Loading...
nl

Het 13 chakra systeem vs het 7 chakra systeem

JulienMoorrees
JulienMoorrees Mei 7 '11
Zoals velen van jullie weten, hanteren we het 7 chakra systeem. Dit systeem is eigenlijk het 8 chakra-systeem, want de 8e zit boven ons hoofd. Als we gaan kijken naar de heilige geometrie, en hoe de egyptenaren ons lichaam indelen, blijkt er een 13-chakra systeem boven te komen, die vanuit de natuur veel logischer is ingedeeld.

De Egyptenaren zeggen over het 13-chakra systeem dat de centra zijn te vinden -topografisch-op het oppervlak van het lichaam en zijn gelijkmatig verdeeld. Ze zijn van elkaar gescheiden door precies de afstand tussen de middens van je ogen. De afstand tussen je ogen is hetzelfde als de afstand tussen het puntje van je neus en het puntje van je kin en diverse andere relevante plaatsen op je lichaam. Als je te zwaar bent, zal dit niet werken, maar je kunt proberen.

Ga liggen op een vlakke, harde ondergrond, zoals een vloer en plaats een vinger op je perineum. Dit lokaliseert de overleving chakra, het eerste chakra. (Het perineum is het stukje huid gelegen tussen de anus en de vagina bij vrouwen, en tussen de anus en het scrotum bij mannen.) Als je vanaf daar een meetlengte (dus de afstand tussen het midden van je ogen) over het oppervlak van je lichaam naar boven gaat, vindt je de tweede chakra, de seksuele chakra, die op of net langs je schaambeen.

Vanaf hier omhoog met dezelfde afstand, zul je zien dat uw duim de navel raakt, de locatie van de derde chakra. Een lengtemaat vanaf je navel, zal je duim gaat precies in de monding van de solar plexus, het vierde chakra van de 3-chakra systeem.

Als je vanaf hier nog een lengtemaat omhoog gaat kom je in het vijfde chakra, de Christus chakra, de eerste hart chakia. Het ligt een beetje boven de STER-num bot.

Een volgende lengtemaat naar boven, kom je uit in het zesde chakra, dat is de tweede hartchakra. De eerste hartchakra, is universeel onvoorwaardelijke liefde voor alle leven. Het is de liefde voor God, terwijl de zesde chakra staat voor liefde voor een deel van het leven. Als je verliefd bent op een persoon, voel je dit in dit bovenste centrum. Zelfs als je verliefd worden op een planeet, zolang het is slechts een deel van de werkelijkheid, ongeacht hoe groot het is, je voelt het in de tweede hart chakra.

Wanneer je een lengtemaat verder meet (vergeet niet, je moet liggen op een vlakke ondergrond), zal de duim de adamsappel raken, als je man bent. Natuurlijk, bij een vrouw is dit er niet.

Bij de volgende lengtemaat zal je je kin raken, dit is chakra nummer acht. De chakra punt op de kin is zeer krachtig. Er is zelden over gesproken, maar Yogi Bhajan heeft hierover gesproken in zijn verhandelingen aan zijn leerlingen. Hij acht het een van de belangrijkste chakra's.

Opnieuw meten, kom je bij de neus, dat is het negende chakra punt. De volgende lengtemaat, raak je het derde oog, de tiende
chakra. De volgende lengtemaat markeert net boven de bovenkant van je voorhoofd naar de elfde chakra.

Nog een lengtemaat om de bovenkant van je hoofd zal het kruinchakra, dat is nummer twaalf chakra aanraken. Dan een hand-lengte boven je hoofd vindt je de dertiende chakra, het einde van dit systeem.
Delen:
JulienMoorrees
JulienMoorrees Mei 7 '11
De 13 chakra's en de 8 chakra's zijn moeilijk om samen te brengen vanwege het feit dat er een ander systeem achter zit. De 8 chakra's zijn afkomstig uit het vissentijdperk (waar we nu inzitten) terwijl het 13 chakra systeem afkomstig is uit het Waterman tijdperk (begint in 2012).

Het is erg lastig om ze samen en tegelijk te gebruiken, maar vandaag heb ik ervaren hoe je deze twee verschillende systemen kunt combineren.

Kijkend naar de chakra systemen, is er een belangrijke plaats waar deze samenkomen. En dat is namelijk in het hart. Het hart-centrum is dan ook de verbindingsplaats tussen het 8e en 13e systeem. Hier komen ze samen, en van hieruit kunnen de twee systemen ook gecombineerd worden.

Ga zitten in de lotus houding en strek je linker en rechterhand, gesloten voor je uit. Doe dit met gebogen elleboog, zit de gesloten punten van je vingers, naar boven wijzen. Je hebt dus je duim op alle vingers, en de vingers zijn gestrekt naar boven.

Je verbindt je linker hand, met je hart-chakra. De plaats op je borst aan de voorkant. Je rechterhand verbind je met je 2e hart-chakra, die tussen je schouderbladen zit, aan de achterkant.

Ja maakt ook een goede verbinding met de aarde vanuit je stuitbeen.

Wanneer jij er klaar voor bent, open je tegelijkertijd je handen, alsof de blaadjes van een bloem zich ontvouwen. Dit opent de hart-chakra's tegelijkertijd.

Ervaar wat er gebeurd. Als dit heftig is, of niet fijn voelt, sluit dan je handen wat meer totdat dit fijn voelt. Bepaal welke het minste prettig voelt en kies de voor jou fijne houding.

Als dit goed genoeg voelt, kun je ervoor kiezen om één van de twee chakra's weer te sluiten en om zo specifiek voor een bepaald chakra systeem te gaan. Of je kan ze beiden open laten, om zo de combinatie te gebruiken. Doe hier wel voorzichtig mee, en kies de voor jou goede combinatie.

Sluit dan de houding en kom weer helemaal in het hier en nu.
Groene_heks
Groene_heks Mei 8 '11
Deze wil ik graag uitproberen.
Het klinkt als yoga een beetje, ik denk dat het bij deze oefening dan ook heel belangrijk is dat je goed op je ademhaling let, netjes onder in de buik smile

Dank je wel Nims.
JulienMoorrees
JulienMoorrees Mei 8 '11
Ja, zeker onderin je buik ademen en goed aarden. Ik hoor graag hoe hij voor je was GH smile
Groene_heks
Groene_heks Mei 8 '11
Zodra het is gelukt laat ik het je zeker weten!

Social Services

Delen:

Netwerk

Ana Changsky
Guacamaya
Miranda78
Joyceq83
NaomiSanPedro
McVann
Michelleegs
Rebecca Keen
stardust1111