Loading...
nl

Wat zijn Nieuwetijdskinderen?

Debiorah
Debiorah mrt 7 '08
Nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige, hoogsensitieve kinderen. Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk. Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid. Ook ADHD kinderen, met de vormen ADD en PDD-NOS, en Autistische kinderen vallen onder de Nieuwetijdskinderen, dit omdat hun problematiek in de meeste gevallen dezelfde achtergrond heeft: overgevoeligheid.

Iedereen beschikt over spiritueel bewustzijn, dus feitelijk zijn wij allemaal nieuwetijdskinderen. We zijn ons er alleen niet altijd van bewust hoe dit tot uiting komt. In deze tijd laten kinderen ons dit echter steeds duidelijker zien.

Ze zijn zich bewust van zichzelf en ordenen de wereld meer intuïtief dan logisch-analytisch. Hierdoor is het voor hen soms lastig om te voldoen aan de eisen die op school aan ze worden gesteld.
Ze volgen hun eigen ontwikkelingsweg en stellen ons soms voor raadsels, omdat ze hiermee niet altijd meer in de bekende hokjes passen. Veelal is er sprake van een verschil in ontwikkeling tussen fysieke, sociaal-emotionele, psychische, of intuitieve kwaliteiten.
Ze hebben een grote gevoeligheid voor indrukken uit de zichtbare en onzichtbare wereld. Dit uit zich onder meer in het aanvoelen van sferen en energieën van anderen. Hun gedrag vormt vaak een spiegel voor de omgeving.
Ze brengen gemakkelijker interesse op voor zaken waar ze van binnenuit voor kiezen en bovenal willen ze in hun eigen prachtige kwaliteiten gezien worden. Kinderen zijn zichzelf; dat is spiritualiteit in het dagelijks leven!

De innerlijke gesteldheid en beleving van kinderen krijgt in de dagelijkse realiteit echter niet altijd her- en erkenning. Hierdoor kunnen ze aan zichzelf gaan twijfelen. Niet begrepen worden grijpt immers diep in een mensenleven in. Het is een belangrijke reden waarom steeds meer kinderen verschijnselen van leer- en gedragsproblematiek laten zien.
Deze zogenoemde 'ontspoorde' kinderen krijgen in de hulpverlening nogal eens een label opgeplakt dat niet bij hen past, omdat hier wordt uitgegaan van onderliggende problematiek in plaats van onderliggende kwaliteiten. Problemen kunnen voorkomen of opgelost worden door kinderen herkenning en erkenning te geven voor wie ze zijn.

Voorkomende (gedrags) uitingen
-Aangesproken willen worden op eigen interesses en kwaliteiten
-Volgen van individuele ontwikkelingsweg
-Intuïtief
-Leven vanuit 'eigen-wijsheid'
-Voor hun leeftijd verrassend wijze uitspraken doen
-Gevoeligheid voor stemmingen en spanningen
-Reageren vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel
-Buitenzintuiglijke ervaringen
-Sterke binding met de natuur
-Dromerig
-Origineel
-Confronterend

Mogelijke problematiek
-Veel huilen als baby
-Emotionele benadering van de omgeving
-Druk of juist teruggetrokken gedrag
-Verschijnselen van depressie en stress
-Moeite met de motoriek
-Dyslexie of dyscalculie
-Voedingsintoleranties
-Ziektes, o.a. astma, huidaandoeningen, allergieën.

Meer lezen?
Stichting nieuwetijdskinderen

Kijk hier voor mijn betoog over nieuwetijdskinderen en pedagogiek.
Delen:
Enigma
Enigma mrt 19 '12
**Over nieuwetijdskinderen,

Sterren, Indigo en kristal kinderen.

http://www.symbolic.be/?CategoryID=340


**Uitgebreide info over Nieuwetijdskinderen

http://nieuwetijdskinderen.jouwpagina.nl/
Enigma
Enigma mrt 19 '12
**Site voor en door nieuwetijdsmensen met uitgebreide info.

http://www.nieuwetijdskind.com/tag/god/


Herkenning Sterrenkinderen:


Als eerste, ga eens even zitten, lees dit stukje tekst door en sluit hierna je ogen.
Droomde je als kind al van verre oorden, zag/zie jij beelden uit heden en verleden alsof je er zelf was of bent?
Een sterrenkind heeft het vermogen om naar heden en verleden te kijken, zonder besef van het nu of toen, zij zijn immers daar al geweest, in het verleden, ze hebben de mensheid zien gaan en komen, hebben al zoveel momenten meegemaakt van ellende, verdriet, gelukzaligheid, diepe emoties, maar bovenal: zoveel ervaring opgedaan!
Vele sterrenkinderen die nu aan het einde van deze 4de dimensie als kind zijn geboren hebben vaak alle drie voorgaande al beleefd, doorleefd, hebben daar hun ervaringen in opgedaan.
Dit is de reden waarom er zoveel mensen op onze aarde rondlopen die allemaal het zelfde voelen:
Onrust, angst, onzichtbaar verdriet, soms al jaren bij zich geheim gehouden.



Hoe herken ik mijzelf?
Hoe erken/herken ik mijzelf als sterrenkind.
Stel: je hersens krijgen op dit moment sinds lange tijd geen overhand, maar een onzichtbare en nauwelijks hoorbare stem neemt even de regie over in je hoofd.
En je blijft lezen, want het blijft je boeien en binden.
Je herkend elke keer een stukje meer van jezelf, je gedrag, je houding, je herinnering uit het verleden….
Het is nu tijd geworden om je verleden aan te spreken, voel dat jij bent wie je in alle eerlijkheid en oprechtheid bent: een kind geboren uit een ver verleden, met een taak in het hier en nu, het is tijd geworden om te ontwaken en je boodschap te horen, ernaar te handelen, want de wereld heeft jouw nodig.
Niet zomaar nodig, nee, de aarde heeft jou nodig om te overleven, de mensen hebben jou nodig om al je ervaring, je wijsheid en je onbevangenheid.
We staan aan de poort van een nieuwe tijd, en zovelen van ons, weten niet eens dat dit zo is.
Rampen en ellende, de natuur roert zich, er gaat geen week voorbij of er is op onze planeet wel een moment waardoor de mens wakker zou moeten worden.

Sterrenkinderen zijn vaak rusteloos, schieten van hot naar her.
Zijn de overbekende job hoppers omdat ze nergens dat vinden wat ze zoeken.
Kunnen onverwacht hard uit de hoek komen met een snerende opmerking.
Hun hersens draaien 24 uur per dag, ze dromen veel.
Hebben de wil om goed te doen, ongeacht wat dit zal kosten.
Komen vaak in opstand met hun omgeving als deze hen vast wil binden aan gewenst gedrag.
Zoekende naar een diepere betekenis van wat er gebeurt.
sterrenkinderen zijn vaak filosofisch.
Ze kunnen heel goed alleen zijn, integendeel tot wat hun gedrag moge zijn, vaak begeven ze zich in grote groepen maar zijn dan vaak hopeloos alleen.
Sterrenkinderen worden vaak teleurgesteld in mensen, dit komt door hun eigen verwachtingen die ze hebben van mensen en hun boodschap.
Sterrenkinderen willen zo graag, waardoor ze als ze niet oppassen zichzelf helemaal kwijt kunnen raken in hun oprechtheid en rechtschapenheid.

Vergis u niet, sterrenkinderen zijn er in veel vormen:
De liefhebbende moeder die haar kinderen voorbereid op een eigen leven
De vader die zijn kinderen hard maar rechtvaardig opvoed.
De vader die zijn kinderen heel teder opvoed, met alle liefde die hij heeft en dit ook uit.
De moeder die haar kind of kinderen opvoed, doordrenkt van besef en mededogen.
Het kind dat niet begrijpt waarom zijn omgeving hem of haar niet begrijpt.
Het bewuste kind dat weet wat er aan de hand is, je als ouder soms versteld laat staan door opmerkingen of gedrag die zij niet kunnen begrijpen.
De broer of zus die jou soms helemaal gek kan maken door gedrag of door de opmerkingen die hij of zij maakt over of tegen jou.

En toch zijn er zoveel sterrenkinderen nu op aarde die hun weg niet weten te vinden, zich helemaal alleen voelen, geen idee hebben wat er aan de hand is met hun.
Ze komen er niet uit en lopen vast met zichzelf en hun omgeving.
Ze weten alleen een ding: ik hoor of voel iets in mij en daar wil ik gehoor aan geven.
Door hier mee te gaan werken en inzicht te krijgen in je eigen ik en je doel van de reis die je hier maakt zorg je voor jezelf dat je weer op je pad komt, je pad die al klaar ligt om door jou bewandelt te worden.
Stel je eens voor:
Jij kunt een onderdeel zijn van het grote geheel om de mensheid in zijn geheel te helpen door je taak weer op te kunnen pakken, je taak die zolang verborgen was voor jou, buiten je schuld om, maar waar je nu hulp voor kunt krijgen om dat pad weer op te kunnen/mogen gaan.
Stel je eens voor:
Dat jouw pad weer duidelijk zal worden!
Jij weer de rust en je doel voor ogen hebt gekregen!
Dat alle momenten waarvan jij dacht dat het jouw probleem was niet het jouwe was maar die van een ander!
Dat jouw inzichten weer bespreekbaar worden, je een rots in de branding zal zijn voor anderen die jou heel hard nodig hebben!
Wees niet bang, wij zijn er om jou te helpen dit weer te doen, stapje voor stapje, de ander met sprongen, maar iedereen die de roep heeft gehoord en aanstaande is om hier gehoor aan te willen geven is al zover dat je weet wat je nu moet gaan doen.



Wakker worden, waarom?
Sterrenkinderen hebben een boodschap, zijn een bezorger van een boodschap aan de mensheid.
Alle sterrenkinderen weten, gewoon, ze weten.
Dat kun je ze niet kwalijk nemen, zij kunnen er niets aan doen dat ze die taak op zich hebben genomen ( ook een sterrenkind mag kiezen ).
Vaak vinden andere mensen ze irritant, onnavolgbaar, arrogant, dromerig, zweverig.
Veel sterrenkinderen hebben niet door welke kracht er uit hun ogen komt als ze hun energie loslaten.
Je hoort mensen wel eens zeggen : dat kind kijkt dwars door me heen, dat klopt, dat doet het kind ook, niet om je zwakke punten te vinden, nee, dat is de grote misvatting!
Een sterrenkind kijkt je nooit verwijtend of oordelend aan, ze zoeken in jou de boodschap die jij bij je draagt, een blik van : ken ik jou, herken ik in jou het zelfde als in mij?
De reden waarom een kind je dan zo aanstaart is omdat wij onszelf hebben aangeleerd om nooit of zelden je ziel te laten zien aan elkaar, dat doen we zo goed, dat een sterrenkind jou echt moet aanstaren om door je onzichtbare panster heen te komen.
Een sterrenkind wat staart zal vroeger of later merken dat hij of zij vaak een zonnebril draagt, ook als het bewolkt is, zelfs bij slecht weer is het dragen van een zonnebril gewoon.
Waarom? Vraag het ze, en je zal het antwoord krijgen: zonnebril? O dat had ik helemaal niet door!
De reden voor het dragen van de bril is dat een sterrenkind heeft aangeleerd dat staren niet hoort in onze maatschappij.
We zijn vanaf onze geboorte aan een gedaantewisseling bezig.
Een wisseling die zijn weerga niet kent, het is de wisseling tussen puurheid, zuiverheid en liefde naar gebondenheid, beslotenheid en materialisme.
Met gebondenheid bedoel ik dat kinderen al heel snel afgeleerd wordt om terug te gaan in gedachten naar vorige levens/ervaringen.
We rukken kinderen weg bij hun bron en proberen hen zo snel als kan hier op aarde zelfstandig te laten worden in een wereld die als drijfzand op de kern van de aarde zweeft.
Geen enkel kind wat net is geboren zal lachen, bij de bevalling zullen vele het gemis van THUIS zijn overvallen en intens verdrietig maken, terwijl anderen het over zich heen laten komen.
Vaak zal een kind wat net is geboren en sterrenkind is zich verwonderen aan de fletsheid van de aarde en de mensen.
Ze hebben in hun bron de werkelijke kleuren gezien en de pracht van het bestaan.
Later als deze sterrenkinderen groter worden dan komen de problemen.
Als klein kind kunnen ze u verbazen, of u verbaasd uzelf nu door de herinnering die u heeft aan zo’n moment van uzelf!
Het kleine kind is in ontwikkeling, maar of het daar zo blij mee moet wezen?
U dwingt het kind namelijk onnatuurlijk gedrag te vertonen en beloond afwijkend gedrag in de ogen van het kind.
Dit afwijkende gedrag noemt u nu opvoeding, de maatstaf die mensen elkaar hebben opgelegd zoals het zou horen, of moeten.
Jammer is alleen dat dit gestoeld is op aards menselijk denken, en niet op universeel niveau.
Wat het kind zo puur maakt, zo tot in de kern eerlijk, liefdevol en zo boordevol met kracht, dan gaan we beteugelen, dat willen mensen niet zien.
Wat drukken we weg in een sterrenkind?
De grenzeloze energie die een sterrenkind in zich heeft en nooit zal verliezen zal worden afgesloten in een cocon van beheersbaarheid, de angst voor de kracht, enige jaloezie is ook bekend.
Zoveel sterrenkinderen lopen nu rond en horen of voelen iets.
De tijd nadert dat ze geroepen worden om hun taak uit te voeren.



De nieuwe tijd
Ik geloof niet in een nieuwe tijd die alles hier op aarde zal wegvagen, alsof je het over doemdag hebt, de dag dat de aarde uiteenspat of alle mensheid op aarde zal verzwelgen, nee, ik geloof, nee, ik weet dat er een tijd zal komen waarin sterrenkinderen hun rol zullen opeisen en de wereld zullen veranderen in de manier waarop de mensheid een nieuwe fase zal ingaan, een fase van nieuw bewustzijn, nieuw denken, nieuwe mogelijkheden zal aanboren, een uitbreiding van onze mogelijkheden die onze hersens ons kunnen bieden, we gebruiken nog maar zo weinig van onze capaciteiten.
Niet voor niets heeft elke dimensie ertoe geleid dat er grote omwentelingen op aarde kwamen.
Enkele feiten waarvan ik ben overtuigt dat het dimensies waren:
De inslag van meteorieten die ervoor hebben gezorgd dat de dinosaurussen zijn uitgestorven en het hierdoor heeft mogelijk gemaakt dat de mensheid op aarde kon ontwikkelen.
De tweede dimensie is naar mijn mening die van de ontwikkeling van oerbeest tot de huidige mensheid, een hele stap.
De laatste dimensie is die waar wij nu in leven, een ontwikkeling op technisch vlak, we hebben de techniek ontwikkelt om van de planeet af te kunnen gaan, te reizen in het heelal, al is het nog niet ver.
We zenden onbemande ruimtevaartuigen de ruimte in, in de hoop dat iemand ons zal vinden, of wij hen.
We hebben de schijnveiligheid gecreëerd met wapens, hebben de aarde beroofd van alle rijkdommen die het bezat voordat wij tot inkeer kwamen, hebben de wereld zo vol gepropt met mensen dat de aarde het niet kan opbrengen om hiervoor eten en drinkwater te leveren.
De mensheid rent zijn eigen einde tegemoet, tenzij………….



Tenzij het tij gekeerd zal worden.
En hiervoor zijn alle sterrenkinderen nodig, om het besef en de ernst in te zien van de laatste kans om als mensheid de nieuwe dimensie in te gaan.
Elk sterrenkind die dit leest zal een gevoel van herkenning hebben, een thuiskom warmte die als een warme deken over je schouders heen valt, je uitnodigt om te gaan liggen en te gaan slapen.
Laat je warmen aan de kern van ons bestaan, je ziel is klaar om de boodschap uit te voeren.

Maar wat als je de boodschap niet hoort, of dat je voelt dat je iets wilt of moet doen, maar je weet niet wat of hoe?
Dan ben je nog steeds aan het lezen op deze website, en je voelt bijna de neiging om te gaan reageren.
Doe dat maar, want als jij dit allemaal hebt gelezen en vaak hebt gegrinnikt of een gevoel van herkenning hebt gehad, dan willen wij je graag helpen in onze praktijk om je ware ik weer terug te halen, het sterrenkind met een taak.
Wanneer jij als sterrenkind in Nederland woont, leeft of gewoon bent en je wilt gehoor geven aan je taak maar je weet niet hoe, of wat er allemaal gaat gebeuren met je?
Dan is er de mogelijkheid om samen met ons die deur weer open te krijgen.
Weet dat het sterrenkind in jou zo puur is, zo oprecht en vol van liefde is, dat het te kostbaar is om nutteloos te laten nietsdoen.




Herkenningspunten van een sterrekind of nieuwetijdskind



Ze huilen vaak als baby
Ze doen wijze uitspraken voor hun leeftijd en tonen ongekend inzicht
Ze benaderen alles vanuit hun emotie
Ze leven vanuit de eigen wijsheid, het weten
Ze zijn gevoelig voor sfeer en stemmingen van anderen en nemen deze soms over
Ze kennen een sterk rechtvaardigheidsgevoel
Ze hebben moeite met bedrog, liegen en onechtheid
Ze zijn druk (ADHD) of juist teruggetrokken
Ze hebben moeite met de motoriek
Ze zijn dromerig
Ze komen vaak met originele oplossingen waaraan niemand had gedacht
Ze reageren sterk intuïtief
Ze hebben soms paranormale ervaringen
Ze hebben soms dyslexie of dyscalculie
Ze hebben vaak voedselintoleranties
Ze hebben eczeem, allergieën of andersoortige huidaandoeningen
Ze hebben soms astma
Ze hebben een sterke binding met de natuur en vaak zijn ze vegetariër uit overtuiging
Ze hebben vaak verschil in ontwikkelsnelheid tussen taal en rekenvaardigheden, motorische en intellectuele en sociale vaardigheden.
Ze kunnen soms zeer driftig zijn als ze niet begrepen worden
Ze zijn soms heel bang voor dingen die wij niet kunnen zien of begrijpen
Ze hebben regelmatig slaapproblemen en zijn verdrietig en/of angstig
Ze zijn soms hoogbegaafd


Gewenst gedrag naar Nieuwetijdskinderen toe

Behandel ze met respect., erken hun rol in de wereld
Help ze om hun eigen pad te vinden
Geef ze altijd opties op een richting
Behandel ze zoals je zelf behandelt zou willen worden
Leg altijd uit waarom ze dingen moeten doen. Als het voor jezelf belachelijk klinkt dan doet dit het ook voor hen. Verander het dan, ze zullen dit respecteren. Ze weten direct wanneer je eerlijk bent dus probeer geen dingen te verzinnen en zeg gewoon dat je er vandaag geen zin in hebt omdat je moe bent
Word partners van ze in hun eigen opvoeding
Vanaf baby, leg alles uit wat en waarom je het aan het doen bent. Ze zullen je niet direct begrijpen maar voelen wel dat je hun bewustzijn respecteert. Het helpt ze enorm wanneer ze gaan praten
Als er toch problemen ontstaan ga dan ook naar iemand die ze begrijpt voordat je ze medicijnen geeft
Alle Nieuwetijdskinderen reageren bijzonder goed op Homeopathie, Bach-remedies en Reiki. Als dit door therapeuten wordt gedaan waar ze zich thuis voelen kan men in korte tijd verbijsterende resultaten zien
Geef ze onder alle omstandigheden hulp en voorkom negatieve kritiek. Laat altijd weten dat je ze ondersteunt in hun proces. Ze zullen je vaak direct tegenspreken of hun commentaar laten weten. Geniet en vier de successen. Laat ze dingen doen zonder overdreven aanmoediging
Vertel ze niet wie ze nu zijn of wat ze later zullen worden. Ze weten al precies wat ze gaan doen. Laat ze zelf beslissen waar ze in geïnteresseerd zijn. Forceer ze niet in een familiebedrijf. De kinderen zijn beslist geen volgers.


Gedragskenmerken die wij in onze praktijk tegenkomen:

veel huilen als baby
soms dromerig, concentratieproblemen
gevoelig zijn voor sferen, stemming, spanning
emotioneel reageren op omgeving en/of voedingsintolerantie
geen vlees willen eten, koemelk niet verdragen
huidproblemen, astma
soms dyslexie
sterk intuïtief, soms paranormale vermogens, stemmen
rechtvaardig, origineel,
Veel jonge kinderen en baby’s met deze kenmerken zijn sterrenkinderen. Zij komen uit hogere lichtsferen en zijn geboren met een speciaal doel. Zij hebben een persoonlijke taak om mensen, dieren of planten en de Moeder Aarde in het nieuwe millennium te helpen. Nu zij in een aards lichaam zijn voelen zij zich soms verdrietig, eenzaam zonder alle geestelijke lichtwezens om zich heen en ook beperkt. Zij kunnen zich daardoor soms intens verlaten voelen. Omdat zij niet kunnen uitleggen dat zij de eenheid van Universele Liefde en Licht missen, kunnen ze veel huilen.



Zij zien en horen vaak veel meer dan wij denken. Ze doen zo veel gevoelsindrukken op dat ze deze niet altijd goed kunnen verwerken.
Daardoor kan boosheid en onaangepast gedrag ontstaan. Bepaalde kwaliteiten en ook hun zielendoel op aarde kunnen pas werkelijk naar voren komen ze op tijd bevestigd kunnen worden in wie en hoe ze zijn. En daar horen ook grenzen en regels bij.

· Sterren- en kristalkinderen herkennen we vaak aan hun grote sprekende ogen en hun helderheid. Ze stralen licht uit. Dit betekent niet dat ze altijd liefdevol zullen zijn.

· Kosmische, atmosferische en magnetische veldverstoringen

Veel Nieuwe Tijds- e.a. kinderen reageren ook direct met hun gedrag op kosmische, atmosferische en magnetische veldverstoringen. Ze lijken dan chaotisch en onevenwichtig. Door het dragen van bepaalde (halfeldel)stenen of het gebruiken van remedies zullen ze hiervoor minder kwetsbaar zijn en kunnen ze in het algemeen ook beter omgaan met het ‘oppikken’ van teveel signalen en stemmingen. Zo zal geleidelijk aan het leven in deze aardse realiteit minder zwaar lijken en kunnen ze op de eerste plaats gewoon kind zijn. Daarnaast is het goed als er erkenning is voor hun eventuele spiritualiteit, hun paranormale waarneming en hun anders zijn, zonder dat hier de nadruk op komt te liggen.

· Als er reeds vroeg wordt begonnen met heldervoelende begeleidende consulten zullen ouders veel sneller bij kunnen sturen vanuit begrip over wat er in het onder- en bovenbewuste van het kind leeft. Zullen kinderen verbonden en open blijven, vanuit hun ziel i.p.v. de persoonlijkheid en moeilijkheden. Zo kan hun levensdoel later gemakkelijker naar voren komen en zal moeilijk gedrag niet nodig lijken.



ADD/ADHD-kinderenHet volwassen sterrekind





Als een kind verandert, moeilijk en lastig wordt, gedrags- of concentratieproblemen krijgt, is er soms sprake van een Attention Deficit Disorder/Attention Deficit Hyperactive Disorder. Of te wel ADD/ADHD. Soms gaan alle schoolresultaten achteruit, soms alleen specifieke vakken. Geregeld krijgen we in onze praktijk foto’s waarop we invoelen en helderzien en aan kinderen en ouders advies uitbrengen over hetgeen we tegenkomen. Bijna altijd zien we een oorzaak in het innerlijk van het kind. Dit kan variëren van vorige levensinvloeden tot zich ongelukkig voelen over een situatie of niet goed in de aarding zitten. Maar ook kunnen fysieke factoren een oorzaak hebben, zoals een tekort aan een bepaald sporenelement of mineraal. Dat het kind deze niet voldoende opneemt heeft mede een spirituele oorzaak waar ook naar gekeken dient te worden. Maar tekorten aan belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen laten bij kinderen kenmerken zien als impulsiviteit, hyperactiviteit, slechte reactietijd, de aandacht niet bij het werk kunnen houden, slecht slapen, enz.

Voedsel

We weten dat het meeste voedsel tegenwoordig groeit op grond dat met chemicaliën bewerkt is en resten daarvan zitten in ons voedsel. Daarnaast eten heel wat kinderen "snelvoedsel" met conserveringsmiddelen en andere additieven. Tel het patatje met frisdrank hierbij op, de kleurstoffen en snoepjes en niet meer steeds voldoende fysiek in beweging zijn. Als daarbij dan een geestelijke oorzaak komt waardoor het kind niet meer lekker gaat, is er niets meer aan reserve in het systeem dat dit kind lichamelijk, emotioneel en geestelijk kracht kan blijven geven.



De wetenschap kent ook nog niet alle antwoorden. Waarschijnlijk hebben bepaalde mineralen het vermogen om de zenuwimpulsen te helpen om de juiste delen van de hersenen en het lichaam beter te bereiken. Een bepaald synoptisch niveau in de zenuwuiteinden kan een verandering in de chemische huishouding en daarmee in de hersenstofwisseling en huishouding bewerkstelligen. In elk geval is het opmerkelijk dat negatieve kenmerken gereduceerd kunnen worden door voedingssupplementen. Maar normaal gesproken moet het lichaam zelf in staat zijn de mineralenhuishouding op peil te houden.

Daarom is het vaak ook goed om naar de innerlijke wereld van het kind te kijken.



Het volwassensterrekind en de problemen waarmee zij rondlopen op aarde.

Het sterrekind welke door het opvoeden en het niet openstaan van de omgeving het sterrekind in het kind heeft onderdrukt, en het kind hiermee niet uit de voeten kon, zal tussen het 25 en 35 ste levensjaar met zichzelf dusdanig in de knoei zijn geraakt dat alleen met hulp de weg terug gevonden kan worden. Vaak komen dan de vragen en de frustratie naar buiten, de stem, de kracht en het doel wat het sterrekind in jou zal naar buiten moeten komen, dit is niet te beteugelen of te onderdrukken. Een sterrekind laat zich niet vertellen hoe of wat hij of zij moet doen, dat weten ze maar al te goed, maar door het inschikken tijdens opvoeding en het socialiseren binnen het gezin kan er voor zorg dragen dat een sterrekind zich gaat forceren om aan te passen. Dit is de grootste fout die een sterrekind zichzelf en de omgeving kan aandoen, de omgeving zal moeten leren inzien dat het om een sterrekind gaat, en hoe daar mee om te gaan, dat is de kunst. Als de opvoeder weet dat het om een sterrekind zou gaan dan kan de ouder hier hulp voor krijgen in die zin dat er hulp is in het bijbrengen van vaardigheden om het sterrekind van jongs af aan beter te begrijpen en te kunnen begeleiden. Door dit niet te doen draagt u bij aan de instandhouding van de opvoeding van een sterrekind wat ongelukkig zal zijn en steeds meer gefrustreerd zal worden, tot het net als een fles champagne met een knal de kurk eraf zal laten schieten, de druk en de emoties zijn niet meer in toom te houden. Het afzonderen van de maatschappij, het somber worden, depressief worden, naar binnen gekeerd zijn is wat het volwassen sterrekind gaat doen. Zij komen er niet meer uit zonder hulp, in onze praktijk helpen wij deze sterrekinderen weer hun weg te vinden en de verstoorde balans weer op orde te krijgen. Door gerichte therapie en het weten hoe te handelen bij deze sterrekinderen helpen wij hun om inzichten te krijgen in hun eigen leven en hoe te doen en te handelen om weer verder te kunnen gaan met hun eigen ontwikkeling en taak op aarde.
MoonFlowertje
MoonFlowertje mrt 19 '12


Kunnen onverwacht hard uit de hoek komen met een snerende opmerking.
( gewoon onschuldige opmerkingen... vaak wel de waarheid... in andermans ogen ben je dan hard wink)
Alle sterrenkinderen weten, gewoon, ze weten.
(en waar al die informatie vandaan komt? Het antwoord komt meestal op het moment pas, dat een ander een vraag stelt tongue)
Wat ook nog bijzonder sterk is bij (ik-noem-het-indigo's) sterrekinderen is het rechtvaardigheidsgevoel...
vooral voor de dieren en de kleinere kinderen, die zich nog niet kunnen verweren... voor mij is iedereen gelijk... we verschillen alleen hier en daar van inzicht
Ook leggen we linken die de meeste mensen niet leggen: waardoor je vaak te horen krijgt; je bent echt knettergek...
meestal blijkt achteraf, dat gek zijn, lang zo gek nog niet is tongue
(soms zou ik willen dat ik gek was )

Ook hoor ik vaak dat nieuwetijdskinderen heel erg gelovig zijn...
"gelovig" zeker... alleen filteren ze de dingen die niet kloppen er makkelijk uit (ik bedoel uit de standaard verhalen, veel dingen kloppen gewoon niet...)
Er is een tijd geweest dat ik daardoor de bijbel helemaal heb afgeschreven, toch ben ik hiervan terug gekomen...
Want er staan wel degelijk ware teksten in de bijbel...
Je hoeft niet alles letterlijk te geloven wat er in staat...

mooi geschreven Enigma!
groetjes moonflowertje
Duifje
Duifje mrt 19 '12
**grijns*** willen jullie niet zomaar mijn hele hebben en houwe op het www gooien............


Dat was mijn eerste gedachte toen ik dit las! Ha h ha....

Ik weet niet hoe jullie het voelen, maar ik voel me sinds ik deze info heb toch een heel stuk beter. ZO van Ik ben niet gek!.. Ik mag zijn wie ik ben. Geweldig!

Lenteknufff Duiff
Enigma
Enigma mrt 19 '12
Hoi Moonflowertje en Duifje smile

Ik heb het niet zelf geschreven blush.
Of bedoel je mooi geschreven door........ wink.
Dat vond ik namelijk ook, zo herkenbaar voor veel mensen daarom heb ik het hier gepost .
Ik poste dit en toen kon ik het niet meer terug vinden dus heb ik de link naar de site waar het opstond erboven gepost eek.

Excuus hiervoor confusedblush.
Ik ben af en toe onhandig in die dingen, maar dat komt wel goed tongue.
Er zijn op die site veel meer mooie onderwerpen zoals:

http://www.nieuwetijdskind.com/eigenschappen-van-sterrenkinderen-ben-ik-een-sterrenkind/

Typ sterrenkind of iets anders in bij "ZOEK" en je krijgt nog veel meer, magnetisch herstructureren, oefeningen om je aura te beschermen, kristal kinderen, aura s smile.

Maar ik ben wel blij dat jullie je er ook in herkennen laugh.

Ook een Lenteknuff voor jullie, liefs Enigma
Novi
Novi apr 13 '12
Toen ik het voor het eerst las. Alweer lang geleden.
Dacht ik ook, ik ben niet gek! Ik ben niet raar of anders.
Ik heb gewoon gelijk, die anderen weten dat gewoon nog niet omdat zij t anders ervaren. laugh

Heeft me 10 jaar gekost om t zelf helemaal te accepteren en ik geloof nu echt dat t goed is. laugh

Alleen dat Aura beschermen he en je voorraadje aanvullen, gaven ze daar maar les in op de basisschool. I.p.v. dat ze leren dat je het moet afschaffen.
wolfke
wolfke apr 13 '12
Inderdaad, interessant en herkenbaar. Vooral wat als je weet dat er ergens een doel is, iets anders wat beter bij je past maar dat je er niet in slaagt dit te vinden, 't ja dan blijf je maar jobhoppen en je onbegrepen voelen, als een alien in je geboorteplaneet. Wat doe ik hier toch ...?
Enigma
Enigma apr 13 '12
Ja, dat vind ik ook Novi wink

Ik ben juist blij dat ik anders ben omdat ik het net als jij nu begrijp wink
En toch vind ik mijzelf 1 van de gewoonste laughin deze vreemde maatschappij tongue
Ik begrijp af en toe gewoon niet wat ik hier eigenlijk heb te zoeken
Het voelt net alsof ik hier niet hoor te zijn

Basis school ... tsja ... wat zal ik zeggen frown
Ik vind "zo wie zo" op de scholen tegenwoordig, dat ze kinderen niet goed begrijpen en niet inspelen op wat een kind echt nodig heeft wink

Af en toe zit er nog een goede, leuke leerkracht tussen smile
Een voorbeeld is een leeraar frans bij mijn zoon van 14 op school die dan zegt: "jongens, ik vind het niet erg dat jullie druk zijn want jullie letten toch ook goed op en als ik iets vraag zijn jullie enthausiast en geven allemaal tegelijk antwoord
Dat vind ik "zo echt te cool" van zo n leraar
En het gaat goed in die klas en de kinderen hebben respect voor haar smile

Maar meestal vinden ze de kinderen doordat ze steeds vroeger wijs zijn te bijdehand, en uit ervaring weet ik en van veel andere ouders hoe ze daar soms mee omgaan
Eigenlijk zouden leraren een cursus moeten volgen om te leren omgaan met kinderen van deze tijd, die veel weten en die als je ze op een normale speelse manier behandeld "als mens" en niet als klein kind, veel makkelijker in de omgang zijn waardoor je wederzijds respect en waardeering krijgt en nog iets van elkaar kunt leren smile
Maar het lijkt af en toe wel een soort machtsstrijd en de leraar is de onderdrukker met straffen en antwoorden als: "dan ga je je maar melden" eek
Nee, "dat" zorgt voor een positieve sfeer op school wink

Ik vind het helemaal niet gek dat een kind een leraar niet meer serieus neem als je van alles naar je hoofd krijgt ( hou je smoel ) omdat een leraar geen dialoog wilt en het meteen aanziet voor een discussie
Daar hebben ze geen tijd voor
Maar een dialoog hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en het kind voelt zich tenminste serieus genomen en word niet voor l.l gezet in een volle klas
Want dat is vaak een middel waar sommige leraren naar grijpen als ze een kind niet de baas kunnen
Maar waarom zou je een kind de baas willen zijn confused

Ze willen toch dat de kinderen zelfstandig zijn en verantwoording hebben
"Moeten ze natuurlijk wel zelf het goede voorbeeld geven" die leraren !!! wink
Wat voor idee krijgt een kind van de maatschappij als hij straks denkt dat dit de juiste manier is om met elkaar om te gaan shocked
Moeilijke of probleem kinderen noemen ze dat dan
Nou, " IK HEB GEEN PROBLEMEN MET KINDEREN VAN WELKE LEEFTIJD DAN OOK" !!! wink
Kinderen verzuipen in de menigte op de te grote scholen en je kind is een nummer in het instituut dat school heet shocked

Nogmaals basis school ... tsja ... wat zal ik zeggen frown
Het is de basis van alle omgang met/in deze maatschappij, dus de scholen mogen wel wat meer en sneller mee veranderen met hun tijd
En dan zeggen ze soms ook nog: "scholen helpen bij de opvoeding"
Ik heb laatst in een brief aan de school van mijn jongste laten weten dat ik niet eens wil dat de school helpt bij de opvoeding
Mijn zoon raakt alleen maar in de war van die zogenaamde opvoeding van school confused
Ik moest hem zelfs in bescherming nemen voor die opvoeding van school en heb daarvoor ook allerlei instanties in moeten schakelen die mij nog gelijk gaven ook wink

Ik heb op t.v. ook al goede voorbeelden gezien hoor van een vernieuwde aanpak op een basis school laugh
Die school had een time out kamer wink
Niet alleen voor kinderen met adhd of ass stoornis e.d. ( om maar even een paar etiketjes op te noemen )
Ik noem het zelf liever HSK of HSP
Maar voor alle kinderen die soms even wat minder concentratie hebben in deze hectische maatschappij wink
op die manier voelt niemand zich " ANDERS" tongue
En het word ook door alle kinderen en ouders geaccepteerd laugh

Ik vind dat je gelijk heb Novi met Aura beschermen, voorraadje aanvullen
En dan zou ik ook nog gehad willen hebben dat ze wisten hoe ze om moesten gaan met kinderen die in plaatjes denken laugh

Jeetje zeg, sorry dat het zo n lang verhaal is geworden
En dan ben ik nog niet eens in detail getreden winklaugh

Liefs Enigma smile
Novi
Novi apr 13 '12
Hoi Enigma, Nu heb ik mezelf en jou toch op een of andere manier weer verleid tot een diskussie over het onderwijs. Ik hoop dat het OK is om er hier even op in te gaan.

Ik blijf me een beetje aangesproken voelen als men ' De leraren' schrijft. Maar ik maak er voor mij even van, ' de meeste collega's' .

Wat ik ze geprobeerd heb uit te leggen en wat totaal niet werd gewaardeerd is dat die kids alleen gehoord willen worden. Ze willen vaak gewoon dat je hun bestaan en hun mening accepteerd. DOe als leraar een stapje richting de leerling. Het meeste dat ik terug kreeg was:' TJa ik ben de leraar en ZE moeten maar luisteren.' Ja, mijn methode werd niet gewaardeerd, want dat week af van de andere leraren en 1 of ander ongeschreven regelement. Dus ik deed het fout. Zal best, maar die ene klas die iedereen maar een stelletje randebielde pubers vond ( Ja da zeggen ze dus op sommige plaatsen in de docentenkamer) Die deed bij mij gewoon normaal. Enige wat ik vroeg is wat ik voor hun kon doen. Ik luisterde en probeerde zo goed mogelijk daaraan tegemoet te komen. Dat zou ik namelijk ook willen als ik daar in de klas zat. Ik vroeg daarvoor in ruil dat ze alleen met hun buurman/vrouw zachtes praten en niet met anderen en hard doorwerken om veel verschillende wiskunde te oefenen. Deze waren 17-19 jr)
Ging goed!

Vooral voor de wat jongeren, brugklassers. Kon je gewoon goed zien dat het voor sommigen gewoon te veel werd. Waarom verwachten dat iemand 6 uur in een bankje blijft zitten en doet wat je zegt? Dat is toch raar, het is toch geen gevangenis? Soms is het ook gewoon te veel informatie, te veel klasgenootjes of gewoon te weinig ruimte. Ik heb bij verschillende klassen met een paar drukke kinderen voorgesteld dat ze gewoon een rondje om de school gaan rennen als ze het te druk hebben. En blij dat ze 10 minuten later weer voor de deur staan!!
Hele klas kan ademen en die 1e kan zijn energie even kwijt.

Vooral dat hele gedoe met die machtstrijd. Dat was bij mijn opvoeding wel, ik heb me ernaar geschikt omdat mij dat de weg met de minste weerstand leek.
Maar ook op school heb ik dat gedaan met dezelfde reden. Alleen af en toe een uitspatter omdat ik ook mijn verhaal kwijt wilde en ook soms alles te veel vond.
Je hoort overal over een machtstrijd. Ik geloof dat je een kind de mogelijkheden moet geven om hem te laten worden die ie kan zijn. Zeker als docent bied je toch alleen mogelijkheden? Natuurlijk moeten er regels zijn en iedereen zich er een beetje aan houden. Maar weer, geen ruzie maken met een kind. Leg hem uit wat er verwacht word en waarom.
Vooral vragen hoe die er zelf naar kijkt, blijkbaar is het nog steeds (helaas) voor veel mensen te veel gevraagd om gewoon uit te leggen waarom je iets moet doen.
Ik loop er zelf persoonlijk nog steeds tegen aan.
Ik probeer het zo vriendelijk mogelijk te vragen en ook leg ik soms uit waarom het voor mij belangrijk is om te weten waarom. Dat ik het dan beter kan begrijpen en inleven. Dan toch snappen ze dat niet of zeggen ze: " Dat is niet relevant" Tja, ik word dan wel gefrustreerd en voel me genegeerd als mens. Op één of andere manier vind ik dan toch dat je zo iets niet kan zeggen. Ik stel toch netjes en beleefd met uitleg de vraag. Dan MOET het voor mij toch relevant zijn? Anders zou ik het niet vragen?
Maar goed blijkbaar werkt het zo niet. Ik weet het, maar ik op zo'n moment me dat niet realiseren of inhouden ofzo. Zo'n vraag of ' bijdehante opmerkingen' floept gewoon mijn mond uit. Dan word er weer eventjes gelachen om mijn opmerking, terwijl het meestal wel gewoon zo is.
Al doende leert men en zo ik. Dus ik leer nog wel wat de manier is om met zulke situaties om te gaan.
Ik merk dat wat hierboven over nieuwetijdskinderen word geschreven wel heel heel erg dichtbij mijn manier van werken ligt. Ik hoop dan ook dat ik nog andere kinderen en mensen mag helpen met mijn ervaring in de toekomst.
Niet iedereen hoeft zo lang met hetzelfde " probleem" rond te lopen, he.

Hoe denk je in plaatjes dan? Ik denk met gevoel, kan dat ook?
Als ik weet hoe het voelt, dan klopt het gewoon, dan snap ik het.
Ik onthoud wel in plaatjes, doe jij dat? Hoe gaan de basisscholen daar dan mee om of juist niet?
Duifje
Duifje apr 14 '12
@ Novi

Als ik dit zo lees, dan kan ik alleen maar hopen dat mijn dochters een leraar/ leraares (sorrie heb je profiel nog niet gelezen) tegen komen tijdens hun middelbare school leeftijd. Ik probeer zelf ook die dingen toe te passen waar ik zelf als kind kei hard tegen aan ben gelopen. Maar dan op de positive manier. Dat ze weten wat er van ze verwacht word en dat ik ook weet hoe hun zich voelen. Maar dat het even niet anders is. Wat ik uiteraard wel hoop dat het anders gaat worden en dat er steeds meer leraren zo gaan denken/ voelen.

Liefs Duiffie
Enigma
Enigma apr 14 '12
Hoi Novi smile

Ik wilde deze post achter mijn vorige post van gister plaatsen maar mijn computer liep vast en upc lag er hier uit frown
Ik hoopte al dat jij je niet aangesproken zou voelen wink
Ik heb ook niks met het woord discussie, maar wel met het woord dialoog laugh
Ik ben het ook helemaal met je eens over de inhoud van jou laatste post hierboven
Ik denk dat het miscommunicatie is, want intonatie en gevoel is voor mij een beetje moeilijk over te brengen via internet winksmile

Hier komt alsnog mijn post van gister laugh

Ik geef echt niet op, ook al word je er soms moedeloos van
Ik heb zelf nog met de gedachte gespeeld om een partij voor kinderen op te richten laugh
Daar vond iedereen in mijn omgeving mij heel geschikt voor ...hihihi... !!! smile

Ik denk dat ik een beetje te fanatiek en te volhardend ben als het om kinderen gaat
Eigenlijk heb ik dat met alles wat afhankelijk is
Als het daar niet goed mee gaat of onrecht word aangedaan trap je op mijn ziel wink
En dan wil je mij echt niet als tegenstander ... hahaha ... !!! winklaugh!!!

Ik ben juist blij dat iemand een positief betoog wilt houden over een andere vorm van onderwijs laugh
Ik vind dat sommige leraren, kinderen negatief benaderen of intimideren
Kinderen zijn een makkelijk doelwit, daar hou ik niet van en het heeft vaak consequenties voor de rest van hun leven
Dat zal de minderheid van de leraren zijn, maar als het nu net jou kind is dan .........
Gelukkig zijn er ook veel goede leraren smile
Ik ben blij als leraren hun eigen mening durven geven over leerlingen bij hun collega s, en niet altijd met de andere meningen meepraten wink


Ik leg vooral mijn vertrouwen in de nieuwe leraren van de toekomst winklaugh
Jij en andere leraren die onderwijs op een andere manier willen bekijken/aanpakken vind ik pioniers op dit gebied
En daar word ik heel blij van laugh
Ik ben het namelijk helemaal met je eens laugh
Een nieuwe vorm van onderwijs zou mooi zijn wink
Je zou het een "verandering" of "transformatie" van het onderwijs systeem kunnen noemen, en dat past ook bij deze tijd wink
Misschien worden veel leraren ook wel vrolijker van een nieuwe aanpak laugh
Dan zou het iedereen ten goede komen

Misschien word jij wel de nieuwe minister van onderwijs wink
Ik hoop dat daar iemand zoals jij komt die kinderen " WILT en KAN " begrijpen
Er moet in ieder geval meer samenwerking komen tussen Leraren, ouders en de kinderen smile

Het klinkt in ieder geval veel belovend wink

Lieve knuff Enigma laugh

Enigma
Enigma apr 14 '12
Wahaha...!!! laugh

Wat mij hier opvalt is dat ik de enige ben die hier met zoveel smily s post wink

" OVER KINDEREN GESOROKEN " tonguegrin
MoonFlowertje
MoonFlowertje apr 14 '12
whehe laughlaugh
Ik herken het...

heel erg zelfs blush
Om eerlijk te zijn deed ik dit ook altijd shocked
maarrrr...
toen het me zelf opviel besloot ik voortaan eerst ff te previewen
en dan haal ik altijd een hoop smilies weer weg...
Het is gewoon onderbouwen, vind ik tongue

het is wel gezellig met al die lachende "geeltjes"

groetjes Moonflowertje
Novi
Novi apr 14 '12
Mooi bericht Enigma.

Ik hoop het ook.
Sorry te moeten meedelen dat ik mijn strijd als lerares voor eventjes heb opgegeven. Ik kon me niet passen in het hokje dat ik werd gedwongen.
Maar ik heb mijn bevoegdheid en ervaring, dus als ik het nog eens wil proberen dan kan het. Alleen lesgeven bleek voor mij niet de juiste insteek.
Ik wilde inderdaad de school en het liefst het hele odnerwijssysteem verbeteren.
Dat gaat niet als je "gewoon" voor de klas staat. Dan moet je perse je vak geven. En dan ook nog per se dag1 som 1 tot 10 en op dag2 som 11 tot 20.
Dus nadat ik een goede school had gevonden en vol goede moed daar een heel jaar had meegedraait. Ging het toch niet, ik zat niet goed in mijn vel omdat ik mij niet voldoende kon uiten en mijn ambitie en creativiteit niet kwijt kon. Ik heb de baan op gegeven ondanks dat de collega's daar en de leerlingen helemaal tevreden met me waren.
Het voelde nog niet als de juiste tijd. Maar ben wel erg gelukkig met de ervaringen die ik daar heb op gedaan. Daarna ben ik in de politiek gegaan.
Onderwijs zit nu inderdaad in mijn pakketje. Jammer dat ik niet alleen ben he, nog een berg anderen.
In ieder geval komen we voorruit nu. Goede huisvesting en veilige schoolgebouwen zijn ook belangrijk. Ik probeer ze hier nog duidelijk te maken dat klein ook belangrijk is, maar wat wil je in een stad. Dat is nog lastig.

Zeg over die smileys. Waar halen jullie die vandaan op dit forum, ik zie ze helemaal niet. Ik probeer gewoon wat "standaard" Tekens :);):D maar meer ken ik niet uit mijn hoofd.

En wat fijn om de reactie te lezen. Mocht je ooit een partij voor kinderen willen oprichten, dat houd ik me aanbevolen.

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki