Loading...
nl

De huisregels van het merudi forum

JulienMoorrees
JulienMoorrees aug 29 '07
Graag willen we je aandacht voor de volgende regels op het Merudi forum. Deze regels zijn enkel bedoeld om het verblijf voor iedereen zo harmonieus, vredelievend en vooral zo leuk mogelijk te houden.

Wij gaan er vanuit dat je bij ieder bezoek op de hoogte bent van onze huisregels en dat je deze regels ook respecteert.

Merudi is geen plaats voor iemand die afbreuk doet aan de respectvolle en vredelievende intenties waarmee het is opgezet. De moderators / beheerders staat het vrij om te beoordelen of bepaalde uitlatingen,reacties of onderwerpen, wel of niet gepast zijn. In het kort letten zij hiervoor, op de volgende regels:

Html:
1. Benader andere mensen met respect en laat ze in hun waarde.
2. Hou de stemming positief en zorg voor een goede sfeer. 
3. Denk na over wat je schrijft.
4. Let op je privacy.
5. Geef je mening maar onderbouw hem.
6. Iedereen mag een nieuw onderwerp beginnen.
7. Hou je aan het onderwerp.
8. Meldt ongepaste zaken.
9. Hou je aan de wet. 


Mocht je een aantal van deze regels over het hoofd gezien hebben, dan wordt je niet meteen verbannen. De moderators / beheerders zullen deze regels ook goed in de gaten proberen te houden. Als je ziet dat iemand zich niet aan de regels heeft gehouden wil je dan aub hier niet op reageren, maar de "Meld aan moderator"-knop gebruiken (zie ook regel 7).

De moderators / beheerder zullen het volgende doen bij een overtreding:
  • Als bepaalde gedeeltes van een bericht niet gepast zijn, zullen zij het bericht bewerken door de ongepaste stukjes te verwijderen en erbij vermelden waarom het ongepast was.
  • Als het gehele bericht ongepast is, zullen zij het gehele bericht bewerken en vervangen door de melding waarom het ongepast was.
  • Als het hele onderwerp ongepast is zullen zij reageren en melden waarom het ongepast is. Het onderwerp wordt dan gesloten.

Als iemand te vaak deze regels overtreedt, rest ons niets anders dan deze persoon te verbannen. In eerste instantie voor een beperkte tijd, maar mocht dit niet helpen, dan ten slotte voorgoed.

In detail zijn hier de volledige regels uitgewerkt:
  • Benader andere mensen met respect en laat ze in hun waarde. Jij bent niet beter, wij zijn niet beter, niemand is beter. Behandel dus ook iedereen als je gelijke. Op Merudi zitten echte mensen, met echte gevoelens. Hou hier dus ook rekening mee. Het is goed dat je het beter weet dan de ander, maar onderbouw dit dan op zijn minst. Niet iedereen zit erop te wachten om "open gebroken" te worden. Geef opbouwende feedback. Ook zit niet iedereen op hetzelfde "niveau". Er bestaan daarom ook geen domme vragen. Gebruik geen scheldwoorden of cynische uitdrukkingen die op "de man af" zijn. Wees beleefd en netjes en reageer vooral niet gefrustreerd.
  • Hou de stemming positief en zorg voor een goede sfeer. Als je een bepaalde toonzetting gebruikt die bij veel mensen irritatie veroorzaakt moeten we helaas ingrijpen. Ook is stemmingmakerij niet gewenst. Gebruik dan liever een andere bewoording. Je boodschap komt tenslotte ook veel beter over als hij ook echt begrepen wordt.
  • Denk na over wat je schrijft. Niet alles wat je intiept komt zo over als dat je het misschien bedoelt. Zo is het bijvoorbeeld ongepast om met enkel HOOFDLETTERS te typen, of zonder interpunctie (komma's en punten). Ook is het storend als er onleesbare kleurtjes of grote verstorende plaatjes worden gebruikt. Lees je reactie voor plaatsing dus nog een keer door voordat je hem verstuurd. Zo weet je zeker dat er ook echt staat wat je bedoelt.
  • Denk om je privacy Let op: Merudi is een openbaar en open forum om zo ervoor te zorgen de openheid gestimuleerd word. Iedereen kan meelezen wat hier gebeurd en dat kan veel mensen helpen, die nog niet open durven te zijn. Toch betekend dit wel, dat alles wat je over jezelf zegt, door anderen gelezen kan worden, ook door mensen van wie je dat niet wilt. Daarom wat tips:
    1. geef geen privé gegevens weer in een openbaar forum zoals mail, adresgegevens, naam en achternaam. Doe dat per pb berichten of via email.
    2. geef niet in het openbaar weer wie je al dan niet kent in het dagelijkse leven, ook niet zijn of haar gegevens.
    3. Wees in het algemeen gewoon voorzichtig met wat je op het internet zet. Maak gebruik van nicknames en meerdere emailadressen.
    4. Let op je foto. Als je niet herkent wil worden, pas dan op met het plaatsen van je foto.
  • Geef je mening maar onderbouw hem. Merudi is geen plek waar je je mening moet doorduwen. Heb je een andere visie dan de onze? Misschien is merudi dan niets voor jou. Hier zitten vooral gelijkgestemde mensen met een bepaalde gedachte. Strookt deze niet met de jouwe, zoek dan gewoon een ander forum. Uiteraard mag je je mening geven, maar probeer geen mensen te bekeren of "zieltjes te winnen". Kom in het minste geval met een onderbouwing / bewijs voor jouw visie en je wordt serieus genomen. Ga je echter enkel profilerend te werk dan kunnen wij hier niets mee.
  • Iedereen mag een nieuw onderwerp beginnen. Het beginnen van een onderwerp is vrij voor iedereen. Toch hierbij een paar aandachtspuntjes:
    • Gebruik de zoekfunctie van het forum om te controleren of dit onderwerp al niet bestaat. Als dit wel bestaat, gebruik dan dat onderwerp, door erop te reageren.
    • Kies het juiste forum. Er zijn meerdere forums waarin een bepaald onderwerp geplaatst kan worden. Om het verzichtelijk te houden, bepaal dus eerst het juiste forum om het onderwerp te plaatsen.
    • Kies een dekkend onderwerp. Probeer in één zin samen te vatten waarover je onderwerp gaat. Gebruik dit als onderwerp. Zo kan iedereen snel zien waarover een bepaald onderwerp gaat.
    • Stel jezelf eens voor. Voorstellen is niet verplicht, maar wel erg leuk. We willen graag weten wie je bent en waarom je op Merudi terecht bent gekomen. Als je het leuk vindt, maak een nieuw onderwerp aan in het voorstelforum. Begin dat onderwerp met je naam om het overzichtelijk te houden.
  • Hou je aan het onderwerp. Een onderwerp gaat altijd ergens over. Hou dit onderwerp aan bij je reacties. Begin niet uit het niets over totaal iets anders, begin dan een nieuw onderwerp. Het kan wel eens voorkomen dat een onderwerp een relevante zijtak ingaat. Dit is geen enkel probleem en hierbij zullen we ook niets aanpassen.
  • Meldt ongepaste zaken. Er kan altijd iets over het hoofd gezien worden door de moderators / beheerders. Gebruik daarom de "Meld aan moderator"-knop die je bij elke reactie ziet staan. Wij worden dan direct op de hoogte gebracht en zullen ook zo snel als mogelijk, actie ondernemen. Misbruik deze knop echter niet! Ga in het onderwerp niet reageren op deze bewuste misstap, hiermee wordt het originele onderwerp alleen maar meer verstoort. Dit soort reacties zullen daarom ook om deze reden worden aangepast met een verwijzing naar de "Meld aan moderator" knop.
  • Hou je aan de wet. Dit forum is niet anoniem en ook gebonden aan de wet. Het is dan ook niet toegestaan de wet te overtreden. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen berichten. Racisme of andere illigale activiteiten worden daarom ook niet getolereerd.

Tot slot, het lijkt misschien een hele hoop, maar in praktijk zul je zien dat het reuze meevalt. Merudi is voooral een spirituele plaats, waarin mensen begrip en helderheid vinden. Dit kan alleen maar door respect naar elkaar te hebben. Wij gaan ervoor!! Jij ook?
Delen:
Discussie is uitgelicht (Sticky)

Social Services

Delen:

Netwerk

carina
Helderziende magda
Angela
Ies
Annemarie
Roy
Patske
xXBertDeZienerOpenaarDesDerdeOogXx69x420
Nouki