Loading...
nl

reiki

fry
fry jun 15 '06
2 jaar geleden zijn mijn moeder en ik begonnen met reiki. Erg interessant en het bleek dat het goed mis zat met de chakra's van mij. Heel bijzonder om te merken dat je handen het werk doen. tintelen warm worden of juist koud. Vooral mijn moeder stond hier eerst sceptisch tegenover maar nu al lang niet meer en is er meer mee bezig dan mij. Als klein kind had ik vaak zware oorontstekingen en mocht dan naast mijn moeder slapen die haar handen op mijn oren legde. haar handen gingen gewoon gloeien waardoor mijn oren minder zeer deden. Achteraf bleek dat ze ook toen al reiki bij mij toepaste maar dan uit automatisme.
fry
Delen:
JulienMoorrees
JulienMoorrees jul 8 '06
Ik heb zelf geen ervaring met Reiki. Zou je misschien eens kort kunnen beschrijven waarom je het doet, en wat de kern van reiki is?
????
???? jul 27 '06
Ik heb zelf de eerste reiki cursus gedaan. Het is alweer 7 jaar geleden, maar ik vond het wel leuk/interresant om te doen. Nu doe ik er niet veel meer mee, maar wil het wel graag weer eens oppakken.

Ik heb nu een vraagje t.a.v. reiki; tijdens mijn initiatie kreeg de reiki master koude i.p.v. warme handen. Hij kon dit zelf niet verklaren, was nog niet zo lang master en dit was zijn eerste cursus die hij gaf. Misschien weet jij wat dit heeft betekend?
LPChip
LPChip jul 27 '06
Ik heb zelf Chakra therapie gedaan, wat overeen komt met reiki.

Ik weet niet wat de oorzaak is van warme of koude handen, maar heb zo het gevoel dat er negatieve energie is weggehaald, omdat de poorten al open stonden, alleen geblocked werdt.
????
???? jul 27 '06
Zou best wel eens kunnen, want sinds die cursus is mijn leven positief veranderd.
Gek genoeg heb ik daarna wel fibromyalgie gekregen. (ik heb sterk het gevoel dat dit ook met mijn energie huishouding te maken heeft)
LPChip
LPChip jul 28 '06
Dat kan heel goed (al weet ik niet wat fybri...nogwat is :p )
????
???? jul 28 '06
Fibromyalgie wordt ook wel spierreuma genoemd. Het houd in dat ik pijn heb in weke delen en spieren. Dit wisseld van plek maar komt in mijn hele lijf voor. 's Winters heb ik er de meeste last van. Kou en nattigheid zijn funest. Zolang het droge vorst is gaat het goed, maar dat heb je hier niet zo vaak. Afgelopen winter ben ik maar drie weken redelijk pijnvrij geweest. Ik ben altijd wel weer blij als de lente begint. Vandaar dat ik het ook niet erg vind om naar Curacao te gaan.
Pijnstillers helpen niet echt afdoende en wil hier niet te veel van gebruiken, maar als ik goed naar mijn lijf luister en op tijd rust neemt, gaat het wel beter. Ik heb het als mijn lijden op deze wereld geaccepteerd en probeer er zo goed mogelijk mee te leven.
Of ik er ooit van af kom weet niemand. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit dus we zien wel.
LPChip
LPChip jul 28 '06
Aha. Je zou haast zeggen dat er een manier moet zijn om er af te komen. Maar aan de andere kant, daar heb ik geen ervaring mee :p Werkt voetreflex therapie ook niet? of acupunctuur?
????
???? jul 28 '06
Ik zit daar wel aan te denken. In iedergeval acupunctuur zou ik wel eens een kans willen geven. Ik heb zelf wel gemerkt dat ik, door beter naar mijn lichaam te luisteren, zelf er ook wel wat aan kan doen. Zo werkt het bij mij het beste om 's morgens pas uit bed te komen als mijn lichaam uitgerust is. Dit is soms om 9.00uur maar kan ook 10.30u zijn.
Dit kan natuurlijk niet altijd i.v.m. mijn werk. Ik moet er nog wel eens om 6.00uur uit maar dan ben ik om 11.00uur alweer kapot. Omdat ik dan toch nog tot 15.00uur door moet werken is dit wel extra zwaar. Sinds ik flex werker ben kan ik beter mijn tijden invullen. Ik werk dan ook het liefst van 15.00u tot 23.00u. Ik ben ws gewoon geen ochtendmens.

Ik heb ook wel eens het idee dat het wordt veroorzaakt door alle stralingen die er tegenwoordig zijn. Het is nl ook zo dat als ik ergens anders ben waar het minder druk bevolkt is, ik veel minder last heb van mijn lichaam.
Gewoon een overgevoelig type-je.
LPChip
LPChip jul 28 '06
Ik denk niet dat je zo overgevoelig bent, maar eerder dat je misschien een aantal factoren over het hoofd ziet. Ik heb zelf namelijk ook een tijd gehad dat ik erg moe was steeds, en maar niet begreep hoe dat toch steeds kon. Heb veel last gehad van mijn rug (nog wel, maar veel minder) met gevolg dat ik last kreeg van mijn schouders en nek.

Het bleek dat mijn houding niet goed was. Ik heb daarom op mijn werk een werkplek onderzoek laten doen, waardoor mijn stoel is ingesteld op mij en ik een aantal tips heb gehad. Daardoor heb ik thuis nu ook een andere stoel en let ik erg op mijn houding als ik ergens ga zittn. Zit ik niet lekker, pak ik een andere stoel of een kussentje ter ondersteuning.

Daarnaast merkte ik dat ik slecht sliep. Ik heb daarom eens kritisch gekeken naar mijn bed. Ik sliep vroeger op een dun matras op een harde ondergrond waardoor ik op gegeven moment zo slecht sliep dat ik dat heb aangepast. Ben toen overgegaan op een matras met binnenvering op een spiraal bodem. Zacht op zacht. Heb hier een tijd op gelegen, maar begon toch minder goed te slapen. Heb daarom het matras vervangen voor een goed dik matras. Sinds dien slaap ik beter, maar de laatste tijd merkte ik toch weer dat ik wat last kreeg van mijn rug. Bleek dus dat ik toch te zacht sliep. Ik heb daarom planken op de spiraal gelegd zodat deze niet zo ver door zakt. Sinds dien heb ik meer rust snachts waardoor ik overdag beter presteer. :)(met uitzondering van dit warme weer dan :p )

Als snachts je spieren niet de rust krijgen, dan slaap je slecht, en hersteld je lichaam zich niet.

Ik ontdekte trouwens ook dat ik geneigd ben om op de rand van mijn kussen te slapen ipv midden erop, waardoor ik ook niet goed sliep.

kortom, kijk eens kritisch naar je omgeving (stoelen, bed, etc.) en kijk wat je kunt veranderen om het te verbeteren.
????
???? jul 28 '06
Ik denk dat je in grootte lijnen ook wel gelijk hebt. Vooral wat betreft de stoel en mijn houding. Die kunnen zeker verbeterd worden. Maar ik moet zeggen dat mijn bed niet veel te wensen overlaat. Ik slaap ook goed en ben ook echt wel hersteld na een nacht slapen. Het duurd alleen wat langer. Ik heb gemiddeld toch wel 9 uur per nacht nodig om volledig te herstellen. En aangezien ik niet voor 00.00u naar bed ga klopt het aardig met hoelaat ik eruit ga. Het is anders als ik een slaapdienst heb. Dan moet ik meestal in een slecht bed slapen en slaap dan ook niet goed. Met alle gevolgen van dien.
Ik heb wel eens geprobeerd om er aan te wennen om vroeg op te staan en er ook vroeg in te gaan. Het werkt bij mij gewoon beter als ik dat niet doe heb ik ervaren. Ik moet naar mijn biologische klok luisteren, die werkt het beste.
LPChip
LPChip jul 28 '06
Dan denk ik dat dit een mooi moment is om aan je houding te werken. :)Misschien heb je dan verder ook geen acupunctuur enzo nodig. Een instabiel lichaam heeft nou eenmaal vaker kuren dan een stabiel lichaam. :)
????
???? jul 28 '06
Heb je ook tips voor mij om dat aan te pakken?
LPChip
LPChip jul 28 '06
Ja tuurlijk :)

Er zijn richtlijnen om ergonomisch te gaan zitten.

Zorg ervoor dat je stoel hoog genoeg is zodat je benen niet krom gaan staan, maar wel goed bij de grond kan. Zorg er ook voor dat je je hand onder je knie kan leggen terwijl je zit (zodat je stoel je knie niet afkneld ofzo) Daarnaast is het van belang dat je onderrug goed ondersteund wordt door de rugleuning.

Als je gaat zitten, ga ontspannen zitten. Laat je schouders naast je hangen zodat je arm op de armleuning komt te hangen. Zorg ervoor dat de tafel niet te hoog staat zodat je in een onmogelijke houding moet gaan zitten. Vaak kun je bureaus instellen kwa hoogte (de kantoor bureau's)

Stel de hoogte van het bureau gelijk of net iets hoger in dan de armleuning van de stoel. (max. 2,5 cm hoger).

Als je gaat werken, trek dan je toetsenbord en muis na je toe zodat je lekker ontspannen kunt gaan zitten werken.

Als je geen ondersteuning in je onderrug kunt krijgen, zoek dan een kussentje om dit te ondersteunen of schaf een betere stoel aan.

NB. de meeste bureaustoelen kun je kwa hoogte van het achter stuk instellen. Als je dit doet, zorg er voor dat deze stabiel is, anders is het effect weg.
????
???? jul 28 '06
Dank je wel voor de tips. Ik moet in iedergeval aan een nieuwe stoel.
LPChip
LPChip jul 28 '06
 Quote:
Origineel van sylli:
Dank je wel voor de tips. Ik moet in iedergeval aan een nieuwe stoel.
Ja dat denk ik ook.

Bij dit soort issues geldt een gouden regel: goedkoop is duurkoop.

Betekent niet dat je het duurste van het duurste moet kopen, maar is wel iets om zeker mee te nemen bij je aankoop.

Ik heb bij Viking-direct destijds een mooie directeursstoel gekocht voor 74 euro, en die zit erg goed. Goede ondersteuning in de rug. Enige nadeel, je moet er wat "relaxt" in zitten :p iets meer naar achteren geleund. Ik ben nog weleens geneigd om rechtop te gaan zitten waardoor ik geen gebruik maak van de stoel zelf. Hier moet je wel goed op letten, anders heeft het natuurlijk geen effect. :)
????
???? jul 28 '06
Ik heb in een andere kamer ook nog zo'n soort stoel staan. Alleen dacht ik dat dit niet helemaal geschikt is om achter de computer in te zitten. Ik ga het toch maar even proberen.
Je hoort het wel.....
LPChip
LPChip jul 28 '06
Is goed. :)

Hou ons op de hoogte zou ik zeggen. :D
????
???? jul 28 '06
Mijn eerste bevindingen:

-Hij geeft goede steun in mijn rug
-De armleuningen zijn eigenlijk net iets te laag en niet verstelbaar.
-Mijn knieholtens zijn vrij dus er worden geen bloedvaten afgekneld.
-Zit een stuk beter als de stoel die ik eerst had, maar nog niet helemaal de goede ben ik bang.

Ik ga het in iedergeval nog even uitproberen of het goede resultaten heeft. Misschien is minder internetten ook wel een goede optie.
LPChip
LPChip jul 28 '06
Minder internetten betekend dat je minder hier komt... Geen goede optie dus <img src=>/crazy.gif" alt="" title="crazy" height="15" width="15" />" title="" src="graemlins/mad.gif" />

Als de armleuning te laag is, probeer dan op de tafel te leunen. maar houd dan ook rekening mee met die hoogte, en niet die van de armen. :)
Pagina's: 1 2 Volgende

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki