Loading...
nl

Numerologie en karmagetallen

Pisces
Pisces apr 3 '09
Ik kwam net op een site waarin karmagetallen vermeld stonden. Nu heeft iemand die me zeer nastaat het getal 16/7. Hierbij staat een korte uitleg vermeld, wat zeer negatief overkomt.

Heeft een van jullie meer verstand van numerologie om de betekenis van dit karmagetal wat meer uiteen te zetten?

Bedankt !
Delen:
admin
admin apr 12 '09
7

Innerlijke wijsheid, bezinning

Transitie -- Het getal zeven biedt je de mogelijkheid voor transitie en verandering. Je kun dit gelijktijdig op verschillende niveaus ervaren en van het ene niveau naar het andere bewegen. Je ben in de stroom van verandering en transformatie.

Succes en spiritualiteit
De zeven is het heiligste en meest magische getal onder de getallen. De zeven staat voor evolutie, mystieke wijsheid en het spirituele in het algemeen. De zeven is het geluksgetal bij uitstek en symboliseert daarom ook overwinning, succes en geluk. Het is het getal van het ideaal van de mens, van dat wat hij wil bereiken.

3 + 4 Dat paradox is en strijd/crisis kan geven. 7 kaarten geven waarschuwingen aan; alert, en voorzichtig zijn.

Symbolen van Zeven zijn de zevenarmige kandelaar en het spectrum.
Zeven is een veelvuldig voorkomend aantal, op soms onverwachte wijze:

Het zichtbare licht breekt in een prisma in zeven verschillende kleuren;
Het hart bestaat uit zeven spieren, die onder hoeken staan die overeenkomen met die van de 7 mogelijke draaiingsassen van de tetraëder (4-vlak van gelijkzijdige driehoeken,
één van de Platonische lichamen);
Er zijn zeven verschillende kristalstructuren;
Er zijn zeven toonhoogten in de toonladder (er zijn ook wel andere muzieksystemen).
In esoterische systemen wordt Zeven veel gebruikt om de volledigheid van de aardse manifestatie uit te drukken:

Er zijn 7 dagen in de week;
De schepping is in 7 dagen (stappen) tot stand gekomen;
De astrologische tekens worden geregeerd door de 7 hemellichamen van de oudheid;
Er zijn 7 herkenbare levensfasen
Er zijn 7 sacrementen;
Er zijn 7 kwaliteitsniveaus van het astrale licht.

Zeven laat zich opdelen in 5 en 2. Het pentagram kent een transcendente beweging (goud) en een ontwikkelingsbeweging (zilver). En zo wordt de hele bewegingsruimte omschreven en begrensd: een begin en een eind (van ontwikkeling respectievelijk schepping) en de weg, die als een vijfvoudig pad omschreven kan worden.

Het occulte getal dat met occulte geheimen, magische ceremonies en helderziendheid verband houdt.

Hoort bij het element water (het gevoel)

Algemeen: het getal 7 is verbonden met de onvoorwaardelijke liefde en de spiritualiteit. Bij 7 horen de kleuren blauw en paars (communicatie en onvoorwaardelijke liefde) en de zondag hoort bij de 7.

Positieve kanten: attent – medelevend – sfeergevoelig – bescheiden – mysterieus - filosofisch
Negatieve kanten: onduidelijk – beïnvloedbaar – introvert - piekeraar
Goddelijk Vonkje
Goddelijk Vonkje apr 12 '09
Hi Celt,

16/7 hoeft niet per se negatief te zijn. Het ligt er maar aan hoe die persoon er zelf mee omgaat. Iemand met het getal 16/7 kan inderdaad wel erg veel last hebben van de negatieve trilling van dit getal. Maar in de numerologie is de positieve kant van het getal 7 net zo krachtig, en dan is de 7 echt een prachtige trilling, die staat voor innerlijke wijsheid op een zeer hoog niveau, innerlijke wijsheid. Inzicht in de 16/7 kan jou wel helpen bij jouw benadering van deze persoon. Laat je niet afschrikken en benader deze persoon altijd met onvoorwaardelijke liefde...dat verdient hij/zij smile

Misschien heb je wat aan deze uitleg van 16/7. Helemaal onderaan heb ik de uitleg van het geboortegetal 7 gezet, waarin je over de kracht van de 7 kunt lezen.

16/7

Er is een karmische schuld ontstaan als gevolg van de neiging die je in vroegere levens had om nogal dubieuze verhoudingen aan te knopen, dat wil zeggen: verhoudingen met een ongewoon, onwettig, vreemd of bizar karakter. En daarbij heb je je helaas niet al te best gedragen tegenover je partner. Je hebt hem of haar pijn gedaan, laten lijden of te schande gemaakt en je hebt zeker niet laten blijken dat je je verantwoordelijk voelde.

Als gevolg hiervan zit je in dit leven opgescheept met de negatieve kenmerken van de 7, zodat je als persoon moeilijk te benaderen bent – gewoonlijk omdat je andere mensen zo van streek maakt met je gedrag dat ze je vaak zomaar in de steek laten. Misschien ga je in je “anders zijn' ook zo ver dat het pijnlijk wordt. Als 7 zul je daarop waarschijnlijk reageren met “ach, ik ben toch liever alleen', maar dat is niet waar. Je hebt net zo goed behoefte aan liefdevol gezelschap als ieder ander en je vindt het ook leuk. Je kunt alleen zijn ook overdrijven. Maar je vindt het moeilijk om vaste relaties gaande te houden.
Als deze schuld aan je geboortegetal vast zit, kan dat er toe leiden dat veel in je leven slechts tijdelijk is. De dingen komen opeens, maar belangrijker is dat ze even snel weer verdwijnen – en dat met eentonige regelmaat. Er treden plotselinge veranderingen op waardoor je je verpletterd voelt en die andere mensen niet lijken te overkomen. Sommige mensen denken dan ook dat er wel iets met je aan de hand moet zijn, maar je weet zelf wel dat dit het werk van het noodlot is. Bij mensen met dit getal komen misleiding en verlies vaak voor. Soms heb je er helemaal geen idee van wat je wel gedaan moet hebben dat je voortdurend met tegenslagen te kampen hebt.

Wat kun je doen om je innerlijke evenwicht te herstellen? Welnu, heel vaak ben je zelf de oorzaak van je ongeluk, ook al lijkt het het lot te zijn. Wees eerlijk voor jezelf en onderzoek deze mogelijkheid eens. De beste manier om deze beproevingen het hoofd te bieden is door je leven te wijden aan onbaatzuchtig liefhebben en dienen. Laat je eigen behoeften op de laatste plaats komen. Je moet leren vertrouwen in jezelf te hebben en de veranderingen te aanvaarden, zodat je ze kunt gebruiken voor je groei. Als je dat niet doet en te veel trots tentoonspreidt, wordt het er alleen maar erger op. Aanvaard het onbestendige van alles en laat je erop meedrijven. Ook al herinner je je misschien niets van wat er tot deze schuld heeft geleid, het is heel goed mogelijk dat je je ook in dit leven op dezelfde manier blijft gedragen, vooral in je jeugd. Nu probeer je jezelf en dingen die nog groter zijn dan jijzelf te begrijpen. Vaak ontmoet je mensen die je in een eerder leven gekwetst hebt, in dit leven opnieuw. Je weet dus maar nooit wanneer je de kans krijgt om je schuld af te lossen door onbaatzuchtige dienstbaarheid.


Geboortegetal 7 - de analist, innerlijke wijsheid

Belangrijkste lessen
leren vertrouwen en tot uitdrukking brengen van je innerlijke wijsheid
leven vanuit een hoger bewustzijn


Kwaliteiten en mogelijkheden
vermogen tot zelfreflectie
mystiek
filosofisch
intellectueel
intuïtief
verzorgend
goed voor anderen
evenwichtig
houdt van rust
beschaafd

'Anders' is de juiste typering voor zevens. Je denkt en doet anders, wat het voor andere mensen erg moeilijk maakt je te begrijpen. Begrijp je jezelf eigenlijk wel? Zelfs met al je op het zelf gerichte denken, geannalyseer en bespiegeling is de kans groot dat dat niet het geval is. De 7 is een wetenschapper, altijd aan het nadenken en leren, gericht op kwaliteit, vol geloof en vertrouwen. De hele wereld kan profiteren van de speurtocht naar wijsheid van de zevens.

Heerlijke, grillige mensen, die zevens met hun mysterieuze waas, net alsof ze werelden zien die anderen niet kunnen zien en misschien zien ze die ook wel! De 7 raakt nauwelijks de aarde, hij zweeft als het ware en staat voor spiritualiteit en voor eenzame hoogten. Waarschijnlijk bewoon je dan ook een wereld die je niet zelf gemaakt hebt, maar kijk wel uit dat je het contact met de gewone wereld niet geheel verliest.

Het is belangrijk dat je probeert je evenwicht te vinden tussen enerzijds de behoefte aan structuur en anderzijds de behoefte aan verandering. Vaak heb je het gevoel in meer dan één richting geduwd te worden. Het zal de 7 dan ook zelden lukken om achter de grote hoeveelheid aan interesses die hij heeft, tegelijkertijd aandacht te besteden. In plaats daarvan kan de hij beter kijken hoe hij spontaan kan zijn en tijd vrij kan maken voor persoonlijke groei.

'Hoe diep is de oceaan?' Waarschijnlijk niet dieper dan een 7. Je vertrouwt op je diepste gevoelens en vertrouwt anderen genoeg om je hart open te stellen. Je bent heel intuïtief en hebbt een grote opmerkingsgave. Je durft emotionele risico's te nemen en deelt je gevoelens. De 7 zoekt zoveel mogelijk naar de frisheid in het leven. Je besteedt veel tijd aan nadenken, onderzoeken en begrijpen van de wereld om je heen. Je hebt geweldige dromen, maar gewoonlijk ben je niet het type om met die dromen ook iets te doen. Je past je niet gemakkelijk aan, vooral niet aan de moderne wereld, al kan het zijn dat je bijvoorbeeld de moderne technologie gebruikt als die van nut is voor je eigen doeleinden. Je bent graag veel alleen. zevens zijn filosofen, dichters en geleerden, en ze maken zich niet al te veel zorgen over materieel gewin. Ze kunnen zich met heel weinig redden.


Valkuilen en lessen
niet paranormaal
materialistisch
niet analytisch
conventioneel
drang om te vluchten

zevens kunnen afstandelijk, sarcastisch en soms gedeprimeerd zijn. In het ergste geval raken ze geheel vervreemd van de werkelijkheid en leven ze in een illusie.

Je kan je wel eens eenzaam en onbegrepen voelen. Wees echter niet bang voor eenzaamheid of mislukkingen, want dan kan het leven je weleens zwaar vallen. Al ben je een eenling, je hebt toch erkenning nodig om goed te functioneren. Je moet echter leren ook aan het werk te blijven als die erkenning uitblijft. Je zit op het goede spoor als je de diepe waarheden van het leven ontdekt en die heel nederig aan anderen aanbiedt.


Het spirituele pad van de 7
De heersende factor van je spirituele leven is inspiratie. Zevens zijn erg gevoelig en ervaren vaak een hoger bewustzijn, ook zonder suggestie van anderen. Ze moeten op zoek naar het kleine stemmetje in hun binnenste, want daarvandaan komen de oplossingen voor hun problemen en, wat belangrijker is, de inspiratie van een hogere natuur. Dat kan tot uiting komen in de mediamieke gaven en bij goed gebruik, verklaringen opleveren over het universum waar de hele mensheid kennis van kan nemen.

Deze innerlijke gave kan zich ook uiten in artistieke creativiteit zoals schilderen, componeren of het schrijven van gedichten. Op al deze manieren kun je andere mensen naar hun diepste zelf leiden.

Je moet erg oppassen dat je met al die introspectie niet het slachtoffer wordt van een illusie. Dat kan de vorm aannemen van bezittingen die te belangrijk voor je kunnen worden. Dat is de lage kant van deze trilling, en het kan je brengen tot melancholie, humeurigheid en een kritische houding tegenover anderen. Het kan ook zijn dat je jezelf vanwege de openbaringen die je misschien hebt gehad beter gaat voelen dan andere mensen. Maar spiritueel snobisme is even erg als materieel snobisme.

Deze prachtige trilling kan, indien ze op positieve wijze gebruikt wordt, het hogere bewustzijn duidelijker laten zien dan wie dan ook, want zevens zijn een verbindingsschakel tussen hemel en aarde. zevens komen bijna altijd met een bepaald doel op aarde maar ze kunnen ook verdwalen in meditatieve grandeur en hun doel vergeten. Het kan ook zijn dat er een groot offer van ze gevraagd wordt om hun doel te bereiken.

Thomas A
Thomas A apr 12 '09
De 1 en de 6 die samen 7 vormen, herbergen ook een moeilijkheid, namelijk die van de individualist (1) en van de 6 die samenzijn en harmonie scheppen impliceert. Dit is een van de moeilijkste lessen van de 7. Zij staan elkaar zeker op jonge leeftijd een beetje in de weg en kans op langdurig laveren tussen beiden kan het gevolg zijn. Tot de les is be-grepen natuurlijk.
Pisces
Pisces apr 21 '09
Lieve mensen,

Sorry dat ik wat laat reageer, heb me een tijdje niet aangemeld. Dank voor de moeite die jullie hebben genomen en de prachtige uitleg die erbij gegeven is.

Het positieve gecombineerd met de andere eigenschappen maken het veel luchtiger en acceptabeler en beter te plaatsten.

Nu is het zo: als ik getallen via internet uitreken komt het uit op 16/7, maar heb me laten vertellen dat het eigenlijk 35/8 is, waardoor de "zwaardere" trilling een heel stuk afgezwakt wordt. Daarnaast is het getal 7 wel van belang, dus hier heb ik een hele hoop mooie informatie aan.

Dank !

Groeten,
Celt

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki