Loading...
nl

Affirmatie van de maand!

koenewoen
koenewoen apr 2 '09
De affirmatie van de maand April!


Ik omarm mijn schaduwzijde.

Extra affirmatie, in combinatie met bovenstaande:

Ik plaats mezelf volledig in het licht.

Korte uitleg van deze affirmaties: we hebben het allemaal: een schaduwzijde. Elementen aan onszelf, waar we niet trots op zijn, en die we zelfs voor onszelf verborgen houden - de donkere karaktertrekjes. Het liefst stoppen we ze weg, diep in ons binnenste, waar we ze niet meer zien. Want onze schaduwzijde zorgt er mede voor dat we zo weinig van onszelf houden.

Hoe kun je immers van jezelf houden, als je diep van binnen weet dat je je partner ontrouw bent? Of dat je stiekem wat extra's voor jezelf achterhoudt als je wat lekkers aan anderen uitdeelt? Of dat je iets zonder te vragen meeneemt wat jou niet toebehoort? Of dat je heimelijk een rothekel hebt aan je schoonzus? Of dat je de belasting ontduikt? Of dat je expres iets doet waar je een ander mee ergert? Of dat je binnenshuis schreeuwt tegen je kinderen? Of dat je steeds uitstelt wat eigenlijk al lang al gedaan had moeten worden? Of geld uitgeven zonder dat je partner het weet?


Iedereen heeft een schaduwzijde, dat is wat ons mens maakt. We kunnen dus eigenlijk alleen maar perfect zijn als mens, als we imperfect zijn! Als je je eigen schaduwkanten erkent en ze in je leven omarmt als datgene wat jou perfect maakt en onontkoombaar bij je hoort, gebeurt er iets bijzonders: je plaatst je schaduwzijde in het licht. Daarmee verliest het zijn angstaanjagendheid, en belangrijker, zijn grip op jou.

Wees mild voor je schaduwzijde. Leef rustig jouw donkere karaktertrekjes uit en glimlach naar jezelf zoals je zou doen bij een peuter die iets ondeugends doet. Je schaduwzijde wil alleen maar gezien worden, wil alleen maar in het licht geplaatst worden. Als het die verdiende, liefdevolle aandacht krijgt, verliest het zijn scherpe trekjes en verdwijnt langzaam maar zeker de behoefte om zich uit te leven.



Visualisatie bij deze affirmaties: Zie, terwijl je de affirmatie opzegt, dat je voor een spiegel staat die jou volledig spiegelt: elk karaktertrekje wordt gezien. Visualiseer dan een sterk, helder licht dat over jou en je spiegelbeeld uitgestort wordt. Voel dat je smelt en warm wordt, vol liefde voor alle delen van jezelf. Adem in voordat je de affirmatie uitspreekt, voel jezelf ontspannen en spreek de affirmatie uit terwijl je uitademt.

Nieuw: steen bij deze affirmaties: de steen die deze affirmatie versterkt is Pyriet, ook wel bekend als kattengoud. Hij helpt je om je schaduwzijde te herkennen door je volledig te spiegelen, en je donkere karaktertrekjes in het licht te zetten. Let op: draag Pyriet nooit langdurig in direct contact met je lichaam.

Pas wanneer je van je eigen schaduwzijde houdt, kun je waarlijk van een ander houden. Want dan kun je niet alleen erkennen dat elk mens een schaduwzijde heeft, maar kun je hem of haar er zelfs om beminnen.

Bron: Edith Hagenaar.
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki