Loading...
nl

In het centrum van je leven staan.

admin
admin sep 4 '09
Uit het boek " in het centrum van je leven staan" Morya wijsheid, geert Crevits,



De eerste stap om te doen is liefdevolle aandacht op jezelf richten, zodat je kan begrijpen waar je mee bezig bent en waar de essentie van het bestaan ligt. Ineens begin je dan in te zien waar je naartoe wil en krijg je het idee dat er zoveel dingen zijn die je zou moeten doen en dat je die ook inderdaad stilaan aan het realiseren bent. het heeft geen zin te denken dat je dit niet kan, want dan maak je een fout, in die zin dat je ter plekke blijft trappelen. Als je de indruk hebt van :' Ik kan niet vooruit', weet dan dat je op datzelfde moment een fout aan het maken bent. je ziet dan niet langer in welke richting je vooruit zou kunnen gaan, want je maakt jezelf wijs dat het allemaal opeens geen betekenis meer heeft.

Ook al ben je in je leven nog zo druk bezig met van alles en nogwat tedoen, toch kan je ineens de indruk krijgen dat het allemaal zinloos is. Dat komt omdat je in feite gevlucht bent van wat je werkelijke taak is. Je werkelijke taak bestaat eruit dat je datgene in je leven betrekt wat jijzelf waardevol vindt. Probeer dus de waarden te ontdekken die voor jou op dit moment van belang zijn. en dan pas kan je vooruit, want dan durf je dingen in handen te nemen en op je eigen manier tot uitdrukking te brengen. Weet dat je dan gesteund wordt en er ook altijd een reden is om werklijk blij te zijn. je zal voordurend verder kunnen.

Laat je nooit ontgoochelen als de weg zogezegd lang is. Nee, durf gewoon te genieten van het feit dat je met een bepaald iets bezig bent of geconfronteerd wordt, iets dat voor jou een betekenis heeft die belangrijk is op dit moment. Meer hoef je er niet achter te zoeken. En toch zal je zien dat je niet alleen bezig bent maar dat je in een grotere samenhang staat. Je zal ontdekken dat er meer bloemen zijn, dat er meer pracht is. Dan zal je beseffen dat er andere wezens bestaan die die bloemen daar hebben geplaatst, dat dus mensen zijn die op dezelfde manier bezig zijn.

Op dat moment begin je het grotere patroon van het leven te ontdekken en zie je ineens van: "he, het is belangrijk dat dit gebeurt".

Dan ben je klaar om te begrijpen dat de wereld anders is dan je denkt. Want ineens krijg je het idee dat er zovele dingen zijn die je nog zou moeten en kunnen doen, maar tegelijkertijd sta je in een rust. Dit is het wonder dat op dat moment plaatsgrijpt. Je bent niet langer in alle staten, maar je bevindt jein een rust omdat je weet dat wat je doet, belangrijk is. Het is noodzakelijk dat je dit onderscheid leert te maken, dat je dus kan onderscheiden wat belangrijk is en wat niet.
Delen:
admin
admin sep 4 '09
Als een spiritueel zoeker de verbondenheid opnieuw kan ontdekken met zijn groep, kan hij daardoor een grote vreugde beleven. Want op het moment dat je in je innerlijke ontdekt dat je met bepaalde mensen opnieuw kan samenwerken, maar dan op een nieuwe basis, met een nieuwe inhoud en een mogelijkheid om verder te gaan als nooit te voren, dan zal je heel veel liefde uitwisselen met elkaar. Dan zal je met heel veel dingen rekening kunnen houden ,die inderdaad jouw leven ondersteunen. Niet ten koste van jezelf, die is belangrijk, maar als een bron van vreugde die uit je hart stroomt. Daarom moet je eerst je hart durven zien als dat wat eigenlijk echt belangrijk is. Dan sta je in de juiste verhouding ten opzichte van je medemens, dan zie je dat het met broederschap en zusterschap te maken heeft, en dan kom je in het bewustzijn van de ziel terecht.

Op dat niveau aangekomen, kan het zijn dat je opnieuw de weg aflegt. Maar deze keer is het een weg van verandering, van verbetering en van vernieuwing. Dit kan je samen doen, in het besef dat je heel veel met elkaar hebt gedeeld en nog altijd kan delen. Dan weet je datje voortdurend verder kan en in een vernieuwing kan komen. Een vernieuwing die nu de nieuwe schitteringe toelaat in je leven, want dat is de bedoeling.

Het is niet de bedoeling dat je uit nieuwsgierigheid teruggaat naar die vroegere levens, alleen maar om te kunnen zeggen van : " wij waren dit" of " we zijn met dat bezig geweest". Dit heeft veel minder betekenis dan het feit dat je nu op weg kan gaan met het besef dat jullie allen vernieuwend bezig zijn in je eigen leven. Dat is zo belangrijk. Leg het juiste accent in je leven zodat je kan weten : " zo moet het en zo zou het moeten zijn, dat we dus sprankelijk zijn, elkaar kunnen steunen in het juiste en weten dat daardoor een kracht in ons leven komt. Op deze manier kunnen we ook aanstekelijk werken in het leven van anderen door een lach op hun gezicht te toveren en door vreugde te zaaien, waarbij we weten dat het een werk is dat heel positief en belangrijk is.
admin
admin sep 4 '09
smile

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki