Davis Counseling is een persoonsgerichte werkwijze om leer en concentratieproblemen aan te pakken. De aanpak is individueel en geschikt voor kinderen en volwassenen met problemen bij o.a. dyslexie, dyscalculie, communicatie, coördinatie, ADHD en ADD.
Davis Counseling, voluit 'Davis® Oriëntatie Counseling' genoemd, werd ontwikkeld door Ron Davis, die er op 38-jarige leeftijd in slaagde zijn eigen dyslexie te corrigeren. Ron Davis ontdekte dat zijn dyslexie te maken had met non-verbaal denken en desoriëntatie.
Ron Davis ontdekte dat sommige non verbale denkers, zoals hijzelf, desoriëntatie onbewust gebruiken om bepaalde waarnemingsproblemen op te lossen. Hierdoor kunnen ze op veel terreinen buitengewone prestaties leveren. Het loopt echter vast bij het hanteren van symbolen, zoals letters en cijfers, sommige woorden en abstracte begrippen.
Door desoriëntatie worden de waarnemingen ongemerkt vervormd, er ontstaat verwarring waardoor fouten gemaakt worden.
Nu bestaat er een grote kans dat je nooit moeilijkheden krijgt op school. Toch zijn er ongeveer 10% analfabeten in Nederland; het is heel wel mogelijk dat daar veel non-verbale denkers tussen zitten. Ook zijn er veel kinderen die de grootste moeilijkheden hebben met spelling, weer anderen met lezen of rekenen. Ronald Davis raadt iedere ouder en onderwijzer aan om met kinderen te kleien en letters en cijfers te boetseren. Die letters en cijfers krijgen dan massa en zo kunnen ze die letters van alle kanten bekijken. Dat sluit aan bij het vermogen dat ze hebben ontwikkeld. Het merkwaardige is dat deze kinderen letters dan zelfs in spiegelbeeld kunnen herkennen. Davis experimenteerde in Amerika met een groep 1 in een basisschool, en het resultaat was dat 98% van de kinderen goed kon lezen terwijl 2% weliswaar moeite bleef ondervinden, maar toch ook kon lezen.
Ronald Davis verkeerde tot zijn achtendertigste in de situatie dat zelfs het lezen van een straatnaam een half uur kostte. Tot overmaat van ramp kon hij tot zijn zeventiende niet spreken. Nu geeft hij lezingen om het ouders mogelijk te maken kinderen uit de situatie te helpen waar hijzelf jarenlang in zat. Niet ondanks zijn dyslectische problemen, maar dankzij zijn gave werd Davis ingenieur en heeft hij onder meer apparatuur ontwikkeld bij de NASA.
Lees meer op: http://www.davisdyslexie.nl