Loading...
nl

Bewegen voor kinderen leuk maken

Debiorah
Debiorah mrt 7 '08
Moeilijkheden in de motoriek heeft vaak invloed op het meedoen aan lichamelijke activiteiten zowel op school als thuis. Wanneer het keer op keer mis gaat en het kind voelt dat het faalt raakt deze minder gemotiveerd om lichamelijke activiteiten aan te gaan. Maar juist voor deze groep kinderen is het vaak erg belangrijk om te bewegen. Vaak komen deze kinderen door beweging beter in hun vel te zitten.

Zoek activiteiten die weinig hand-oogcoördinatie vereisen. Zoals yoga, zwemmen, wandelen, rennen, fietsen, rolschaatsen, aerobic en tai chi. Voor sommige kinderen is het beter om individueel te beginnen in plaats van in groepsverband. Dit verschilt per individu.

Benadruk plezier en meedoen in plaats van prestatie. Vermijd eventueel competitieve sporten. Vergelijk de prestatie van het kind niet met die van anderen.

Deel een activiteit op in kleine stappen en oefen per stap.

Tijdens het bewegen kun je lichaamsbewustzijn creëren door het kind na te laten denken over wat hij doet en moet doen. Doe het op een speelse manier, bedenk iets uitdagends maar maak het niet meteen te moeilijk.

Als het kind een bepaalde sport leuk vind is dat erg motiverend. Ook al is het kind er misschien niet goed in het gaat erom dat het kind beweegt en plezier heeft.

Bovenal zoek iets wat bij je kind past en moedig elke stap die ze zetten aan.
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki