Loading...
nl

Hyperactiviteit en voedingsstoffen

Debiorah
Debiorah mrt 7 '08
Antoinette Sprenger heeft als moeder onderzoek gedaan naar de invloed van voedingsstoffen op het gedrag. Hiermee heeft zij een prachtige lijst kunnen samenstellen. Voor veel ouders is het de moeite waard om op de voeding te letten en uit te vinden welke stoffen op hun kind van invloed zijn.

Een aantal E-stoffen geven hyperactiviteit en zowel deze stoffen als hyperactiviteit komen tegenwoordig heel veel voor. Veel kinderen die op deze E-stoffen reageren doen dat ook op salicylaten, natuurlijke bestanddelen van voeding. Salicylaten geven bewegelijk en luidruchtig gedrag en schuttingtaal. De genoemde E-stoffen geven daarnaast ook nog agressiviteit, eisen, woedeaanvallen, zelfs bij hele kleine hoeveelheden. Een hyperactief persoon is niet in staat op om te houden.
Zuivel is op zich geen probleem, maar versterkt het effect van beiden.

Omdat kinderen relatief minder gezonde voeding eten en meer ongezonde, komt het meer voor bij kinderen dan bij volwassenen. Door bepaalde E-stoffen te vermijden en, indien nodig, salicylaten te beperken kunt u in veel gevallen een rustig kind krijgen.

Weet wat u eet!


Neem een kijkje op de site hier vind u alle informatie!
Delen:

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki