astrologie. In september 2005 richtte zij Luna Negra op, een internationale school voor metafysische astrologie (Nederland, België, Frankrijk) en zij heeft intussen vele astrologen hierin opgeleid (lunanegra.nl).



Een open geheim
natuurlijke theologie als brandpunt van geloof, kunst en wetenschap
Auteur(s): Alister MacGrath

ISBN:9789043516471
Kok ten Have | Hardcover | september 2009
€ 39.90

Een volledig nieuwe kijk op natuurlijke theologie, waar christelijke denkbeelden en de natuurwetenschappen elkaar ontmoeten.

Nieuw standaardwerk

In dit langverwachte boek presenteert McGrath een nieuwe kijk op natuurlijke theologie, waarbij hij opnieuw haar redelijkheid en nut bevestigt. Hij ontwikkelt een visie op natuurlijke theologie als ontmoetingsplaats voor het christelijk geloof, kunst en literatuur en de natuurwetenschap. Daarbij reikt hij diverse openingen aan tot dialoog, kruisbestuiving en verrijking.

Natuurlijke theologie, zo stelt hij, gaat over het kijken naar de natuur op een christelijke manier, om zodoende onder de indruk te raken van haar schoonheid, waarheid en goedheid.


Vraag je gidsen
verbinding maken met je hemelse helpdesk
Auteur(s): S. Choquette

ISBN:9789076541181
Palaysia Productions | Paperback | september 2008
€ 17.95

Verbinding maken met je hemelse helpdesk!

We zijn allemaal spirituele wezens met een spiritueel support systeem aan de Andere Kant. Deze helpdesk overziet ons leven en gidst ons vanaf het moment dat we geboren worden tot het moment dat we onze fysieke lichamen weer verlaten. Zodra we leren hoe we ons kunnen verbinden met onze gidsen, komen onze levens natuurlijkerwijs in een patroon van gemak en flow. Dan voeden we onze ziel, vervullen ons levensdoel en maken we onze tijd hier op aarde eindeloos plezierig.

Je hemelse helpdesk bestaat uit allerlei verschillende entiteiten: van geleidegeesten tot vreugdegidsen en van beschermengelen tot renners. In het boek 'Vraag je gidsen' leert Sonia je niet alleen hoe je contact kunt maken met al deze verschillende energiën, maar ook hoe je ze kunt vragen om je te helpen op welk gebied in je leven dan ook. Zodat jij kunt genieten van alle liefde, overvloed en geluk waar je recht op hebt!



De tempel en de loge
van tempelridders tot vrijmetselarij
Auteur(s): M. Baigent
R. Leigh Meer van deze auteur

ISBN:9789043911030
Tirion Uitgevers | Paperback | oktober 2007
€ 12.50

De mysterieuze tempelridders, oorspronkelijk de beschermers van pelgrims in het Heilige Land, hebben al velen geïnspireerd. Naast verschillende andere genootschappen heeft ook de tegenwoordig zo omstreden vrijmetselarij haar wortels bij de Orde van de Tempel gezocht.

Michael Baigent en Richard Leigh hebben onderzocht of de organisatie er terecht van uitgaat dat zij een voortzetting van deze mysterieuze orde is. Zij volgen nauwgezet de ontwikkelingen vanaf de opheffing van de Tempelorde tot de oprichting in 1717 van de eerste Grootloge in Engeland.

Daarnaast komen ook de ontwikkelingen in de 17e en 18e eeuw en de betekenis van de vrijmetselarij voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd aan bod. De auteurs besteden aandacht aan de vraag waarom deze organisatie, die tegenwoordig met zo veel wantrouwen, ironie, spot en minachting wordt bekeken, ooit zo populair heeft kunnen worden en 'in weerwil van lasteraars' nog steeds is.



De Sleutel
de missing link tussen The secret en je hartewens
Auteur(s): J. Vitale

ISBN:9789049960032
FMB Uitgevers | Hardcover | september 2008
€ 17.95

The Secret leert dat gedachten resoneren met het Universum en dat je kosmische energie kunt inzetten om doelen te bereiken en wensen te vervullen. Toch hebben velen inmiddels ondervonden dat het nog niet zo makkelijk is om The Secret met succes toe te passen. Dit boek kan je daarbij helpen.

Met tien 'clearing methods' om de Wet van Aantrekking te activeren.

Wat is er eigenlijk precies voor nodig om een boodschap aan het Universum sturen en je wensen in vervulling te zien gaan? Praktische en psychologische blokkades kunnen in de weg zitten. Joe Vitale legt uit wat die belemmeringen zijn en hoe je ze kunt oplossen. Zijn werk was een inspiratiebron voor The Secret. In De Sleutel biedt hij nu de psychologische verdieping en de praktische adviezen die in The Secret ontbreken.


Wereld na Amerika
...en de opkomst van de rest
Auteur(s): F. Zakaria

ISBN:9789025428990
Contact | Hardcover | juli 2008
€ 34.95

Dit is géén boek over de ondergang van Amerika. Integendeel, Zakaria laat zien hoe alle dingen waarin Amerika goed is - geld verdienen, democratie, luxe - over de hele wereld symbolen van welvaart zijn geworden.

Maar de Verenigde Staten zijn verslagen op het terrein dat ze zelf hebben gedefinieerd. De hoogste torens staan niet meer in Chicago of New York, maar in Singapore en Maleisië. Het meeste geld wordt niet verdiend in Los Angeles maar in Dubai en de Emiraten. De hele wereld is geglobaliseerd, behalve het land dat de globalisering heeft uitgevonden.

Zakaria trekt met grote trefzekerheid de lijn terug tot in de zestiende en zeventiende eeuw om te beschrijven hoe het Oosten zijn toenmalige prominente rol kwijtraakte, hoe de verhoudingen zijn geworden zoals ze nu zijn. Om uit te komen bij wat hij als het grote verhaal van onze tijd beschouwt: hoe de rest van de wereld zich naar westers model aan het ontwikkelen is - en wat dat voor gevolgen heeft voor internationale politiek, milieu en de toekomst van democratie.



Webshop: www.era-nova.nl

Souls of Distortion Publishing

KvK: 17242319
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki