Loading...
nl

voorouders

liesanne
liesanne feb 20 '08
Ik vond vandaag onderstaand artikel van Bertien van Woelderen.Ik vind het erg interessant om te onderzoeken welke invloed onze voorouders hebben op óns leven en wat ik hiermee kan doen..


Voorouders: Terug van weggeweest?

Het concept voorouders gaat over het actief eren van hen die ons voorgegaan zijn, onze voorouders. Wanneer je overleden bent en je hebt je eigen afgelopen leven een plek gegeven, blijf je vanaf de andere kant nog een tijdje actief en steunt degene op aarde die tot het nageslacht behoren. Dat steunen kan heel ver gaan.
Er zijn op deze aarde meer volkeren die wèl aan voorouder verering doen of recentelijk nog deden, dan volkeren die daar niet aan doen. Het Japanse volk, het Chinese volk, bevolkingsgroepen van de Indonesische eilanden, de Noord Amerikaanse Indianen, de Aboriginals, de Papoea’s, diverse volksstammen uit Afrika, de Inuït, diverse volksstammen van de Polynesische eilanden enzovoort.
Het is beslist niet zo gemakkelijk in de tijd terug te vinden wanneer deze verering en daarmee dit geloof, verdwenen is uit onze samenleving. Maar zeker is dat in de tijd dat in ons land Germaanse stammen het voor het zeggen hadden, het een heel gewone bezigheid was de voorouders actief te eren.
Waarschijnlijk is het vereren van de voorouders samen met de leer van reïncarnatie langzaamaan uit onze bewustzijnswereld vertrokken.
Het eren van de voorouders verzekert degene die nog op aarde rondwandelt van steun. Anderzijds leggen de voorouders vanuit de andere kant hun nageslacht ook zaken van familie eer op.
Bij sommige volkeren worden ze met behulp van een ceremonie geconsulteerd, bij voorbeeld onenigheid tussen twee families, of om het wèl of niet openbaar maken van tradities en/of ceremonies. Toch kunnen de redenen dat de voorouders erbij gehaald worden behoorlijkuiteen lopen.
Dankzij o.a. het Bert Hellinger werk is de belangstelling voor voorouders weer aan het toenemen. Maar er is natuurlijk meer onder de zon dan een familieopstelling alleen.
(...)
Voorouder regressie
Een regressie is een middel dat in therapieland gebruikt wordt om terug te gaan in de tijd. Daar zoeken we de oorzaak van het probleem op, verwerken dat en zorgen dat de cliënt inzicht verwerft. Doel is om de kwaliteit van het leven in het heden te vergroten. Regressie is in feite een onbeperkte zoektocht in het verleden, waardoor er op zich de mogelijkheid bestaat in vorige levens terecht te komen. Het maakt dan verder niet veel uit of je dat nu wel of niet gelooft, voor de therapeut gaat het er om dat het middel (de regressie) werkt en het probleem van de cliënt wordt opgelost.
Nu doet zich toch met enige regelmaat het feit voor dat het gebruikelijke regressiewerk niet voldoende oplost. Alle mogelijke trauma’s in het verleden zijn opgespoord en verwerkt, maar er blijft als het ware iets over van de angel van het probleem. Het zou dan kunnen dat die angel ergens bij één van de voorouders schuilt. Soms is het vanaf de intake al duidelijk waar je het zoeken moet. De cliënt vertelt over zijn ouders en grootouders en al doorvragend valt het je op dat zij last hebben van hetzelfde thema als je cliënt. Meestal is dat de cliënt zelf ook wel opgevallen. Het duidelijkst daarin zijn natuurlijk ziekten die zich vaak laten zien als een thema dat zich als een draad door de geslachten heen geweven heeft. Bijvoorbeeld generaties van mensen met ademproblemen. Maar ook overlevingsstrategieën, zoals subassertiviteit en angsten zie je vaak. Soms echter is het probleem via het reguliere regressiewerk gewoon niet opgelost en blijkt verstolen bij de voorouders het probleem terug te vinden te zijn.
(...)
lees meer:
http://www.trance-art.nl/service/Artikel...weggeweest).pdf
Delen:
inneke
inneke feb 20 '08
Je hoeft zelfs geen regressiewerk te doen. Contextuele therapie richt zich ook op je voorouderlijke lijn, vooral om te voorkomen dat het doorgegeven wordt naar de volgende generaties.
es
es feb 20 '08
En genealogie is enorm in opkomst, hihi!
gast
gast feb 20 '08
Het is niet zo gek dat je dingen die bij onze voorouders speelden heb mee gekregen; daar heb je genen voor! Wij krijgen het DNA in onze genen van onze beide ouders en die weer van hun ouders enz. Het is nog helemaal niet bekend wat er allemaal door gegeven wordt aan informatie in die genen. Dat kan nog wel eens meer zijn als dat wat wij nu denken. Het is in iedergeval één van de onderdelen die invloed uitoefend op ons zijn in deze wereld. (samen met geboorte tijd enzovoort)

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki