Loading...
nl

Tarot Keltisch Kruis 10 - Legschema / Legpatroon

JulienMoorrees
JulienMoorrees aug 13 '09
Het Keltisch Kruis is een zeer veel gebruikt patroon, maar ook een zeer lastige om te leggen en te duiden. Het geeft heel veel informatie over het probleem weer.

Bij het interpreteren kan het ook zinvol zijn er op te letten of bepaalde getallen meermalen voorkomen. Heeft iemand bijvoorbeeld een 9-kaart op plek 3,6 en 9, dan duidt dat waarschijnlijk op het afronden van een bepaalde levensfase. De tiende kaart (de uitkomst) kan dan informatie geven over wat nu belangrijk wordt voor de vrager.

Neem een vraag / situatie in gedachten. Schud de kaarten met je linker hand.

Als er tijdens het schudden een kaart uitvalt, is deze ook belangrijk om te onthouden. Bekijk de kaart en stop hem dan terug in het deck. Deze kaart betekend iets over het algemeen in de hele situatie. Komt deze kaart ook voor tijdens de legging zelf, dan is dit de allerbelangrijkste kaart, en moet je vooral ook extra op de plaats letten waar die is gevallen.

Spreidt de kaarten in een waaier uit, met je linkerhand. Neem de vraag weer in gedachten. Beweeg er snel met je linker hand boven en pak dan de kaarten. Leg ze in de volgende volgorde:

1) Dit is de kern
2) Dit kruist het. Dit is het probleem of obstakel
3) Dit zijn de wortels.Hier komt het probleem uit voort.
4) Dit ligt achter. Dit is iets uit het verleden. Het kan een invloed zijn die afneemt of iets wat de vrager geleerd heeft.
5) Dit ligt boven. Dit is de kroon van het geheel, vaak een wens of doel van de vrager.
6) Dit ligt voor. Dit is een blik in de toekomst. Dit staat te gebeuren.
7) Dit is de vrager zelf i.v.m. zijn vraag.
8 ) Dit is de omgeving. De kaart op deze plek geeft informatie over hoe de omgeving de vrager ziet, maar ook hoe de omgeving de vrager beïnvloed.
9) Dit is wat de vrager hoopt of vreest. Meestal allebei.
10) Dit is de uitkomst.
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki