Loading...
nl

Wat is paranormaal begaafd zijn?

Maris1976
Maris1976 jan 21 '09
Maar wat is paranormaal begaafd zijn eigenlijk? Dat je gevoeliger bent dan andere mensen?
Delen:
JulienMoorrees
JulienMoorrees jan 21 '09
Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Paranormaal
Paranormaal of paranormaliteit staat voor verschijnselen, waarnemingen, wetenschappen of vermogens die niet wetenschappelijk kunnen worden verklaard (het voorvoegsel para betekent 'naast' of 'voorbij'). Er is nog nooit een individuele, eenmalige waarneming binnen een wetenschappelijk kader bewezen. Volgens een percentage aanhangers van het paranormale is het onmogelijk om paranormale verschijnselen, waarnemingen of gaven te bewijzen, omdat wetenschappelijke tests niet toereikend zijn. Sceptici betwijfelen mede hierdoor of het fenomeen paranormaliteit bestaat. Anderzijds zijn er tal van wetenschappelijke onderzoeken gedaan die fenomenen beschrijven die onverklaarbaar lijken, zoals non-localiteit, precognitie en bepaalde afwijkingen op random event generators (RNG's).
admin
admin jan 21 '09
Pim van Lommel (arts/cardioloog) heeft een boek geschreven over bijna dood ervaringen (BDE). Het boek heet Eindeloos Bewustzijn. Hij heeft over hetzelfde onderwerp ook wetenschappelijke (!)artikelen gepubliceerd.
In zijn boek beschrijft hij ervaringen van patienten. En hij tracht de ervaringen te verklaren. Hij komt tot de conclusie dat de ervaringen alleen verklaard kunnen worden via non-lokaliteit en een bewustzijn dat de dood "overleefd."
Vanuit de quantumfysica komen theorieen en modellen naar voren die induisen tegen rationaliteit. Vanuit de spirituele wereld komen gebeurtenissen voor die nauw aansluiten op de quantumfysica. Het is een kleine stap om die zaken aan elkaar te verbinden. Of dit altijd terecht is, is natuurlijk de vraag. Soms gaat men wel erg kort door de bocht. Maar het zijn wel fascinerende thema's.
Binnenkort is een lezing van Goswami in Nederland. Het onderwerp is: "God is wetenschappelijk bewezen." Steeds meer wetenschappers uit uiteenlopende disciplines komen tot de ontdeking dat de wereld zoals wij deze ervaren een aaneenschakeling is van bijzonderheden en onwaarschijnlijkheden. Ik las onlangs de uitspraak: "het ontstaan van de wereld is alsof een windvlaag over een vuilnisbelt gaat en dat er spontaan een Boeing 747 uit de vuilnisbelt omhoog komt."

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki