Loading...
nl

Bach rescue remedy

admin
admin nov 27 '07
De Eerste Hulp of Rescue® Remedy


De Rescue Remedy is als 39e remedie een samenstelling van de moedertincturen van 5 verschillende bloemen.
Zonneroosje (Rock Rose): voor hevige en plotse paniek en angst.
Reuzenbalsemien (Impatiens): voor stress, spanning, onrust, gejaagdheid.
Bosrank (Clematis): bij bewusteloosheid.
Vogelmelk (Star of Bethlehem): voor het verwerken van de shock en het trauma.
Kerspruim (Cherry Plum): voor radeloosheid, angst om de controle over zichzelf te verliezen, uiterste vertwijfeling.


Deze Eerste Hulp Remedie zorgt ervoor dat de nog beschikbare energie zo gericht mogelijk aangewend wordt en activeert onmiddellijk het herstel- of genezingsproces. De Rescue Remedie direct bij de hand hebben in zulke crisissituaties of ongevallen is dan ook van onschatbare waarde.

De Rescue Remedie is bijzonder aangewezen bij ongelukken, schokkende gebeurtenissen, bewusteloosheid, hevige pijnen, ontroostbaar verdriet, plotse ziekten of aandoeningen. Preventief is ze erg nuttig als voorbereiding op moeilijke momenten die in het verschiet liggen zoals bijvoorbeeld een operatie, een bevalling, een bezoek aan de tandarts, een optreden in publiek, een pijnlijke begrafenis, een examen, een sollicitatiegesprek.

De Rescue Remedie helpt om deze moeilijke momenten rustiger tegemoet te gaan, ze veel lichter te beleven en door te maken, en we merken ook dat het eventueel herstel nadien vaak vlotter en sneller verloopt.

Hoe ga je tewerk met de Rescue® Remedy?
Bij het aanwenden van de Rescue Remedie gebruik je ALTIJD 4 DRUPPELS of 2 spuitdosissen (spritsen) uit het voorraadflesje.
Indien je een glas water of fruitsap bij de hand hebt en de patiënt in staat is te drinken, doe je deze 4 druppels of 2 spritsen spray daarin en laat je hem constant kleine slokjes daarvan drinken, zo frequent en zo lang als nodig blijkt. Er is hierin geen enkele beperking.
Indien geen water beschikbaar is, kunnen deze 4 druppels of 2 spritsen spray uit het voorraadflesje even frequent rechtstreeks in de mond gedruppeld worden. Bijkomend of indien de patient bewusteloos is, kunnen ook enkele druppels uitgewreven worden op de slapen, de lippen, de kuiltjes achter de oren en op de polsen. Het zijn uitwendige punten waarlangs de Rescue-energie het gemakkelijkst kan opgenomen worden.

Uiteraard blijft bij noodgevallen het inroepen van deskundige hulp, waar deze nodig is, een imperatief.

Er is ook de Rescue® Cream of Eerste Hulp Zalf.

Naast de 5 hoger geciteerde bloemen is er als zesde de Appel-remedie (Crab Apple) aan toegevoegd als reinigende en ontsmettende remedie.

Deze zalf kan gebruikt worden bij alle letsels van de huid, zowel uitwendig als inwendig (bv. in de mond): kneuzingen, open wonden, huiduitslag, jeuk, insectenbeten, brandwonden, tandpijn of abcessen, aften, irritatie door netels, enz.

Deze zalf zal ervoor zorgen dat alle cellen in de aangetaste zone weer ter beschikking komen voor de heling, voor de evacutie van overtollig vocht, enz... Ze zal de pijn verzachten, infecties voorkomen of verzorgen, en eventuele jeuk wegnemen.

De zalf is verkrijgbaar in tube (+/- 30 gr) of in een pot (200 gr).

De ervaringen met deze Rescue Zalf zijn dermate positief dat de meeste mensen die deze zalf kennen, ze steeds bij zich hebben: in hun handtas, het handschoenkastje van de auto, in de fietszak of het picknickrugzakje.

http://www.bachbloemenremedies.be/rem_resc.html
Delen:
admin
admin nov 27 '07
Ik heb zelf hele goede ervaringen met deze twee en het is inderdaad superhandig dat je het altijd en overal mee kan nemen, vooral met kinderen.

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki