Loading...
nl

Mercurius retrograde

admin
admin sep 15 '09
Nieuwsbrief 2009-08

30-8-2009

Actuele astrologie

Actuele astrologie is in de eerste plaats gebaseerd op het vooruit lopen van de langzaam lopende planeten door de dierenriem. De snellere planeten , inclusief de Zon en de Maan, zorgen vaak voor een kortstondige beweging. De sfeer verandert als een planeet van teken verandert. De Zon verandert elke maand van teken rond de 21e van de maand.



In deze nieuwsbrief aandacht voor

Mercurius retrograde op 7 september

Pluto direct op 11 september

Saturnus oppositie Uranus 15 september



Mercurius retrograde vanaf 7 september tot en met 29 september

Het is niet de eerste keer dat ik in de nieuwsbrief aandacht besteed aan het feit dat Mercurius retrograde gaat. Dat komt omdat Mercurius 3 keer per jaar retrograde gaat en een retrograde periode van Mercurius meestal goed voelbaar is.

De retrograde periode duurt ongeveer drie weken. In die tijd kun je op gebieden waarover Mercurius heerst beter geen nieuwe initiatieven nemen. Dat betreft zaken die met vervoer, communicatie, communicatiemiddelen, contacten, handel en onderhandelingen te maken hebben. Bij al deze zaken kun je te maken krijgen met oponthoud. Afspraken en vergaderingen en andere zaken die gepland zijn worden in deze periode vaker uitgesteld of gaan helemaal niet door.

Voor dat Mercurius retrograde gaat lopen is het goed om te zorgen dat je een back-up van je computer hebt gemaakt. Want computers zijn eigenzinnige apparaten en met Mercurius retrograde lijken ze sneller te crashen.

Momenteel loopt Mercurius al langzamer dan normaal en misschien heb je er al wat van gemerkt. Je bent ineens iets kwijt, een afspraak is al afgebeld, je probeert een afspraak te maken maar je krijgt de juiste persoon niet te pakken. Erger je niet over al deze zaken, maar benut deze periode om orde op zaken te stellen. Zoals oude contacten nieuw leven inblazen, je papieren ordenen, een beslissing herzien etc. Dit is een tijd voor reflectie en bezinning. Het is geen goede tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen, tenzij je al eerder met de zaak bezig hebt gehouden.

Het is een gunstige tijd om “oude zaken” op te halen, bijvoorbeeld om een reünie te organiseren. Als je het nieuws volgt op de dagen rond het retrograde gaan van Mercurius zul je merken dat er meer sprake is van oponthoud in het verkeer, langere files, meer ongelukken. Ook in de politiek worden dingen teruggedraaid. Onderhandelingen kunnen tijdens deze periode soms totaal vastlopen. Wees tijdens deze periode extra alert. Lees belangrijke documenten meerdere malen door en houdt bij alles rekening met vertraging, maak geen belangrijke afspraken zeker niet als het om een eerste contact gaat. Ga je op vakantie tijdens deze periode houdt er dan rekening mee dat je onverwacht in allerlei zaken verzeild kunt raken. Ook kaarten sturen, telefoneren alles zal net even anders gaan.


Mercurius staat op 6 graden Weegschaal als hij retrograde gaat en loopt terug tot 21 graden Maagd.
Wie in zijn geboortehoroscoop op deze graden belangrijke punten of planeten heeft staan, zal op een bepaalde manier extra te maken krijgen met zaken die niet doorgaan of worden teruggedraaid.
Vooral als je geboren bent tussen 14 en 30 september is het belangrijk tijdens deze periode geen overhaaste beslissingen te nemen.


Pluto direct op 11 september

Pluto is op 4 april 2009 retrograde gegaan en gaat 11 september weer direct lopen.

Pluto gaat sinds 26 januari 2009 door het teken Steenbok. Sinds Pluto door het teken Steenbok gaat hebben we te maken met de economische recessie. De komende 15 jaar staat Pluto in het teken Steenbok. Het teken Steenbok staat voor soberheid en inkrimping. Het gaat om een bewustzijnsproces betreffende wat echt van waarde is. Alles wat de laatste jaren is gezaaid, wordt nu geoogst. In plaats van uitbreiding (Pluto door Boogschutter de jaren hiervoor) worden we geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Tijdens de retrograde gang van Pluto werden er steeds plannen gemaakt om de economie weer op gang te krijgen, maar er werd ook heel veel teruggedraaid en sommige dingen werden al weer van tafel geveegd nog voor dat er sprake was van een resultaat. Met Pluto direct kunnen zaken weer daadwerkelijk op gang komen en men kan denken dat het allemaal wel mee valt, maar zaken kunnen niet op de “oude voet” verder. De vraag is wat men geleerd heeft van de economische crisis en hoe nu verder.

Nu Pluto weer direct is zullen zaken die aan verandering toe zijn ook daadwerkelijk worden aangepakt.

Ook in de persoonlijke horoscoop is de actuele werking van Pluto voelbaar. Vooral al je de Zon of andere planeten in de eerste graden van het teken Steenbok hebt staan, zullen zich levensveranderende situaties voor kunnen doen, of deze hebben zich al voorgedaan in het begin van het jaar. Nu Pluto direct gaat kun je daarvan de vruchten plukken of je zult de zaken die je tijdens de afgelopen periode hebt moeten opgeven beter kunnen accepteren.



Saturnus oppositie Uranus voor de 3e keer op 15 september.

De oppositie van deze twee planeten is nu al weer voelbaar en kan de komende maanden zijn invloed uitoefenen.

Deze oppositie wordt in totaal 5 keer gemaakt en beheerst sinds 4 november 2008 het wereldbeeld. De 2e keer viel op 5 februari 2009. Saturnus ging toen retrograde en daardoor werd de oppositie opnieuw gemaakt. Saturnus is inmiddels direct gaan lopen en nu is het de retrograde Uranus die maakt dat de oppositie voor de 3e keer gemaakt wordt. De 4e oppositie valt op 24 april 2010 en de laatste en 5e oppositie op 27 juli 2010. De economische crisis is begonnen tijdens de eerste oppositie en werd echt serieus genomen in januari 2009 toen Pluto in het teken Steenbok ging lopen. In de actuele nieuwsberichten is eerder gezegd dat de crisis tot 2010 zal aanhouden en hoewel er momenteel gesuggereerd wordt dat we het dieptepunt gehad hebben zal ook deze oppositie de mensheid op een bepaald punt opnieuw wakker schudden. Saturnus en Uranus maken eens in de 45 jaar een oppositie, deze oppositie gaat altijd gepaard met een crisissfeer.



Saturnus in het teken Maagd heerst over orde (Maagd) en structuur (Saturnus).

Uranus in het teken Vissen heerst over chaos (Vissen) en de collectieve psyche en het opgeven van grenzen (Uranus).

Saturnus in Maagd maakt de mensheid bewust om bepaalde natuurwetten te erkennen dat gebeurt tijdens een disharmonisch aspect vaak door materiële manifestatie (orkanen, natuurrampen etc).

Met Uranus in Vissen leert men dat men in het belang van de totale mensheid en evolutie af moet zien van hebzucht en eigen belang.

Gedurende de oppositie tussen Saturnus en Uranus in deze twee tekens komen we tot het besef dat een oude cyclus eindigt en een nieuwe begint.

Dat dingen totaal anders moeten worden aangepakt is duidelijk.

Omdat Saturnus nu direct loopt en Uranus retrograde kan het zijn dat men terug valt op een “oude zekerheid”. Als dat gebeurt zal het schokeffect tijdens de volgende oppositie op 24 april 2010 des te groter zijn.

Saturnus neigt er toe om vast te houden aan bezit.

Uranus rebelleert tegen een vast vorm, zeker als de vorm de vooruitgang tegenhoudt.

Uranus bezit de kracht om een bestaande werkelijkheid overhoop te halen.

De strijd tussen Saturnus en Uranus gaat onvermoeibaar door, de les is het samengaan van Uranus, de kunst om vernieuwingen kalm te integreren in bestaande patronen of bestaande patronen aan te passen aan de nieuwe ontwikkelingen.

Dit geldt ook voor mensen waarbij de oppositie van Saturnus en Uranus contact maken met planeten en/of belangrijke punten in hun geboortehoroscoop. Vaak veroorzaken deze planeten in een oppositie met elkaar “angst” die groter is dan normaal, “angst voor het onbekende”, het gevoel “wat staat ons nog te wachten”. Angst is een slechte leermeester, het is belangrijk bij alles om verantwoordelijkheid (Saturnus) voor de vernieuwingen (Uranus) te accepteren.



Mercurius retrograde in vierkant aspect met Pluto direct op 11 september.

Mercurius, de planeet die heerst over alle contacten en bewegingen, in een vierkant aspect op Pluto kan maken dat er op die dag afspraken worden afgedwongen, zaken hals over kop worden teruggedraaid. Het is geen goede dag om belangrijke beslissingen te nemen. In je persoonlijk leven kun je daar rekening mee houden. Let die dag ook extra op in het verkeer!



Mercurius conjunct Saturnus oppositie Uranus op 22 en 23 september

Mercurius retrograde activeert deze dagen de oppositie van Saturnus met Uranus.

Men kan zich vastbijten in “oude zaken” of er worden “oude koeien” uit de sloot gehaald.

Wanneer men te veel vast wil houden aan wat “voorbij” is kan men te maken krijgen met zaken die het leven totaal op zijn kop zetten.

Ruim op, order, maar houd niet vast aan zaken die aan vernieuwing toe zijn.


http://www.jopiemartens.nl/nieuwsbrief.htm


Mercurius retrograde
By Wilma ter Mull wtermull@gmail. - 26 September 2008

Een wat ouder stukje maar daarom niet minder duidelijk
Mercurius is afgelopen woensdag 24 september retrograde gaan lopen. Het valt me op dat deze keer de energie die daarbij hoort nogal opvallend is. Volgens mij was deze energie al lang van te voren te voelen, al toen Mercurius in vaart minderde. Mercurius heerst over alles wat met communicatie en beweging in het sociale te maken heeft. Wanneer Mercurius, bekeken vanuit de aarde, achteruit loopt, men noemt dit retrograde, dan zie je dat er heel snel miscommunicatie optreedt. Omdat op dit moment Mercurius in weegschaal loopt, speelt de miscommunicatie zich vooral af in relaties. Ik wil nu een paar voorbeelden geven die mij deze week zijn opgevallen.

Om te beginnen las ik vanmorgen in de Volkskrant dat er een bizarre overeenkomst werd gemaakt door de media en betrokkenen over de vermissing van de 24 jarige stagiaire op Bonaire en een aanranding in Schagen. Van de stagiaire op Bonaire weet men dat ze het laatste gezien is toen ze van de fiets werd getrokken door een onbekende man. In Schagen (NL) werd diezelfde dag een meisje van acht jaar óók van haar fiets getrokken en meegenomen. Iemand die dit zag heeft onmiddellijk de politie ingeschakeld zodat de man binnen een kwartier opgepakt kon worden. Het bizarre nu is, dat er o.a. door de media maar ook door de omstanders een verband wordt gelegd tussen beide voorvallen terwijl dit niets met elkaar te maken heeft (aldus de Volkskrant). De fiets is de enige overeenkomst tussen deze twee zaken. By the way: de fiets is wel een uitgesproken voertuig die onder Mercurius valt (meer dan de auto die veel sneller en een grotere afstanden aflegt). Dat het toevallig om meisjes gaat verwijst naar het Venuselement waarin Mercurius nu staat in weegschaal. Immers Venus is de heer van weegschaal.

Een ander opvallend gebeuren, dat zeker te maken heeft met Mercurius is: de wens van Mc Cain om het verkiezingsdebat met Obama gepland op vrijdagavond op te schorten in verband met de financiële bankcrisis in Amerika. Mc Cain heeft zijn Zon in maagd staan waar Mercurius over heerst. Het is maar de vraag of het gevraagde uitstel écht te maken heeft met de financiële situatie op dit moment…? Het lijkt er meer op dat het een innerlijke terugtrekbeweging van Mc Cain zelf is; wellicht ziet hij op tegen het standpunt moeten bepalen over wat hij wil in het sociale. Zijn ascendant staat namelijk in de 19de graad waar de retrograde Mercurius overheen gaat.

Ook in je eigen communicatie kun je opmerken dat woorden niet overeenkomen met wat je bedoelt. Dit geldt in het bijzonder als je horoscoop een accent heeft liggen op Mercurius of op het teken tweelingen en of maagd. Het kan dus heel goed zo zijn dat er mensen zijn die hier maar weinig last van hebben; zij zijn dan minder gevoelig voor Mercurius omdat daar bij hen geen accent ligt.
De tijd dat Mercurius retrograde loopt duurt tot 16 oktober a.s. en de afstand die afgelegd ligt tussen 23 graden en 8 graden weegschaal. Op 6 oktober maakt Mercurius een conjunctie met de Zon en dan begint er een nieuwe cyclus. Zijn er nu planeten die je in je horoscoop op deze graden hebt staan dan zal op dat specifieke gebied communicatie aan de orde komen en aan revisie toe zijn. Daarbij valt nog te zeggen dat de 23ste graad 15de en 8ste graad extra benadrukt worden omdat op deze graden (8 en 23) Mercurius van richting verandert, én dus op de 15de graad een conjunctie met de Zon maakt.
Vele jaren van observatie, heeft mij geleerd dat de retrograde Mercurius je veel kan leren van het verborgen karma dat de mens bij zich draagt en tevens de sleutel voor de oplossing aanreikt mits je een goed onderzoek pleegt.
Voor Mc Cain b.v. zou het weleens het signaal kunnen zijn dat mocht hij president worden, hij dit niet tot het eind vol kan houden. Een aarzeling wordt namelijk duidelijk zichtbaar en deze aarzeling heeft zeker te maken waarnemingen die hij gedaan heeft de laatste tijd bij zijn tegenstander.
Niet voor niets gooit hij Palin in de strijd waar Obama iets heeft laten liggen.
Het lastige in de retrograde gang van Mercurius is namelijk, dat de verpakking van de argumenten, in dit geval de financiële crisis, je veelal misleidt.
Zo is dit ook in het klein! Kortom de komende drie weken moeten we ons bezinnen op de omgang met onze medemens!






Delen:
admin
admin sep 15 '09

Karin Vrielink

De Engelcitaten komen uit het boek : "Het Engelencalendarium" van Ambika Wauters



Weekhoroscoop 14-09-2009 t/m 20-09-2009
Maandag 14 september
Vandaag lijkt het erop dat we ons wat minder makkelijk en begrijpelijk kunnen uitdrukken, dan we eigenlijk zouden willen. Misschien schatten we een aantal zaken iets te makkelijk in. Optimisme en vertrouwen zijn natuurlijk mooie eigenschappen, maar wanneer je optimistisch bent omdat je je ogen sluit voor de realiteit, kun je aardig je neus stoten. Dus pas vandaag een beetje op niet te goed van vertrouwen te zijn.

Dinsdag 15 september
Vandaag maken Saturnus en Uranus voor de derde keer een oppositie met elkaar. Een oppositie is een spanningsaspect. Deze spanning is voelbaar tussen het nieuwe en het oude. Veelzeggend detail is dat de eerste oppositie was op de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen ( 4-11-2008). Op deze dag was de spanning tussen oud (McCain) en nieuw ( Obama) letterlijk voor de hele wereld te volgen. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Het is dus tijd voor een nieuwe frisse wind voor de wereld, en vandaag zullen we daar alleen maar meer van overtuigt raken. Het is geen toeval dat het vandaag Prinsjesdag is. Met Saturnus oppositie Uranus, kunnen we dus een behoorlijk spektakel verwachten. Het oude versus het nieuwe. Er zijn dus vernieuwingen en veranderingen nodig, maar die botsen met bestaande opvattingen en overtuigingen. Er zullen waarschijnlijk behoorlijk wat bezuinigingen aangekondigd worden, maar die zullen niet zonder slag of stoot geaccepteerd worden door de bevolking. Er blijft weinig te lachen over vrees ik.
Persoonlijk zal iedereen de Saturnus Uranus oppositie voelen. En velen hebben dat in de afgelopen periode al kunnen bemerken. We worden uitgedaagd om onze oude waarden en structuren los te laten. We worden uitgedaagd tot verandering en vernieuwing, zowel op persoonlijk als op mondiaal niveau. Vandaag worden we ons en weer duidelijk van bewust dat we in de overgang naar de Nieuwe Tijd zitten. Kijk alleen maar om je heen, om te beseffen wat er gebeurt in de wereld. Deze verbinding zal nog twee keer tot stand komen; op 26 april 2010 en 27 juli 2010.
We kunnen vandaag bemerken dat we een aantal zaken even door een roze bril zien. Daardoor zien we ze niet echt helder en realistisch. Het lijkt wel of we maar geen duidelijkheid kunnen krijgen met betrekking tot onze één op één relaties. Ook hebben we moeite om onszelf op de juiste waarde te schatten. De een overschat zichzelf en de ander onderschat zichzelf.

Woensdag 16 september
De onduidelijkheid van gisteren lijkt te leiden tot een behoorlijke onderhuidse spanning. We weten dat het tijd is voor verandering en vernieuwing, maar we hebben er moeite mee om dat vorm te geven. Op sommige momenten lijkt de spanning ineens te snijden, alsof het zomaar ineens uit de lucht gevallen komt…. Probeer het vandaag op je eigen wijze te doen ondanks de spanningen die dat kost. Wanneer je trouw blijft aan jezelf, geeft dat uiteindelijk toch het beste gevoel.

Donderdag 17 september
Kunnen we veel onduidelijkheid en spanningen ervaren. Het wordt niet bepaald een ontspannen en rustige dag. Al deze spanningsmomenten leveren dus een flinke dosis stress op. Toch zijn het tegelijkertijd ook mooie leermomenten. Bijt niet te hard van jezelf af, en kijk op tijd naar je eigen aandeel in het geheel. Dat geeft je waarschijnlijk waardevolle inzichten, en daardoor kan de spanning uiteindelijk afnemen. Het heeft namelijk geen zin op steeds naar de ander te wijzen, zolang je je eigen aandeel niet duidelijk hebt.

Vrijdag 18 september
Vandaag vormt zich een Nieuwe Maan in het teken Maagd. We mogen een nieuw begin maken, en het is een prachtig moment voor uitzuiveringsprocessen, en dan met name op het gebied van gezondheid. Het veranderingen van eet en leefgewoonten heeft grote kans van slagen omdat dit ondersteund wordt door deze Nieuwe Maan. Geef wat extra aandacht aan zuiverende meditaties en het zuiveren van je edelstenen en je gedachten en gevoelens vandaag, en maak een nieuw, zuiver, begin
Deze Nieuwe Maan krijgt wat extra ondersteuning van onze communicatieplaneet Mercurius die zich tijdens zijn retrogradeloop wederom in het teken Maagd begeeft. Met name uitzuiveringsprocessen die van binnenuit spelen zullen hierdoor ondersteund worden.

Zaterdag 19 september
Vandaag wordt er een licht positieve verbinding gemaakt, die ons in staat stelt om onszelf beter en duidelijker te verwoorden naar onze dierbaren. We hebben hierbij echter wel de neiging om met name rekening te houden met onze omgeving, en wat minder met onszelf. Toch is het belangrijk dat je jezelf en dat wat voor jou belangrijk is de plek geeft die het verdient. Als je jezelf niet op waarde schat, hoe kun je dan verwachten dat de ander dat wel doet?

Zondag 20 september
Vandaag lukt het ons om onze woorden zorgvuldig te kiezen.
In de middag verlaat Venus het teken Leeuw om haar invloed te doen gelden in het teken Maagd. Dat betekent dat we flirterig gedrag en met name het genieten van alles plaats gaat maken voor deugdelijkheid en werken. De tijd van onbezorgdheid lijkt voorbij en moet plaats maken voor de orde van de dag. In ons liefdesleven worden we mogelijk ook wat minder zinnelijk, en wat meer behoudend.

De Engel die bij deze week hoort is de Engel van Plezier
Plezier verhoogt onze waarnemingszin en bevrijdt de geest

Heb een fijne week!

http://www.spiritueelmediator.nl/voorlichtingweekhoros.htm
admin
admin sep 15 '09
Van deze site heb ik zonder toestemming gekopieerd... blush
Omdat ik het echter zo enorm belangrijk vond om deze info door te geven (vanwege de onrust) ben ik dus tegen mijn eigen principes ingegaan.
Ik heb de dame in kwestie geemailed en haar verteld dat ik dit heb gedaan, ook de reden waarom.
Dus mocht er commentaar komen, ik weet wat ik heb gedaan en heb dit ook netjes aan de site eigenaar gemeld.
Ik heb haar geschreven dat ik in de toekomst eerst keurig toestemming zal vragen.
Beschermengel
Beschermengel sep 15 '09

Maar is toch reclame voor haar!......ik zou er blij mee zijn als je iets publiseerd smile
JulienMoorrees
JulienMoorrees sep 16 '09
Ja ik denk ook niet dat ze het erg vindt. En misschien vind ze dit ook wel een leuke site. In ieder geval ben ik blij met de info smile.
admin
admin sep 16 '09
Ik heb een respons gehad op mijn mail, zal hem even hieronder plakken.

Hallo Karin,

Geen probleem. Je hebt het niet voor eigen gewin gedaan, maar om kennis te delen. Je hebt ook netjes de bron vermeld. Ik denk echter dat de onrust niet te maken heeft met Mercurius retrograde, maar eerder met Saturnus oppositie Uranus ( dinsdag 14 september) zoals je kunt lezen beslaat deze een lange periode. Tezamen met Pluto in Steenbok doen ze de wereld op haar grondvesten schudden. En als je hooggevoelig bent, kun je natuurlijk oppikken. Wanneer je meer wilt weten kun je de columns lezen die ik daarover op de site heb gezet.



Groetjes, Karin

Ps. Is je forum ook nog ergens op internet te vinden?



Van: Karin Claassens [mailto:karin.claassens@hotmail.com]
Verzonden: dinsdag 15 september 2009 20:27
Aan: reactie@spiritueelmediator.nl
Onderwerp: Gecopieerd



Goedendag Karin,



Van uw weekhoroscoop van deze week (14 sept) heb ik een stukje gekopieerd.

Ik ben lid van een spiritueel forum, de laatste dagen is er nogal wat onrust

waardoor ik ben gaan zoeken naar de retrograde van Mercurius omdat mijns inziensveel van de onrust daarvandaan komt.

Echter ik begreep dat ik niet zonder toestemming mocht kopiëren...

Mijn oprecht excuus, ik heb wel onderaan het stukje vermeld dat ik deze info van uw site heb gehaald.



Ik hoop dat u mijn excuus kunt aanvaarden en ik zal in het vervolg vooraf toestemming vragen.



Met vriendelijke groet,



Karin Claassens
admin
admin sep 16 '09
Niet nodig te zeggen dat ik de link naar Merudi al heb gemailed naar deze dame.
JulienMoorrees
JulienMoorrees sep 16 '09
Wat een leuk antwoord van haar. Ik begrijp alleen niet wat ze bedoeld met dinsdag 14 september, want het was gisteren dinsdag 15 september.
Islandlady
Islandlady sep 16 '09
Zo zeg dank je voor het delen van deze informatie. Nu weet ik ook waar mijn eigen onrust vandaan komt.
gast
gast sep 16 '09
Er zit veel onrust in de lucht ja. Maar ook dat gaat wel weer over hoop ik smile
admin
admin sep 16 '09
Tuurlijk wel..
gast
gast sep 16 '09
Wel grappig te weten misschien; in de levensboom van de kaballah zijn het Bina (inzicht, saturnus) en Chochma (wijsheid, Uranus) die tegenover elkaar staan. De één staat in de rechter zuil, de ander in de linker. Dit betekend dat ze opponenten van elkaar zijn die evenwicht zoeken. Het evenwicht tussen beide wordt Da'at genoemd wat kennis betekend. Maar ook Keter (de kroon) staat tussen beide en staat voor emanatie (evenwicht en het begin van het bestaan) en wordt door neptunus of Pluto vertegenwoordigd.
admin
admin sep 16 '09
Origineel bericht van: NiMS
Wat een leuk antwoord van haar. Ik begrijp alleen niet wat ze bedoeld met dinsdag 14 september, want het was gisteren dinsdag 15 september.


Ze zal zich wel vergist hebben lijkt me.

Of..


Ze woont in een ander universum.
admin
admin sep 16 '09
als je in de lucht zwaait, zwaait ze zeker vanaf haar thuisbasis naar jou terug.
admin
admin sep 16 '09
Vast!
Het lijkt me een aardig persoon.
admin
admin sep 16 '09
m'n pc is al enkele keren uitgevallen, en kan mensen soms niet bereiken..
En de retrograde had/heeft er zeker mee te maken, heb in alle geval een heerlijk dagje gehad!
admin
admin sep 16 '09
Dit is echt grappig!
De dame die ik heb gemailed over het kopiëren woont ook in Den Bosch...nou ja, nu vraag ik je..lol
Ow en ze heet ook Karin zoals je wellicht al hebt gelezen, hoezo "toeval"..
Ze schreef me dit nadat ze merudi had bezocht.
Groene_heks
Groene_heks apr 22 '11
En daar gaan we weer smile

Mercurius retrograde


Mercurius, de planeet die in ons dagelijkse leven alles te maken heeft met communicatie, en de contacten met je medemensen.
Het is ook de planeet van de handel en het verkeer.

Mercurius loopt in ruim een jaar door alle 12 dierenriemtekens en 3 maal per jaar doet hij dat gedurende ongeveer 23 dagen achteruit lopend, dit noemt men retrograde. In deze periode is alles wat met de energie van Mercurius te maken heeft meer naar binnen gericht.

Mensen die dus geboren worden tijdens een retrograde periode van Mercurius zijn wat het mentale stuk aangaat introverter, meer gericht op de impulsen vanuit hun onderbewuste. Deze mensen hebben in hun jeugd bijna allemaal het gevoel gehad niet begrepen te worden, zij denken anders en soms sluit hun manier van communiceren en van feiten verbinden ook niet helemaal aan bij de gangbare norm.

Van woensdag 30 maart tot 23 april 2011 loopt Mercurius aan de hemel, in het teken van de Ram retrograde, dat betekent dat sommige onder ons te maken krijgen met storingen op het gebied van verkeer, handel en communicatie.
Een computer die stuk gaat b.v. of iemand die te laat op een afspraak komt of erger nog helemaal niet op komt dagen.
Treinverkeer dat niet soepel verloopt, post die niet op de juiste plaats van bestemming komt, telefoonstoringen, dit kan allemaal veroorzaakt worden door Mercurius die achteruit loopt.

De dagen rondom het moment dat Mercurius retrograde wordt is over het algemeen niet de beste tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen.
Het is ook niet echt een goed moment om contracten te tekenen.
Wel is het een prima moment om onafgewerkte zaken uit het verleden af te maken of af te ronden. Soms komen in deze periode dingen die je al lang bent vergeten weer boven of contacten met mensen uit het verleden komen terug.

Vaak zie je ook op de dag dat deze planeet retrograde wordt tal van spraakverwarringen of soms hele onverwachte en emotionele uitingen van mensen om je heen.

De eerst volgende periode van een retrograde Mercurius is van 3 augustus tot 27 augustus 2011.

http://home.planet.nl/~jonke818/p_mercurius.htm
gast
gast apr 22 '11
Als ik dit zo lees kan het bijna niet anders als dat ie tijdens mijn geboorte ook retrograde ging wink
Groene_heks
Groene_heks apr 22 '11
Kun je waarschijnlijk wel terugvinden op internet.
Ik denk dat ik op Mercurius ben geboort....lol

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki